John van den Heuvel heeft nieuws over Quincy Promes: 'Daar wordt in absolute stilte aan gewerkt'

13 maart 2024, 16:03
Foto: © De Telegraaf

Nederland is 'achter de schermen' druk doende om Quincy Promes uitgeleverd te krijgen, zegt misdaadverslaggever John van den Heuvel in een video-item van De Telegraaf. De Nederlandse aanvaller van Spartak Moskou verblijft al weken in Dubai, waar hij op trainingskamp was met zijn werkgever maar werd geweigerd op de terugvlucht naar Rusland.

Promes is in Nederland in twee aparte strafzaken veroordeeld tot celstraffen. In de eerste, een steekincident op een familiefeest in Abcoude waarbij zijn neef het slachtoffer was, sprak de rechtbank vorig jaar al een straf van 1,5 jaar uit. Begin dit jaar kwam daar een straf van zes jaar overheen voor de betrokkenheid van de 50-voudig international bij de invoer van twee grote partijen harddrugs, waarvan eentje kon worden onderschept.

Artikel gaat verder onder video

In Dubai zou Promes een auto-ongeluk hebben veroorzaakt en daarna de benen hebben genomen. Daarom zou hij zijn geweigerd bij de terugvlucht naar Sint-Petersburg, waar Spartak de Russische competitie hervatte. Russische media meldden recent dat Promes er met een boete vanaf zou komen, maar proces ging niet door omdat de rechter in de zaak 'door omstandigheden' niet op zijn werk zou kunnen komen. Van den Heuvel probeert erachter te komen wat er nou precies gaande is, maar stuit ook op een rookgordijn.

"Het is volstrekt onduidelijk. Ik probeer er via allerlei justitiële kanalen achter te komen wat er nou precies gaande is in Dubai", begint de misdaadverslaggever. Van den Heuvel kreeg in ieder geval wel wát informatie boven tafel: "Ik weet dat er achter de schermen wel degelijk gewerkt wordt om hem uitgeleverd te krijgen. Dat gebeurt in absolute stilte, want het laatste wat men wil is om Dubai te schofferen of iets dergelijks, om daar publiekelijk iets over te zeggen."

Uitleveringsverdrag
Wat helpt is dat Nederland, in tegenstelling tot met Rusland, met de Verenigde Arabische Emiraten (waar Dubai toe behoort) wél een uitleveringsverdrag heeft. In het kader daarvan kon bijvoorbeeld topcrimineel Ridouan Taghi, die inmiddels is veroordeeld tot levenslang, in 2019 in Dubai opgepakt worden en overgedragen worden aan de Nederlandse autoriteiten. "Er is wel grote zorg", zegt Van den Heuvel. "Er is wel een uitleveringsverdrag. Ja, dat is geheim. Maar het staat wel vast dat er mogelijkheden tot uitlevering zijn op het moment dat iemand verdacht wordt van een ernstig strafbaar feit óf veroordeeld is. Dat is bij Promes in beide situaties het geval, dus juridisch gezien zou er geen reden moeten zijn om dat verzoek af te wijzen. Maar het gaat allemaal heel sloom."

Prullenbak
Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de lokale autoriteiten niet op het Nederlandse verzoek in zullen gaan en Promes toestaan om terug te keren naar het (voor hem) 'veilige' Rusland. "Wat is zo'n uitleveringsverdrag dan nog waard?", vraagt Van den Heuvel zich hardop af. "Dat kan dan eigenlijk gewoon in de prullenbak gefrommeld worden, dat stelt dan niks voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Weer typisch dat zo’n speler in de tijd bij Ajax lekker z’n gang kan gaan. Het lijkt wel of slecht gedrag daar aangemoedigd wordt.

Laurens1
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Zielig een dergelijke opmerking, net zo zielig als het ene”sterretje” op jullie shirt!

Rudolf21
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Daar is niks zieligs aan. Het is eenmaal een feit dat bij Ajax veel getolereerd wordt.. van iemand dood rijden onder invloed tot kilo’s coke importeren. Kan geen toeval zijn. En ik snap niet wat je bedoelt met 1 ster op de shirt

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Je heb helemaal gelijk Rudolf. Daar kan en mag alles. En dat zeggen ze ook. Wij hebben schijt aan alles. wat een Paupervolk daar.

Thijs Dorenbosch
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh daar heb je een argument dat steek houdt. Geweldig dat je zoiets kan bedenken in zo'n discussie. Klasse.

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Jullie denken toch nie7t dat die wordt uitgeleverd daar is Rusland veel.te.machtig voor .dus wat een gelul allemaal

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

KingCrimson heeft even zijn huiswerk gedaan jongens alleen hij snapt het voor de zoveelste keer weer eens niet. Bij een andere club word zulk gedrag niet geaccepteerd. Dat spelers in t verleden wanneer ze niet onder contract staan de fout in gaan is verder niet relevant. Ajax is gewoon een club die denkt dat ze boven de rest geheven staan. Je zag t ook in de klassieker toen ze de wedstrijd bewust gingen staken. Het is niet alleen op bestuurlijk niveau maar tot aan de fans toe. Moet je niks mee te maken willen hebben zo’n club.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De enige die gaat janken ben jij morgen en na de klassieker

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Arjen Lubach heeft ooit eens Ajax gefileerd als criminele organisatie. Maar dat zal ook wel niks voorstellen .. Altijd een grote mond over andere clubs maar daar in Amsterdam is het ergste van het ergste.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De enige die zich druk maakt ben jijzelf. Maar ik snap het ook wel onlangs gaf van Basten aan dat ie Feyenoord fan is geworden.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op sluiten deze speler en nooit meer los laten weg rotten in gevangenis misschien moet hy gleimidel mee nemen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen