Man met 90 wedstrijden in Ajax 1 naar voren geschoven als opvolger Alex Kroes

2 april 2024, 10:19   Bijgewerkt: 2 april 2024, 15:04
Foto: © Imago

Een deel van de supporters van Ajax hoopt dat hun club Clarence Seedorf aanstelt als opvolger van algemeen directeur Alex Kroes. De gisteren (maandag) 48 jaar geworden oud-middenvelder is momenteel commissaris bij de KNVB en kwam in zijn loopbaan als speler tot 90 wedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers.

Dinsdagochtend werd bekend dat Kroes, amper twee weken na zijn indiensttreding, door de RvC van Ajax is geschorst op verdenking van handel met voorwetenschap. De club stuurt bovendien aan op een permanente beëindiging van de samenwerking. De pas aangetreden algemeen directeur heeft inmiddels aangekondigd zich hier niet bij neer te leggen en zelfstandig naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te stappen.

Artikel gaat verder onder video

Op X wordt echter al druk gespeculeerd over wie de positie van Kroes moet gaan overnemen. Het account Klerry Hunstra, voorheen actief onder de naam Hamstelaar, vraagt andere twitteraars wie bij hen favoriet is en geeft zelf een voorzet: Robert Eenhoorn. De voormalig tophonkballer treedt komende zomer na tien jaar terug als algemeen directeur van AZ en zou dus benaderd kunnen worden.

In de reacties komen een hoop verschillende namen voorbij. Zo wordt commercieel directeur Menno Geelen door sommigen naar voren geschoven, terwijl ook de naam van voormalig Ajax-speler (en tegenwoordig ondernemer) Demy de Zeeuw meermaals valt. Anderen denken dat de tijd rijp is dat Seedorf, al dan niet in combinatie met Patrick Kluivert (die maandagavond in de Ziggo-talkshow Rondo opvallend genoeg een open sollicitatie naar een functie bij Ajax plaatste), terugkeert bij de club waar hij zijn spelersloopbaan in de jaren '90 van de vorige eeuw begon.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke straf hangt Alex Kroes boven het hoofd om handelen met voorkennis?

Alex Kroes wordt niet alleen geschorst door Ajax, maar moet ook vrezen voor strafrechtelijke vervolging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Met veel bombarie gehaald, moeite gedaan om hem eerder te laten beginnen en wordt nu zomaar aan de kant geschoven? Kan me het niet voorstellen..

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En dat mag ook niet gebeuren .

Allback
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax neem nou een verstandige beslissing en neem iemand met veel ervaring heeft en een betrouwbaar verstandig persoon is. Pleeg nou een belletje naar Toon Gerbrands.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Daar noem je een naam Allback, niet aan gedacht.

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gerbrands in A.dam , zie je het al gebeuren?

Laurens1
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Handel in voorkennis is lastig te bewijzen, hij heeft de schijn tegen, doch enkel nog verlies gedraaid met zijn aankopen! Vermoed dat erop de achtergrond meer speelt waar we niet het fijne van weten. Zou een gotspe zijn als een man die de club kapot gemaakt heeft en zich verrijkt heeft met de transfers, geen enkele straf krijgt en Kroes onterecht weg wordt gestuurd. Hij heeft zijn goede wil waarschijnlijk willen tonen naar de achterban, om voor bijna 2 ton aandelen te kopen. Geen rekening houdende dat er vanuit zijn positie laakbaar handelen verweten zal worden. Erg naïef. Toch blijf ik erbij dat er vermoedelijk iets anders speelt en dat men nu de stok gevonden heeft om de hond te slaan! Erg jammer dit onnodige gedoe weer, gifbeker is kennelijk nog niet helemaal leeg!

Laurens1
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Tja dan het idee Seedorf? Als deze jongen het voor het zeggen krijgt is binnen no-time er een donkere directie met donkere RvC. Vanuit zijn optiek discrimineert Seedorf ook!

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het zou geen verkeerde beslissing zijn om Clarence Seedorf daar voor te polsen Clarence heeft echte ajax roets

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Vindt dat het verleden, kleur, man/vrouw enz. geen enkele invloed zou moeten hebben op de functie. Gewoon de beste man/vrouw nemen die in het profiel past. Voetbalkennis en netwerk zijn wel een pre denk ik

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dilima Seedorf groot voetballer ,maar na zijn loopbaan !?. Ajax moet niet meer gokken

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax gokt teveel, dus verliezen ze ook teveel. Klinkt logisch !!!!

Dug out
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Er wordt hier gepraat alsof iedereen maar een goede algemeen directeur kan zijn?! Niet iedere goede speler is een goede trainer of goede algemeen directeur.

Kanthaaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik geloof,dat de enige die de boel nog kan redden, dat is Faldi. Verder is alles al geprobeerd.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh nee hè , dan word het oorlog tussen zwart en wit ,om het netjes uit te drukken , dat mag nooit gebeuren, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat naar Kroes .

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou Seedorf zeker niet nemen. Veel eerder Kroes !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen