Driessen vindt dat Bosz moet ingrijpen: 'Hij heeft het gewoon niet, is een blinde'

11 maart 2024, 15:32   Bijgewerkt: 11 maart 2024, 15:47
Foto: © Imago/De Telegraaf

Valentijn Driessen is van mening dat PSV-trainer Peter Bosz Hirving Lozano uit zijn basiself moet houden voor de return tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren gaan zich woensdagavond proberen te plaatsen voor de volgende ronde van het miljardenbal en Lozano is er ongetwijfeld op gebrand om zijn ploeg bij de hand te nemen, maar de aanvaller heeft sinds zijn terugkeer naar Nederland nog maar weinig potten kunnen breken.

PSV trok afgelopen zomer in een vroeg stadium van de transferwindow de portemonnee voor de komst van Noa Lang en telde in de slotfase ook nog vijftien miljoen euro neer om Lozano terug te halen naar Eindhoven. De Mexicaan had PSV vier jaar eerder voor het drievoudige verruild voor Napoli, maar had heimwee naar het Philips Stadion en klopte in de zomer dus aan met de vraag of hij weer voor PSV mocht gaan spelen. De Eindhovenaren verwelkomden hem met open armen, maar hebben sinds zijn terugkeer nog niet heel veel plezier aan hem kunnen beleven.

Artikel gaat verder onder video

Na 25 wedstrijden in alle competities staat de teller op vijf doelpunten en drie assists. Drie van de vijf doelpunten maakte Lozano op 29 oktober in de thuiswedstrijd tegen Ajax (5-2). Sindsdien wist hij alleen nog te scoren tegen PEC Zwolle, maar dat is ook alweer een paar maanden geleden. Bosz houdt desondanks vast aan de Mexicaan, al vindt Driessen het tijd om hem naar de kant te halen. “Lozano heeft het gewoon niet. Ik vond hem in zijn eerste periode bij PSV wel aardig spelen, maar geen hele grote speler. Het is een blinde, naar binnen en dan schieten”, zegt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Mike Verweij vindt Lozano een ‘goede’ speler, maar zou in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund evenals Driessen voor Malik Tillman kiezen. “Omdat ik denk dat Tillman een nóg betere speler is. Lozano kan ook een gevaar in zijn eigen ploeg worden. Hij loopt zo tegen zichzelf te voetballen dat hij ook nog domme gele kaarten pakt. In zulke belangrijke wedstrijden, met veel druk erop… Dan weet ik niet of het verstandig is om hem op te stellen”, zo klinkt het. Lozano had in de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund een basisplaats. Hij liep in de 22e minuut tegen een gele kaart aan en werd na 75 minuten vervangen. De teller staat in de Champions League al op vier gele kaarten, tegenover nul doelpunten en nul assists.

Bosz moet Lozano inderdaad op de bank houden tegen Dortmund

Laden...
212 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bosz is zelf mans genoeg om een beslissing te nemen, de hulp van een 3e rangs journalist lijkt me onnodig, in deze.

Chris Bramsen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zo is dat die driesen denkt dat hij verstand heeft van voetbal onbegrijpelijk dat hij zoveel aandacht krijgt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen