Janssen klaar met kritiek op Xavi Simons: 'Daarom wil ik nooit meer in Nederland spelen'

26 maart 2024, 12:20   Bijgewerkt: 26 maart 2024, 12:28
Foto: © Imago

Vincent Janssen heeft gereageerd op de kritiek die Xavi Simons heeft gekregen bij het Nederlands elftal. Janssen is momenteel actief voor Royal Antwerp FC in België. In een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws (HLN) heeft de 29-jarige speler een boekje opengedaan wat betreft kritiek op Nederlands elftal-spelers.

Reagerend op een vraag over Simons reageert Janssen vol met afschuw. “Ik vind het verschrikkelijk. De manier waarop in Nederland-spelers door de media respectloos worden behandeld, is een van de redenen waarom ik niet meer terug wil naar Nederland om er te voetballen. Je vindt er geen normale nabespreking meer.”

Artikel gaat verder onder video

“Het irriteert me dat je in Nederland niet op een beschaafde manier een wedstrijd of een speler kunt analyseren. Ik meen dat echt. Waarom is dat nodig? België is wat dat betreft veel respectvoller”, legt de voormalig AZ-spits uit tegenover het medium. Janssen vertelt dat hij samen met Simons heeft gespeeld, en legt uit dat analisten flinke uitspraken doen om zo kijkers te winnen.

“Het is comedy capers geworden, toch? Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen. Ik heb met Xavi Simons een WK gespeeld, da’s gewoon een goeie jongen en een goeie voetballer. In Duitsland bij Leipzig speelt hij de pannen van het dak, op Real Madrid was hij héél erg goed. Dan heeft ie een slechte wedstrijd met Nederland en wordt ie meteen helemaal afgezeikt”, besluit Janssen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

kalklijn
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

1000 procent mee eens

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

The next generation zielige mannetje. Ja wij zijn wat directe in Nederland met onze meningen en kritiek, dat is beter dan het schijnheilige gedoe. Als ik me werk niet goed doe krijg ik dat ook te horen, als jij voetbalt als een pollen stront wordt dat ook gezegd. Maar het is aan jou hoe jij met dat kritiek om gaat, ik zelf doe nog een stapje harder en probeer er van te leren Maar helaas de jonger generatie zijn groter deels verpest en kunnen niet tegen kritiek en denken overal recht op te hebben zonder er wat voor te doen..

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kritiek kan ook opbouwend zijn Vincent, het zijn de tonen welke de muziek maken. Qua persoonlijkheid en voetballer vind ik je niet van het niveau om aan je geuite kritiek veel waarde te hechten!

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Toch heeft hij wel degelijk gelijk. Kritiek is een ding, afbranden is wat in Nederland gebeurt. Onnodig en daar wordt geen speler beter van. Ik ben daarom blij dat ik derksen niet kan zien. Kijk, in het voetbalpraatprogramma Doppelpass op sport1 wordt ook kritiek geleverd. Maar wel onderbouwd.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Vincent ga eens kijken in Griekenland of Turkije. Dan relativeer je wel een beetje. Maar blijf vooral lekker in België. Lekker ambitieus

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Misschien moet je terug gaan naar Engeland, oh wacht daar wil niemand je en werd je continue aangepakt door de media en supporters omdat je de slechtste speler ooit was in de Premier League.

Dennis Schijf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allemaal egoïstisch oud zeer bij meneer Janssen.Die geeft geen klote om Simons, maar omdat het een door zichzelf schromelijk overschatte voetballer is die regematig kritiek kreeg reageert hij zo.Het is " boehoe" van de bovenste plank terwijl iedereen simpelweg kan zien dat Simons en het Nederlands elftal (nog) geen match is.Heel jammer, want dat die jongen kan voetballen (in tegenstelling tot Janssen) is voor iedereen wel duidelijk.Gewoon een grote jongen worden en niet teveel luisteren naar het gejank van Vincent Janssen.idd lekker in België blijven, denk niet dat er veel clubs op je zitten te wachten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen