Kluivert: 'Ik ben geschikt voor Ajax, vraag me af waarom mijn naam niet wordt genoemd'

1 april 2024, 21:28
Foto: © Rondo

Patrick Kluivert vraagt zich af waarom zijn naam niet wordt genoemd voor een functie bij Ajax. De Amsterdammers zijn op zoek naar een nieuwe trainer en sportief directeur, maar Kluivert is zover bekend geen kandidaat.

Bij Rondo zegt de voormalig topspits dat hij zichzelf geschikt acht voor de trainerspositie bij Ajax. “Ik denk het wel. Ik denk dat ik op persoonlijk vlak met de jongens mijn ervaringen goed kan overbrengen.”

Artikel gaat verder onder video

“Ik zit hier niet om een baan op te eisen”, maakt Kluivert duidelijk. “Maar het doet wel pijn om je club zo te zien.” Daarmee laat Kluivert doorschemeren wel iets voor de club te willen doen. “Wie weet. Ik heb nog met niemand gesproken.” Tafelgenoot Khalid Boulahrouz ziet in Kluivert een toegevoegde waarde. “Jij kan Ajax toch helpen? Jij draagt het Ajax-DNA met je mee van A tot Z. Waarom wordt jouw naam niet genoemd?”

“Natuurlijk kan ik Ajax helpen. Waarom ik niet word genoemd, dat is een goede vraag. Dat vraag ik mezelf ook af”, aldus Kluivert. Boulahrouz antwoordt: “Er worden namen genoemd die niet gek zijn, maar andere namen waarbij ik mijn bedenkingen heb. Waarom wordt zijn naam dan niet genoemd?”

Ruud Gullit vergelijkt de situatie met de poging van Clarence Seedorf om aan de slag te gaan bij Ajax. “Die had ook gesolliciteerd, een brief geschreven, en daar kwam geen antwoord op. In het buitenland gaan de deuren overal open voor zulke jongens. Seedorf heeft vier keer de Champions League gewonnen! Die moet toch overal naar binnen kunnen komen? Ik begrijp het niet. Dat heb ik met Kluivert ook. Ik weet niet waar het aan ligt”, aldus Gullit.

Kluivert zegt dat hij geen erkenning mist, maar het wel zou waarderen. “Ik weet wat ik heb gedaan, ik verwacht van niemand iets. Het zou wel leuk zijn om erkenning te krijgen van wat je hebt gedaan.” Kluivert is clubloos sinds zijn vertrek als trainer bij Adana Demirspor in december vorig jaar.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Goedemorgen Eredivisie tipt nieuwe trainer voor Ajax: 'Waarom doen ze zo moeilijk?'

Urby Emanuelson tipt een nieuwe hoofdtrainer voor Ajax en krijgt bijval van Mario Been.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kluivert als Technisch directeur zou ik wel zien zitten. Hij was het bij PSG ook. Zoals Euud Gullit zegt: hij opent vele deuren met zijn naam. Als trainer denk ik dat hij sowieso spelers beter kan maken met zijn techniek. Hij heeft Ajax DNA, was een wereldspeler en is jarenlang assistent geweest van Louis. Veel namen doen de ronde, waarbij ik Kluivert toch het meest zie zitten.

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ook als trainer nergens geslaagd, als technische directeur weet ik het niet. Maar kijk je alleen op naam waarom niet Jordy Cruyff, denk dat de naam alleen al deuren doet openen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen