Nederlandse media zien Oranje-verdediger ‘een statement’ maken tegen Duitsland

27 maart 2024, 07:59
Foto: © Imago

Waar het Nederlands elftal dinsdagavond een nipte nederlaag leed op bezoek bij Duitsland (2-1), is De Telegraaf niet positief over het spel van Oranje. De ploeg van Ronald Koeman kon in aanvallend opzicht meer uitrichten, zo vindt de krant. Een verdediger van het Nederlands elftal gaf in de eerste helft het goede voorbeeld.

“Na Mats Wieffer op vrijdag scoorden ook de slordige Veerman, Schouten en Reijnders in de eerste helft een onvoldoende. Het was Aké die een statement afgaf door met de bal aan zijn voet brutaal het middenveld overstak en Dumfries bediende”, begint De Telegraaf. “’Toon lef’, leek de Manchester City-speler daarmee te willen zeggen. Prompt stichtte Oranje twee keer gevaar. De Ligt kopte de bal terug uit een vrije trap van Blind en Malen kwam net tekort, waarna een schot van Depay werd gekraakt”, gaat de krant verder.

Artikel gaat verder onder video

Desondanks begon Oranje aardig, zo vond ook De Volkskrant. “De beste kansen waren nu voor Nederland, dat de bal eindelijk via wat beleid voorin wist te krijgen. Daley Blind (vrije trap), Reijnders en Depay schoten over. Duitsland was in de slotfase weer veel beter, ook puur als het om voetbal gaat, om elkaar vinden”, schrijft de ochtendkrant.

“De verkoop van wuppies, bierjurkjes en andere Oranje-prullaria zal normaal gesproken traag op gang komen dit voorjaar, aangezien het voetbal van dit Nederlands elftal nog weinig tot de verbeelding spreek”, was het Algemeen Dagblad kritisch. De krant bleef toch optimistisch. “Toch biedt de terugkeer van Memphis Depay op topniveau wel enige aanleiding tot optimisme. De aanvaller die zo lang worstelde met blessures en een gebrek aan spelritme, begint eindelijk weer te lijken op de topspits van weleer.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ruud Gullit: 'Het gerucht in Amsterdam gaat dat hij de nieuwe trainer wordt, ik denk dat ook!'

Ruud Gullit denkt te weten wie de nieuwe trainer van Ajax wordt. Youri Mulder is het eens met zijn tafelgenoot bij Rondo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tjon,I
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nederland heeft verloren door Mathijs de Ligt .Hij speelde steeds zijn maatje Blind aan terwijl Dumpries vaak helemaal vrijstond. Via Dumphries had men meer dreiging kunnen creeren .De Ligt saboteerde het aanvalsspel over rechts .De Ligt is geen teamspeler.

Frank1965
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tjon, even een vraagje, waar haal je zulk soort commentaar vandaan? Verzin je zoiets zelf of heb je ook zoals velen in Nederland een anti Ajax boek?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen