Ruime zege Oranje op Schotland vertelt niet het hele verhaal

22 maart 2024, 22:39
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een ruime oefenzege geboekt op Schotland: 4-0. Tijjani Reijnders bezorgde Oranje vlak voor het einde van een matige eerste helft een voorsprong met zijn eerste treffer in de nationale ploeg. De Schotten kregen daarvoor, maar ook daarna, voldoende kansen om iets terug te doen, maar in de tweede helft wist het elftal van bondscoach Ronald Koeman door treffers van Georginio Wijnaldum en invallers Wout Weghorst en Donyell Malen alsnog een grote overwinning op het scorebord te toveren.

In de basisopstelling van Nederland verscheen Wijnaldum bij zijn rentree direct aan de aftrap. De middenvelder van Al-Ettifaq werd herenigd met Memphis Depay, die ook voor het eerst in bijna een jaar weer uitkwam voor Oranje. Bovendien werd Jeremie Frimpong in zijn tweede interland in de basisformatie opgenomen, waardoor Denzel Dumfries genoegen moest nemen met een plaats op de reservebank.

Artikel gaat verder onder video

De Schotten wonnen in de EK-kwalificatie met 2-0 van Spanje en plaatsten zich ook voor het eindtoernooi deze zomer. Schotland bleek ook tegen Nederland geen misselijke ploeg en doelman Mark Flekken hield met een grandioze reflex Oranje op de been na een kopbal van Billy Gilmour. De ploeg van Koeman speelde zonder diepgang, uiterst slordig en creëerde vrijwel niets. Het enige positieve punt in het eerste bedrijf was de effectiviteit. Het enige schot op doel van Nederland leverde de 1-0 op. Reijnders pegelde in zijn zevende duel voor Oranje op fraaie wijze zijn eerste interlandgoal in de bovenhoek.

In de tweede helft gooide Nederland de schroom van zich af én dat leverde vanuit beide kanten vermaak op. Depay, Cody Gakpo en Xavi Simons lieten na om de score te verdubbelen, maar slordigheden in de Nederlandse defensie hielpen Schotland meermaals bijna in het zadel. Shankland trof de lat na risicovol balverlies van Mats Wieffer. Bij de openingstreffer was Gakpo verantwoordelijk voor de assist, maar dat was slechts een eenvoudige breedtebal. Bij de 2-0 had de aanvaller van Liverpool een puntgave voorzet in huis. Wijnaldum kwam uitstekend voor zijn man en kopte de wedstrijd in het slot. In de slotfase deden invallers Weghorst en Malen nog een duit in het zakje, waardoor alsnog een klinkende zege geboekt werd. Aanstaande dinsdag wacht Nederland een tegenstander van een ander kaliber. Oranje treft dan in het Deutsche Bank Park in Frankfurt EK-gastheer Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Nu zie je duidelijk het verschil in kwaliteitsniveau tussen een speler van de ED (Wieffer) en van de Serie A (Reijnders). In een ander artikel van gisteren gaf ik de voorkeur aan Wieffer, omdat ik verwachtte dat Wieffer meer kracht aan het middenveld zal gaan geven, maar helaas is het niet waar gebleken. Reijnders is een topper en zal een grote transfer maken. Wieffer zal als hij naar het buitenland gaat nog heel veel ervaring aldaar moeten opdoen. In de ED tegen zwakke tegenstanders is Wieffer wel groot, maar in La Liga of elders zal hij eerst bankzitter worden. Als Frenkie weer terug is dan moet Frenkie met Reijnders het middenveld vormen, Wieffer is een risico- en onzekere factor.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Goh een reactie die verwacht is . Over anderen spelers die ook niet hun beste wedstrijd speelde horen we je weer niet

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zullen het wel zien op het EK, grootste pluspunt van de avond is dat Taylor en Brobbey geen fouten hebben gemaakt. Dat geeft perspectieven voor de toekomst!!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@gtsb Ik denk dat @krotje hier geen gekke dingen zegt, en het op een normale manier heeft uitgelegd. Er hoeft niet overal wat achter gezocht te worden, toch? Het middenveld van Oranje is onderwerp van gesprek, wie komt er naast De Jong re spelen? Naar mijn idee dus niet gek dat dit wordt uitgelicht.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klantenservice ik zeg niet dat wieffer goed speelde . Was idd niet zijn beste wedstrijd . Maar krotje doet dit vaker (zie geertruida tegen frankrijk). Hij neemt een feijenoorder en brandt die af. Vergeet anderen die ook niet best waren . En gaat dan een andere speler overdreven veren in zijn reet steken . Doet hij met psv ineens ophemelen ook . Is alleen maar om te stoken . Verder kreeg wieffer van die akelige verslaggever ook overal de schuld van . Zelfs van overtredingen die hij niet maakte. Mensen nemen dat vaak ook blindelings over. Maar goed dit is allemaal typisch nederlands. Degene die minder spelen als normaal (want wieffer speelde in de cl gewoon prima) ,zijn ineens heel slecht. Degene die goed spelen,zijn ineens geweldig . Waan v d dag gepraat. Een realistisch kijk op oranje is er bijna nooit. Of we worden kampioen of het wordt helemaal niks . Als je gewoon realistisch kijkt met de mogelijke tegenstanders in je achterhoofd . Is oranje middelmaat . Top verdedigers, middenveld en aanval middelmaat. Na de groep met alleen frankrijk als serieuze tegenstander ,gaat het weer mis Ik ben trouwens ook bang voor een soort nieuwe kabel met depay

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Beste Klantenservice, laat het maar. Het wordt vermoeiend dat telkens 'hoe neutraal' ik ook probeer -mijn- mening en gedachtegoed te ventileren er steeds insinuaties, zinspelingen in mijn richting worden geplaatst, complotgedachten worden bedacht en naar spijkers op laag water door gtsb en zijn maatje(s) m.u.v goku waarmee ik een strijdbijl heb begraven, worden gezocht. Gtsb en ik hebben onderling een nare voorgeschiedenis en wraakzucht van zijn kant blijft maar in zijn hoofd rondzingen, check het maar zodra ik iets in een reactie schrijf dan zitten gtsb en zijn maatje maupie er meteen met die onzin bovenop. Ik lees hun reacties niet meer en laat hen spreekwoordelijk het heen en weer krijgen, ik heb geen zin in een ongezonde verbale polarisatie in elk geval niet met de heertjes. Wat de spelers van Oranje betreft: Xavi Simons bakte er ook niks van, maar ik reageerde specifiek op het middenveld.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Een slecht Oranje vooral de eerste helft. Wieffer, Wijnaldum, Xavi, Memphis zeer slecht. Reijnders is een genot om naar te kijken, speelt met veel vertrouwen. Maar dit elftal gaat volgens mij geen hoge ogen gooien op het EK

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Mee eens goku over de 1e helft. Nederland ging pas 'draaien' in de 2e helft ,na veel wissels De verslaggever was totaal niet realistisch. Alles wat goed was ,was geweldig. Alles wat minder was ,was heel slecht . De realiteit is weer zoek . Wieffer speelde niet goed. Maar die kreeg bij een overtreding van geertruida zelfs de schuld . Tegen de tijd dat het ek begint zijn we weer favoriet nr 1 . Groepfase door daarna eruit zoals zo vaak

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen