Ajax, Feyenoord en PSV hoeven niet te bellen: 'Ik ga niet voor een andere Eredivisie-club spelen'

1 april 2024, 17:40
Foto: © Imago

Yukinari Sugawara is wellicht bezig aan zijn laatste maanden bij AZ. De 23-jarige rechtsback staat weliswaar tot medio 2025 onder contract in Alkmaar, maar droomt van een stap naar het buitenland. Andere Nederlandse clubs hoeven zich in ieder geval niet te melden voor Sugawara.

“Ik heb altijd gedroomd van de Premier League, maar spelen in Italië is ook mooi”, zegt Sugawara in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij spiegelt zich aan enkele voormalig ploeggenoten. “Ik hoop op net zo’n mooie stap zoals Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Sam Beukema en Albert Gudmundsson hebben gemaakt.”

Artikel gaat verder onder video

Sugawara kwam in 2019 terecht bij AZ en speelde sindsdien 191 officiële wedstrijden voor het eerste elftal. Mochten andere Eredivisie-clubs zoals Ajax, Feyenoord of PSV interesse hebben, dan kunnen zij de naam van Sugawara alvast doorstrepen. “Ik heb alles te danken aan AZ. Hier is mijn persoonlijkheid gevormd. Ik zou niet voor een andere Nederlandse club uit kunnen komen.”

Sugawara verkeert de afgelopen weken in topvorm. Hij was in de laatste vier wedstrijden van AZ betrokken bij doelpunten: Sugawara scoorde tegen Sparta Rotterdam (eenmaal) en FC Volendam (tweemaal), terwijl hij een assist gaf tegen Excelsior en Vitesse.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vertrek van smaakmaker dreigt voor AZ: 'Hij wil wat anders, heb ik vernomen van het management'

Een andere smaakmaker van AZ ‘wil eens wat anders’, zo heeft trainer Maarten Martens vernomen. Daardoor dreigt na Sugawara nog een belangrijke speler te vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

In ieder geval eerlijk em duidelijk

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . Maar wat als er echt belangstelling is !?. Nu weten wij niet of er al ooit een mogelijkheid is geweest of is . De top3 (ajax,psv,feyenoord ) is toch meer geld ,meer aanzien,meer druk ,en strijden om prijzen . Meestal ook in betere europese toernooien tegen betere tegenstanders . We gaan het zien in de toekomst wat zijn woord echt gaat betekenen

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Sugawara had ik al eerder bij Ajax als rechtsback verlangd, maar hij moet zijn carrière een impuls geven en dat kan niet bij ons in de ED.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Van AZ naar middenmoot Europa... Een jaar bij de top 3 zal hem alleen maar te goede komen

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is geen top 3 meer in Nederland. PSV en een beetje Feyenoord zijn goed. Daar onder van 3 t/m 6 is het een pot nat. Als de kans er is om naar een sterke competitie te gaan; DOEN Suki Weg uit dat natte / winderige Alkmaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen