Ajax-supporters zorgen voor verbazing: ‘Alsof ze de kampioenswedstrijd tegen Twente wonnen’

15 april 2024, 13:54
Foto: © Imago

Voetbal International-verslaggever Geert-Jan Jakobs heeft zondagmiddag met verbazing om zich heen zitten kijken in de Johan Cruijff ArenA. Ajax dreigde in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een nieuwe tik te incasseren, maar draaide een 0-1 achterstand in de tweede helft om in een 2-1 overwinning en deed daarmee uitstekende zaken in de strijd om plek vijf. De achterban was ‘dolblij’ met de zege en dat vindt Jakobs op z’n zachtst gezegd ‘opvallend’.

Ajax had zeven dagen na de historische afgang in De Klassieker tegen Feyenoord (6-0) uiteraard het een en ander recht te zetten. Maar na de eerste 45 minuten leek de achterban rekening te moeten houden met een nieuwe teleurstelling. FC Twente was in de eerste helft heer en meester en ging dankzij een knappe kopbal van Ricky Wolfswinkel met een 0-1 voorsprong rusten. Maar na de tweede 45 minuten was de Twentse voorsprong weggepoetst en stond er een 2-1 overwinning voor Ajax op het scorebord. Het laatste fluitsignaal, na een toch nog zenuwslopende slotfase, werd door het Amsterdamse publiek met luid gejuich ontvangen.

Artikel gaat verder onder video

Alsof de klok vijftien jaar terug werd gedraaid, die kampioenswedstrijd tegen Twente. Alsof ze die hadden gewonnen. Iedereen was dolblij dat ze van Twente wonnen, zo klinkt de verbazing van Jakobs in Rondje Eredivisie op de site van VI. De verslaggever vindt de ontlading bij het Ajax-publiek ‘opvallend’. Je blijft je verbazen over Ajax dit seizoen. Als je de eerste helft zag… Het was zó slecht weer. Het leek gewoon helemaal nergens op. Na rust gaan ze terug naar 4-3-3, gaan ze eindelijk logisch voetballen en dan loopt het even. Op het eind had Twente nog gelijk kunnen maken. Ze winnen door een heel goedkoop gegeven strafschop.

Devyne Rensch leek bezig aan een kansloze missie, maar werd door Anass Salah-Eddine van zijn sokken gelopen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag er in eerste instantie geen overtreding in, maar na ingrijpen van de VAR besloot hij alsnog naar de stip te wijzen. Steven Bergwijn liet de uitgelezen mogelijkheid om Ajax op voorsprong te schieten niet onbenut en stuurde FC Twente-doelman Lars Unnerstall naar de verkeerde hoek. Jakobs vond het, zoals hierboven al duidelijk wordt, een ‘goedkope’ strafschop en vindt het niet sterk dat Gözübüyük zich liet ‘overrulen’ door de VAR. Als Gözübüyük zelf had gefloten, dan is het anders dan dat de VAR vond dat dit een reden was om in te grijpen. Ik vind dat allemaal zo’n onzin. Het was ook een domme overtreding van Salah-Eddine, die slecht inviel. Maar dat de VAR dan daarvoor moet ingrijpen… Ajax won en ja, mensen waren daar dolblij mee.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Taylor: 'Daar wil ik liever niet op ingaan, als u dat begrijpt. Dankuwel'

Kenneth Taylor ging een onderwerp uit de weg op de persconferentie na Ajax - FC Twente.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

R MN
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Geert-Jan Jacobs doet een open sollicitatie bij ESPN.

evanzet
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Aan de voornaam te zien, is de verslaggever een hockeyer, dus deze man mag sowieso niets over voetbal schrijven, maar enfin. Het is echter nooit goed als het Ajax betreft. Als het stil is in het stadion, hebben we te maken met bioscoop publiek, zijn we enthousiast vanwege goed spel en een mooie overwinning, is het ook niet goed. Ik vraag mij trouwens af of deze verslaggever niet een consult bij de oogarts aan moet vragen, want in de herhaling was overduidelijk te zien dat de Twente verdediger de enkel van Rensch bijna aan gort trapte. Of hij nu aan kansloze missie bezig was doet er natuurlijk helemaal niet toe, maar wordt deze hockeyer gemakshalve maar naar de achtergrond geschoven. En ja, dan heeft hij over het feit dat de scheidsrechter zich liet overrulen door de VAR. Waarschijnlijk ontgaat Geerrt-Jaap hier iets, want daar is de VAR nl. voor

KROTJE
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Is deze Gert-Jan Jakobs wel een geschoolde voetbaljournalist ? Iedereen, vriend of vijand weet dat je bij aanvang van een wedstrijd van -dit- Ajax je kunt verwachten dat Ajax kan gaan of gaat verliezen, dit is dit seizoen al maanden lang het geval. Als je als Ajaxsupporter zijnde niet veel hebt dan is weinig veel en dit geldt zeker voor een overwinning op één van de top 3. Mag je dan als Ajaxsupporter deze overwinning met veel genoegen in ontvangst nemen Geert-Jan of moet je als supporter timide blijven ? Wat is het toch een rare opmerking en observatie van deze 'doorgewinterde' ? journalist.

eSCee
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Wederom een 'journalist' die met enkele kreten en een goeie kop probeert te scoren. Vooropgesteld was Twente niet heer en meester in de eerste helft. Ze waren wel beter, net zoals Ajax de tweede helft beter was. Overal gezien had ajax verdiend gewonnen. Natuurlijk was het publiek blij. Genoeg late tegentreffers gezien dit seizoen, maar de vergelijking met 15 jaar geleden slaat helemaal als een tang op een varken. Maar ja, ik zie het dolblij, zó slecht weer, leek gewoon helemaal nergens op, loopt het even, goedkoop gegeven strafschop, kansloze missie... Journalisitiek van heden ten dage...

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Kunnen we niet even stoppen met deze zooi? Het is eigenlijk ook nooit goed. Ga je ook bijvoorbeeld middenmotors blamen als ze enorm feestvieren als ze een punt of 3 punten tegen een topclub pakken? Bij Ajax gaat het het hele seizoen al slecht, sta je nu 5e op wonderbaarlijke wijze maar had je ook gewoon lager kunnen staan. Dat je dan wint tegen Twente (gewoon de nummer 3 wat even weg wordt gelaten) dan is de vreugde gewoon terecht. Vraag me af of de kritiek er ook geweest zou zijn als Twente zou winnen tegen byv PSV en zo zouden juichen. Anyways, buiten dat, als ze minder blij waren geweest was er daar ws ook weer kritiek op geweest. En die penalty is gewoon terecht. Ja kansloze missie van Rensch maar het is een overtreding en dan is het een penalty. De VAR is er niks voor niks. Het was gewoon olie dom om die tackle zo in te zetten.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Iemand als Geert-Jan Jacobs wordt bij ons thuis een zure lul genoemd. Van die onbeduidende stukjesschrijvers (ik had nog nooit van hem gehoord) die zich ver verheven voelen boven de gewone supporters en zich niets kunnen voorstellen bij mensen die blij zijn met de overwinning van je favoriete club. Arrogantie ten top.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen