Analist geeft live op televisie eerlijk toe te genieten van complete ondergang van Ajax

8 april 2024, 22:21
Foto: © Ziggo Sport

Willem van Hanegem ontkent maandagavond in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport te genieten van de complete ondergang van Ajax dit seizoen. Youri Mulder daarentegen geeft eerlijk toe daar minder moeite mee te hebben.

Van Hanegem is maandagavond te gast in het televisieprogramma Rondo van Ziggo. Hij blikt samen met analisten Youri Mulder, Marco van Basten en Rafael van der Vaart onder meer terug op de afgang van Ajax van afgelopen weekend in de Klassieker tegen Feyenoord (6-0 verlies). Presentator Wytse van der Goot vraagt zich af hoe Van Hanegem kijkt naar de dramatische situatie bij Ajax. “Is leedvermaak een woord dat in jouw boek staat?”

Artikel gaat verder onder video

“Nee, hoe kom je daar nou bij?”, reageert de clubicoon van Feyenoord. “Ik weet dat de rest aan tafel geen leedvermaak heeft. En jij ook niet. Dus dan moet jij weten dat ik dat ook niet heb. Toch? Ik hoop dat Ajax… Als Ajax goed speelt, dan spelen ze goed. En als ze winnen en het is verdiend, dan is het verdiend. Je denkt toch niet dat ik denk: godverdikkie, lekker: een pak op de flikker gehad?” 

“Nou, ik heb dat wel een klein beetje zo”, interrumpeert Mulder Van Hanegem. “Op een gegeven moment dreigde de situatie te ontstaan dat Ajax afstand zou nemen van de rest van de competitie, zoals in Duitsland. Wat dat betreft is het verval van Ajax de afgelopen jaren helemaal geen slechte ontwikkeling. Je moet natuurlijk geen Bayern München van Nederland krijgen”, vindt de oud-spits van onder meer Schalke 04.

“Ik ben het daar niet mee eens”, reageert Van Basten op Mulder. “Het is alleen maar mooi als een club zo goed is dat die ons als Nederland goed kan vertegenwoordigen in Europa. Dat vind ik belangrijk.” Mulder: “Ja, nee… Ik vind ook wel belangrijk dat je niet elk jaar een club hebt die met tien punten verschil kampioen wordt, zoals Paris Saint-Germain in Frankrijk.” 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Man met 90 wedstrijden in Ajax 1 naar voren geschoven als opvolger Alex Kroes

Een deel van de supporters van Ajax hoopt dat hun club een oudgediende aanstelt als opvolger van algemeen directeur Alex Kroes.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Respect voor Mulder. Ik denk dat er vele meer zullen zijn die genieten van de malaise daar bij ajax. Hij durft het tenminste ook te zeggen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen