Aankoop van 8 miljoen euro op weg naar de uitgang: ‘Ga er niet vanuit dat hij volgend jaar nog speler van Ajax is’

12 april 2024, 10:21
Foto: © Imago

Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad verwacht niet dat Borna Sosa met ingang van het komende seizoen nog actief is in Amsterdam. De huidige nummer zes van de Eredivisie telde afgelopen zomer nog acht miljoen euro neer voor de komst van de Kroatische vleugelverdediger, maar hij is geen moment onomstreden geweest. Inan verwacht desondanks niet dat Sosa er in de komende weken met de pet naar gaat gooien.

Ajax haalde Sosa op de slotdag van de zomerse transferwindow naar Amsterdam. Maurice Steijn had graag Nicólas Tagliafico zien komen als versterking voor de linksbackpositie, maar toenmalig technisch directeur Sven Mislintat sloeg een andere weg in en deed zaken met zijn oude club VFB Stuttgart, dat een bedrag van acht miljoen euro ontving voor de Kroaat. Sosa verzorgde vorig seizoen in dertig wedstrijden voor VFB Stuttgart nog twaalf assists, maar fungeerde in het shirt van Ajax tot op heden pas vijf keer als aangever. Het is de vraag of daar nog assists bij gaan komen, want Sosa kampt al enige tijd met ziekte en kwam na de interlandperiode enkel een kleine tien minuten in actie tegen PEC Zwolle.

Artikel gaat verder onder video

De situatie van Sosa komt in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad ter sprake. Presentator Etienne Verhoeff vraagt zich af hoe iedereen binnen Ajax zich nog weet te motiveren voor de laatste weken van de reguliere competitie, na de historische afgang in De Klassieker tegen Feyenoord (6-0) én in de wetenschap dat FC Twente zondag op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. Ja, dat is heel lastig, zo zegt Inan. Even een paar dingen opsommen. Jij had het over de spelers. Voor de spelers vind ik het een ander verhaal dan voor de trainer. Als speler, laten we als voorbeeld nemen Borna Sosa. Ik ga er vanuit dat hij volgend jaar geen speler van Ajax meer is. Stel dat hij nog de illusie heeft dat hij speler van Ajax kan blijven, dan moet hij zijn stinkende best doen, toch?, zo klinkt het.

Sosa zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2028, maar zal volgens Inan alle zeilen moeten bijzetten om een langer verblijf in Amsterdam te kunnen afdwingen. Dan moet hij de clubleiding er in de komende weken met een assist of vijf, zes van zien te overtuigen dat ze met hem door willen. Hij moet ook zijn stinkende bent doen om met Ajax Europa in te kunnen. Als hij niet verder gaat bij Ajax, dan heeft hij er ook baat bij om goed te presteren om zich nog in de kijker te spelen van de nodige clubs.

EK met Kroatië

En dan vergeet Inan nog het Europees Kampioenschap van komende zomer. Want hoewel Sosa in Amsterdam allesbehalve onomstreden is, mocht hij zich tijdens de voorgaande interlandperiodes ‘gewoon’ telkens melden bij de nationale ploeg. In drie van de laatste acht interlands had hij zelfs een basisplaats. Sosa droeg tot op heden achttien keer het shirt van de Kroatische nationale ploeg, die in juni uiteraard van de partij is in Duitsland. Kroatië neemt het in de groepsfase op tegen Spanje, Italië en Albanië.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vernederend beeld voor Ajax op ESPN na 72 minuten en 50 seconden spelen

De onmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord werd na 72 minuten en 50 seconden op pijnlijke wijze gevangen door ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Mooi zo de (uit-)verkoop is al kleinschalig begonnen. Nieuwe bruikbare spelers voor in de plaats, uiteindelijk wordt falen of succes van de AFC Ajax op het veld uitgemaakt. Ik geloof niet helemaal in het verhaal dat bestuurlijke rompslomp invloed op de kwaliteit van het spel zou kunnen hebben. Je denkt toch niet alsof eenTaylor, een Brobbey, een Bergwijn zich van die onrust aangrekken , daar zijn ze ehelmaal niet mee bezig. Alleen een goede coach, liefst buitenlander en een aardige selectie zijn de ingrediënten voor eventueel succes, of niet. Ik geloof ook niet wat anderen beweren dat weinig spelers tot niemand niet naar Ajax willen komen, dit is een dikke -drogreden-, want Ajax blijft toch aantrekkelijk en ik weet bijna zeker dat met Ajax weer rekening gehouden moet worden, niet dit seizoen want dit seizoen is een farce, een ramp.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Beste Recht voor zijn raap, jij praat en denkt in het huidige, maar ik in de komende periode. Nu is Ajax, jammer genoeg, verworden tot het pispaaltje van zijn haters, Ajax is zelfs paria geworden, NU !! Maar in de Ajaxentourage zijn ze niet achterlijk hoor en ze beseffen ook dat het zo niet verder kan en gaan binnen hun mogelijkheden hun best doen, dan is Brobbey en zijn "maatjes" al weg. Komt echt weer goed met Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen