Driessen haalt uit naar Aké na opvallende uitspraken: ‘Echt zo’n gelul’

22 maart 2024, 17:45
Foto: © Imago/De Telegraaf

Valentijn Driessen is totaal niet onder de indruk van de uitspraken van Nathan Aké donderdag op de persconferentie van het Nederlands elftal. De verdediger van Manchester City herhaalde dat Oranje opnieuw een ‘goede’ en ‘leuke’ groep heeft, maar dat het nu wel tijd is om eisen van elkaar te stellen en erin te gaan geloven dat er komende zomer iets op het spel staat. Volgens Driessen is dat niets meer dan ‘gelul’.

De teamgeest wordt al jaren geroemd door spelers en trainers van het Nederlands elftal, maar goede resultaten bleven uit. Oranje werd tijdens EURO 2020 - wegens de coronacrisis gespeeld in de zomer van 2021 - in de achtste finale uitgeschakeld door Tsjechië, kwam tijdens het Wereldkampioenschap in Qatar in 2022 niet voorbij Argentinië en speelde afgelopen zomer een dramatische Final Four van de Nations League in eigen land. Volgens Aké is het nu tijd om van ‘elkaar te eisen en het geloof krijgen dat we voor iets kunnen vechten’.

Artikel gaat verder onder video

Driessen heeft er met verbazing naar geluisterd. Aké heb ik gisteren (donderdag, red.) gezien. Alle respect voor die jongen, die heeft alles gewonnen. Hij zegt: goede groep, leuke groep. Maar dat zeggen we nu al drie toernooien achter elkaar, zo klinkt het in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Dat zei Van Gaal ook al, dat zeggen ze allemaal. Nu zeggen ze dat ze eisen gaan stellen. Maar als je dan een keer kritisch bent of je stelt écht eisen, dan kan het allemaal niet. Ik vond het echt zo’n gelul. Die eisen moeten gewoon iedere keer zo hoog mogelijk worden gelegd.

En dat betekent volgens Driessen het bereiken van de finale van het Europees Kampioenschap in Duitsland. Maar de verslaggever denkt niet dat die doelstelling realistisch is. Die gaan ze niet halen, want ze hebben gewoon te weinig kwaliteit om die te halen. Ik word altijd moe en ineens moeten de eisen maximaal gesteld worden. Dat moet altijd, maar dat gebeurt niet. Dat gebeurt nooit. Stel nou dat er wat gebeurt, dan zijn er eerst de spelers die allemaal excuses aanbrengen en ook de coach. Er zijn in feite geen excuses. Met dit materiaal moet je dan gewoon de finale halen. Dat slappe gelul naar een toernooi toe, alleen maar om even vertrouwen met elkaar te tanken en het volk warm te laten lopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

VandaagOutside
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

“…Die gaan ze niet halen, want ze hebben gewoon te weinig kwaliteit om die te halen” en vervolgens: “Er zijn in feite geen excuses. Met dit materiaal moet je dan gewoon de finale halen”. Prachtig

Pistolero
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Warrig betoog van Valentijn. Oranje maakt met deze selectie weinig kans om de finale te halen, eenvoudigweg omdat landen als Engeland, Spanje, Frankrijk en (mede door het thuisvoordeel) Duitsland sterker zullen zijn en er ook nog een aantal landen zijn waar Nederland niet zomaar eventjes van wint, zoals België, Italië, Portugal of Zwitserland. Op het vorige WK bleek Tsjechië al een onneembare horde en we zijn er sindsdien niet veel sterker op geworden. Er moet dus wel héél veel meevallen willen we doordingen tot de einsstrijd, de kwartfinale lijkt een waarschijnlijker eindpunt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen