Rigoureuze beslissing van Ajax heeft voor Gabriel Misehouy (18) grote en pijnlijke gevolgen

20 maart 2024, 11:29
Foto: © Imago

Gabriel Misehouy speelt sinds eind januari geen wedstrijden meer voor Jong Ajax, waardoor de middenvelder ook niet meer is opgeroepen voor interlands bij de verschillende jeugdteams van het Nederlands elftal. De beslissing van de Amsterdammers, die is genomen omdat de middenvelder zijn aflopende contract niet wil verlengen, heeft grote gevolgen voor het talent.

Misehouy, in de eerste seizoenshelft met zeven doelpunten een van de belangrijkste spelers voor Jong Ajax, speelde zijn laatste wedstrijd voor de beloftenploeg van trainer Dave Vos op 22 januari tegen FC Groningen (0-1 verlies). Sindsdien traint Misehouy alleen nog maar op Sportpark De Toekomst en komt hij niet meer in actie in wedstrijden. Reden daarvoor is het feit dat de aanvallende middenvelder zijn contract in Amsterdam niet wil verlengen, waardoor Ajax aan andere spelers de voorkeur geeft.

Artikel gaat verder onder video

In de zomer gaat Misehouy vermoedelijk op zoek naar een andere club, maar de huidige situatie is lastig voor de achttienjarige voetballer. Een half jaar lang speelt de Ajacied geen wedstrijden en daarnaast komen zijn kansen op interlands te vervallen Oranje O18-coach Mischa Visser had graag gebruik gemaakt van Misehouy, maar kan de aanvallende middenvelder niet selecteren wegens de rigoureuze beslissing van Ajax.

"Hij traint wel, maar speelt geen wedstrijden. Daardoor was het duidelijk dat wij hem niet gingen oproepen en dat heb ik hem ook in een vroeg stadium verteld", zegt Visser in gesprek met ESPN. "Het is jammer", geeft de trainer, die een hoge pet op heeft van Misehouy, toe: "In goeden doen is hij (Misehouy, red.) een jongen die ons erg zou kunnen helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Blackie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

het kan geen kwaad als deze mannetjes ( hij is natuurlijk niet de enige ) even weer met beide benen op de grond worden gezet, gaan ze zich weer normaal gedragen. ( misschien )

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

het kan zomaar zijn dat de pijn ajax treft

Laurens1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja boontje bij jouw club blijven Amsterdamse afdankertjes welkom, bijzonder toch!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen