Silvano Vos: 'Het raakt gewoon de hele club. Niet alleen de selectie, iedereen. Het is doodstil hier'

9 april 2024, 09:26
Foto: © ESPN

De historische afgang in De Klassieker tegen Feyenoord dreunt keihard na in Amsterdam. Dat vertelde Ajax-middenvelder Silvano Vos maandagavond na de ontmoeting tussen Jong Ajax en FC Den Bosch (0-2). Vos maakte zondagmiddag als invaller zijn opwachting in De Kuip en verscheen een dag later aan de aftrap bij de beloften, maar slaagde er op het veld van De Toekomst niet in om de zure nasmaak van de 6-0 nederlaag in Rotterdam van zich af te spelen. Volgens het talent is het ‘doodstil’ bij Ajax.

Vos was maandagavond zeker niet de enige speler van Ajax 1 die zijn opwachting maakte bij de beloften. Naast de middenvelder waren ook Tristan Gooijer, Kian Fitz-Jim, Carlos Forbs en Julian Rijkhoff van de partij. Vos en Rijkhoff maakten zondag nog als invaller hun opwachting in de voor Ajax vernederende Klassieker tegen Feyenoord. De rivaal uit Rotterdam was veel en veel te sterk en met 6-0 nog mild voor de hoofdstedelingen. Vos en Rijkhoff hadden de enorme teleurstelling graag bij Jong Ajax van zich af willen spelen, maar konden niet voorkomen dat FC Den Bosch er met de drie punten vandoor ging.

Artikel gaat verder onder video

Super erg eigenlijk. Ik heb er weinig woorden voor, vooral na gisteren (zondag, red.), reageerde Vos na afloop van Jong Ajax - FC Den Bosch voor de camera van ESPN. 6-0, dan speel je ook nog met Jong en dan verlies je met 0-2. Dat is niet goed voor het team, niet goed voor de club. We moeten door. Het zijn niet de leukste dagen voor de Ajacieden. Ze beleven al een zwaar seizoen en door het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles van afgelopen donderdag én de nederlaag bij Feyenoord moeten ze nog alle zeilen bijzetten om de play-offs voor Europees voetbal te ontlopen. Je hebt goede dagen, ook mindere dagen. Het hoort erbij, maar de manier waarop we hebben gespeeld is ondermaats, stelt Vos, die met Jong Ajax eveneens geen hoge ogen kan gooien. De Amsterdamse beloften bezetten in de Keuken Kampioen Divisie de vijftiende plaats.

Maar dat is momenteel niet het belangrijkste in Amsterdam. Dat is vooral de staat van het eerste elftal. Na de historische nederlaag in De Kuip valt het te bezien hoeveel er nog van over is. Heel veel tijd om na te treuren heeft Ajax niet, want zondag staat in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen FC Twente de volgende topwedstrijd op het programma. Maar de gigantische tik in De Klassieker dreunt nog iets te hard na om de focus al op de volgende wedstrijd te hebben. Ik zeg je eerlijk: niet alleen binnen de selectie, ik denk de hele club. Het is doodstil hierzo, aldus Vos. Je kon het ook merken bij ons, aan ons spel net. Het raakt gewoon de hele club. Niet alleen de selectie, maar iedereen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vernederend beeld voor Ajax op ESPN na 72 minuten en 50 seconden spelen

De onmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord werd na 72 minuten en 50 seconden op pijnlijke wijze gevangen door ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Silvano Vos mag ook weg, slap spelertje die onnodig kaarten versiert.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen