Zaak rondom uitlevering Quincy Promes naar Nederland spoedig van start

23 april 2024, 16:44
Foto: © Imago

Het uitleveringsproces tegen Quincy Promes gaat volgende week beginnen. Volgens RTL Boulevard staat de eerste zitting over de uitlevering van de veroordeelde voetballer op donderdag 2 mei op het programma.

Promes zit inmiddels al anderhalve maand op verzoek van Nederland vast in Dubai en is in beroep gegaan tegen de uitlevering. Dat proces zal volgende week donderdag van start gaan, waarna duidelijk wordt of de vleugelspeler uitgeleverd zal worden aan Nederland of aan Rusland. In Rusland zou de voetballer ook op de opsporingslijst staan wegens belastingontduiking.

Artikel gaat verder onder video

Sinds zijn arrestatie zit Promes vast in de beruchte Al Aweer-gevangenis in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn advocaat, Robert Malewicz, geeft aan niets over de zaak te willen zeggen zolang hier nog geen uitspraak over is. “We doen geen inhoudelijke mededelingen zolang het verzoek nog in behandeling is bij de rechter in de VAE.”

Als Promes aan Nederland wordt uitgeleverd, zal hij een flinke straf moeten uitzitten. Afgelopen februari werd de aanvaller veroordeeld tot een celstraf van zes jaar omdat hij betrokken was bij internationale drugshandel. Daarnaast heeft de vleugelspeler nog een celstraf van anderhalf jaar uit te zitten voor het steken van zijn neef.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Taylor: 'Daar wil ik liever niet op ingaan, als u dat begrijpt. Dankuwel'

Kenneth Taylor ging een onderwerp uit de weg op de persconferentie na Ajax - FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We zullen zien. Het word OF een smerig Russisch spelletje (lekker pesten met een kleine straf, weer laten voetballen en niet uitleveren) of hij komt naar Nederland en Rusland 'eist' hem op voor zijn straf maar heeft geen verdrag en moet dan met een tegenbod komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen