Blunder van Ramaj betekent in blessuretijd puntenverlies voor Ajax

4 april 2024, 22:54
Foto: © Imago

Ajax heeft op de valreep punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na een vroeg doelpunt van Anton Gaaei stevenden de Amsterdammers af op een 1-0 zege, maar in de blessuretijd maakte Bas Kuipers de 1-1. Aan dat doelpunt ging een blunder van Diant Ramaj vooraf: de doelman tastte mis bij een voorzet.

Het duel tussen Ajax en Go Ahead Eagles was een duel om de vijfde plaats. Bij een overwinning zouden de Amsterdammers een gat van zeven punten slaan op de ploeg uit Deventer, maar bij een overwinning van Kowet zou het gat tot een punt slinken. De thuisploeg kende een onstuimige week: slechts drie weken na zijn aanstelling werd algemeen directeur Alex Kroes geschorst, omdat hij in zijn functie bij AZ aandelen van de Amsterdamse club zou hebben gekocht. Daarbij kwamen revanchegevoelens van de bezoekers, die in Deventer ondanks het betere spel met 2-3 verloren.

Artikel gaat verder onder video

De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van Bobby Adekanye, maar na een goede passeeractie schoot hij de bal huizenhoog over. Dat was zo ongeveer de eerste keer dat de ploeg van René Hake van eigen helft af kwam, want het was Ajax dat in de openingsfase de teugels in handen had. Omdat de bezoekers het veld erg klein hielden, was het echter puzzelen om de ruimtes op het veld te vinden. Mika Godts was de eerste Ajacied die een schot loste, maar zijn krul was een prooi voor de keeper. Zijn poging was echter wel het startsein voor een attractieve wedstrijdfase.

Zo was Olivier Edvardsen kort daarna dichtbij een openingstreffer, maar werd zijn poging knap gekeerd door Diant Ramaj. In de tegenaanval had Steven Bergwijn, die als spits fungeerde wegens de ziekte van Chuba Akpom, de uitgelezen kans om namens Ajax de score te openen. Hij ‘volleerde’ de voorzet van Gaaei echter naast. De Deen besloot het even later daarom maar zelf te doen. Hij twijfelde niet toen een doorgeschoten voorzet van Godts zijn kant op kwam en schoot kiezelhard de 1-0 binnen. Door de gegroeide ruimtes kreeg de thuisploeg nog enkele mogelijkheden, maar deze werden gestopt door Jeffrey de Lange. Nadat Willum Willumson van dichtbij een kopbal geblokt zag, betrokken de Deventenaren opnieuw de verdedigende stellingen.

Net als in de eerste fase zocht de thuisploeg opnieuw geduldig naar de ruimtes tussen de linies van Kowet. Ditmaal was de ploeg van John van ‘t Schip meer succesvol, al waren de Amsterdammers in de afronding weinig effectief. Kort voor rust was Godts dichtbij een treffer, maar zijn inzet spatte op de paal uiteen. In het tweede bedrijf probeerde Go Ahead meer mee te voetballen, terwijl de intensiteit van het spel aan Ajax-zijde afnam. Beide ploegen hadden wederom moeite om tot kansen te komen, net als in de beginfase van de eerste helft. Bas Kuipers had de beste mogelijkheid, maar zijn schot werd eenvoudig gepakt door Ramaj.

Het team van Hake leek de creatieve ingevingen te missen om het Ajax werkelijk lastig te maken. Willumson probeerde zijn team bij de hand te nemen door zichzelf veelvuldig lager op het veld te posteren, maar ook de IJslander kon het verschil niet maken. Bijna bracht een corner uitkomst, maar met een handig blok voorkwam Ahmetcan Kaplan de gelijkmaker van Mats Deijl. Aan de andere kant noteerde Bergwijn een redelijke mogelijkheid, maar de bezoekers hadden inmiddels het betere van het spel. Van een Deventers slotoffensief was echter nauwelijks sprake. Ajax noteerde in het laatste kwartier zelfs de grootste mogelijkheden, maar de schoten van de invallers werden geblokt. Zo leken de Amsterdammers op de overwinning af te gaan, totdat Ramaj mistastte bij een hoge bal van Edvardsen. Doordat Finn Stokkers handig hinderde pakte de Duitse keeper de bal niet, waarna Kuipers binnenschoot. Zo laat Ajax een grote kans liggen om een voorschot te nemen op plaats vijf en in te lopen op AZ.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Bestuursraad wil straf Alex Kroes afzwakken', geschorste directeur laat gezicht zien in de ArenA

De bestuursraad van Ajax zoekt naar mogelijkheden om de straf voor Alex Kroes 'af te zwakken', schrijft het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dexi
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Toepasselijke foto , 'het is huilen met de pet op'

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is dat zeker. Ramaj had de bal moeten wegstompen nu we méér in de problemen zijn gekomen!!!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Eerste wedstrijd waar ik Ajax ook echt grote delen goed vond spelen en ik er redelijk op gerust was dat ze zouden winnen, en dan maakt de keeper zo'n grote blunder. Al vind ik ook dat Hato die bal misschien wel had moeten blocken. Maar in eerste instantie Ramaj man man man...

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Lekkur hoor!.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Naja, het geweldige Feyenoord die het PSV nog even lastig wilde maken deed het anders met 14 (een extreem hoog aantal) extra minuten ook niet heel geweldig. Maargoed nu is het gelijkspel waarschijnlijk 100% weer te wijten aan de VAR en niet aan eigen kunnen.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Je gaf eerder aan dat je de wedstrijd van Feyenoord niet gekeken hebt. Hoe kan je dan weten dat 14 minuten hoog aantal was. Er was een ramadan pauze en hoofdblessure van 4 minuten alleen dat al zonder tijdrekken kwam je bijna op 8 minuten dus wat praat je. Hoop dat zondag ook flink je bek wordt gesnoerd. Fijne avond verder

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rudolf, volgens mij zijn er al heeeel wat hoofdblessures geweest en is zoveel tijd heel zeldzaam. Als Volendam beter was en 1-0 voor Feyenoord, had er dan ook zoveel tijd bij gekomen? Slot heeft gewoon aandeel daarin. Iemand voorspelde van tevoren al 14 minuten als het 0-0 zou staan en had gelijk, dat zegt genoeg (was voor de wedstrijd). Daarbuiten, als jij echt denkt dat Ajax een kans maakt ken je me niet. Ik zeg, als Feyenoord niet met minstens 4-0 wint moet Feyenoord zich schamen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En mij kan de wedstrijd tegen Feyenoord gestolen worden. Ajax verdient het niet om Europa in te gaan na zo'n kutseizoen, net zoals dat Feyenoord ook geen kampioenschap verdient. PSV wordt kampioen, Feyenoord 2e en Ajax ws 6e of 7e ofzo. En dat is prima, meer verdient Ajax ook niet na dit seizoen. Daarbuiten, ging me ook meer om dat een Feyenoorder ging lachen om een gelijkspel (dat oke, in eigen huis is, maar wel in een seizoen met enorm veel drama) terwijl dan het geweldige Feyenoord volgens sommige ook gewoon gelijk speelt (een veel stabielere ploeg tegen de hekkensluiter die in hele slechte vorm was), en dat vond ik vrij lachwekkend om eerlijk te zijn. Ook fijne avond naar jou, no hard feelings.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gabrielle dat is nu wat ze willen . De media begint keer op keer over de titel en dat het nog spannend wordt . Dat komt niet van de meeste feyenoordfans of van de club . Verder zegt ook niemand dat we vandaag geweldig waren . En ook niemand heeft het over de var . Je opmerkingen dat feyenoord met veel moet winnen anders moet het zich schamen slaan nergens op . Psv speelde ook gewoon 1-1 in de arena. Die zijn toch zoveel beter ?!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@Gabrielle Ik heb de wedstrijd wel gezien, met alle gemiste en gerekte tijd waren de 14 minuten meer dan terecht. In de blessure tijd zelf was er al een blessurebehandeling die zo'n 4 minuten duurde. Dat dit meer was dan in andere wedstrijden, betekent niet dat het onterecht is. Misschien moet je het zelfs omdraaien: wordt er in het algemeen niet gewoon te weinig blessuretijd gegeven? Moet er niet beter gekeken worden naar gemiste/gerekte rijd, zodat de gegeven blessuretijd beter klopt? Je zag dit al een stukje terug op het WK. Veel tijdrekening? Langere blessuretijd. En terrecht. Dit zou veel zuiverder moeren naar mijn mening, dan neemt het rekken vanzelf af. Het heeft dan namelijk geen zin meer. En over dat voorspellen, dat is natuurlijk geen argument. Als ik nu roep: die ploeg zal van het weekend wel een strafschop krijgen, en toevallig komt dat nog uit ook, zegt dat dan ook al genoeg?

Flamingo
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Je praat ongekend veel onzin Gabrielle. En ook niet voor de eerste keer dat je bijvoorbeeld roept dat als Feyenoord niet met 4-0 wint ze zich moeten schamen. Grootste onzin die er is natuurlijk, puur om jezelf te beschermen dat als het maar 1-0 of nog minder is het je zelf niet zoveel pijn doet? Blijft uiteraard een wedstrijd op zich. Al moet ik zeggen dat er totaal geen spanning om heen hangt. Competitie is al gespeeld bovenin (mijn mening). En dan schreeuwen om de hoogte van de blessuretijd terwijl je geen minuut van de wedstrijd hebt gezien. Als je zoiets schreeuwt, zeg er dan niet bij dat je de wedstrijd niet hebt gezien, zet je selectieve verontwaardiging niet echt kracht bij.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik liet me even gaan. Ik was vrij geïrriteerd en wat ik zei sloeg nergens op. Ik vond het vrij apart dat een Feyenoorder ging lachen (neem lachen niet té serieus) terwijl ze zelf ook niet wonnen. Buiten dat, hoop ik dat iedereen een goed weekend heeft

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Een keer gelijkspelen ,is wat anders dan het seizoen wat ajax heeft gabrielle. Dat 'lachen ' is jarenlang andersom geweest . Maar toen moesten we niet zeuren .

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, in zo'n rommelig seizoen, is het niet eens zo raar. Daarbij komt het dat het ook totaal niet te vergelijken is, toen Ajax dat deed was Ajax vaak zelf goed. Nu doet Feyenoord het terwijl het ook niet heel goed gaat met hun. Buiten dat, dit gelijkspel van Ajax is natuurlijk heeel anders dan het gelijkspel van Feyenoord. Waarbij Feyenoord zelf het niet goed heeft gedaan (en Volendam misschien ook wel goed) heeft Ajax een fout gemaakt waardoor het 1-1 was. Anders dan had Ajax gewoon gewonnen. Dus je kan het ook niet vergelijken. Ik zeg ook niet dat Feyenoord1908 niet mag lachen; be my guest. Maar ik mag het dan ook raar vinden.

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Weer dat geklungel Het wordt er niet beter op

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Jammer, maar met deze coach met deze selectie is het vaak tussen hoop en vrees, maar ik zie ook lichtpuntjes. Kaplan misschien wel de beste centrumverdediger van de ED. Godts een heerlijke vleugelspeler die Ajax veel plezier gaat geven. Mannsverk nuttig gaat beter worden net als Alvarez in het begin later beter werd. Nu zondag naar de Kuip, wordt moeilijk. Volgens een reactie wordt Ajax daar opgevreten, nou ja op papier misschien wel, want -dit- Ajax is geen partij, maar......je weet het maar nooit, want de bal is rond.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Volgens wie dan ? Meneer lichtpuntjes. Ik zie alleen mensen die erop ' hopen '. En dat is niet dat mensen het zeker weten dat ajax wordt opgevreten stokertje

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Sommige zijn wat te optimistisch naar mijn mening. Ik ben ook voor Feyenoord, hoop dat ze winnen, maar probeer ook zo realistisch mogelijk te zijn. Zondag kan gewoon alles gebeuren hoor! Topwedstrijden zijn al wedstrijden opzich, maar deze allemaal. Het gaat daarin veel meer om de vorm van de dag, en niet van het seizoen. Hopen op een hele goede, spectaculaire wedstrijd op hoog tempo 💪🏼 En mooi om te lezen dat je een mooie toekomst ziet in sommige spelers. Of Kaplan op dit moment de beste CV van de eredivisie is weet ik niet, maar dat hij een mooie toekomst voor zich heeft is zeker. Hopen dat ze zich goed en blessurevrij doorontwikkelen!

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kijk redactie FCUpdate, dit is nou het voorbeeld waar ik het over heb. Het moge duidelijk zijn dat iedereen vrij is om op elkaars mening te reageren ook GTSB, maar zijn reactie is wederom doorspekt met verborgen haat en beledigingen die polarisatie en vervuiling van deze site het profiel is of gaat worden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Klantenservice, dit artikel gaat over het reilen en zeilen van Ajax gisteravond, dus inhoudelijk is mijn mening daarop gericht. Vanuit het perspectief van Ajax zie ik lichtpuntjes zeker voor de toekomst: Godts wordt een grote, Kaplan is voor mij op dit moment voor zo'n jonge speler (18/19 jaar ?) die pas 3/4 wedstrijden mag meespelen een perfecte centrumverdediger, in mijn ogen de beste of jij het met me eens bent of niet. Uiteraard zie jij het niet zo en anderen jou kwalitatief meer aanspreken, dat kan en ik respecteer dat, maar voor mij is Kaplan genieten, Kaplan was de missing link in het centrum van de verdediging van afgelopen tijd bij Ajax. Met Kaplan zou Ajax zeker minder moeite met lager geklasseerde clubs hebben gehad. Ik vind Kaplan zelfs beter dan Hato. Zonder Kaplan zou Ajax de afgelopen 3 wedstrijden hebben verloren. In Mannsverk zie ik ook een nuttige speler voor Ajax, hij kan alleen maar groeien. Wat 7 april betreft schreef ik: "Nu zondag naar de Kuip, wordt moeilijk. Volgens een reactie wordt Ajax daar opgevreten, nou ja op papier misschien wel, want -dit- Ajax is geen partij, maar......je weet het maar nooit, want de bal is rond." Nou ik dacht dat er niets aan realiteit aan deze opmerking ontbreekt toch ? Dat 'opvreten' is echt door één van die 010-Ajaxhaters geopperd, ik zal zijn naam maar niet noemen, is niet interessant, verder voor kennisgeving aangenomen. Vooropgesteld dat Feyenoord volgens de ranking beter dan dit Ajax is, een eventueel of gelijkspel is voor de Rotterdammers niet gevaarlijk, maar na die zaadpartij tegen Volendam ook volgens de altijd eerlijke Slot de aller slechtste, moet Feyenoord voor hun supporters wel Ajax de Kuip uit schoppen bij wijze van spreken dan, want wat is mooier dan de club die jarenlang Feyenoord de baas was nu eens voor het laatst dit seizoen te mogen vernederen, dus voor Feyenoord is het een imagokwestie. Voor Ajax zijn er grotere belangen, nl. de 5e plaats vasthouden en ik verwacht dat de Ajacieden totaal geen Kuipvrees hebben, wel heeft Ajax de pech veel van zijn stamspelers te moeten missen, maar zoals ik al schreef je weet het maar noot....de bal is rond. Wij zullen het zien zondagavond bij de nabeschouwingen wat men van vindt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Maurits Paupie, je reactie is inhoudelijk te mager voor mij, maar een uithaal naar mij is zoals altijd duidelijk, geeft niet ik ben gewapend tegen complot denken, wees duidelijker. Verklaar je nader.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Maupie de jankbal weet niet wat hij zekf doet of heeft gedaan. Draaien liegen huichelen . Daarna gaan janken dat hij het slachtoffer is .

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kijk redactie van FCUpdate, hier is ie weer, de heer GTSB die voortdurend voor de zoveelste keer provoceert, deze gast is een virus op de FCUpdate site. Het jammere is is dat hij echt niet toerekeningsvatbaar is, hij heeft veel last van wraakzucht, sterke jaloezie en fantasie, deze zijn kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@krotje Hopelijk weet je dat het respect ook absoluut wederzijds is! Ik denk dat wij onderling namelijk prima op een normale manier over voetbal kunnen praten, en elkaars mening accepteren/respecteren. Ook al zijn die meningen verschillend. Ik hoop ook niet dat mijn stukje 'sommige zijn wat te optimistisch naar mijn mening' overkwam alsof het op jou gericht was. Ik doelde op de mensen die roepen dat Feyenoord wel even met grote cijfers gaat winnen van Ajax. Verder ben ik het met je eens dat Kaplan het voor zijn leeftijd, zijn geringe ervaring en in een Ajax dat niet lekker draait het zeker goed doet! Er spelen wat mooie jonge talenten. Wellicht dat er komend seizoen een beter balans gemaakt kan worden tussen talenten en ervaren, dragende spelers. Ik hoop dat we beide kunnen genieten van een mooie wedstrijd zondag! :)

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Klantenservice dank voor je reactie, mijn korte ervaring met jou wat betreft de 'discussie (s)' is meer dan voortreffelijk, respect voorop zonder overdreven valse sentimenten. Ieder van ons heeft een favoriete club, maar ik heb ook respect voor wat de 'concurrentie' (het) doet. Nou je hebt zojuist de berichtgeving over Ramay gehoord, hij is geblesseerd geraakt en keept niet, dus voor Ajax een flinke aderlating in het doel, maar oké dan moeten ze bij Ajax maar een plan B hebben. Wat as. zondag betreft, Feyenoord heeft tot nu toe al de 2e plaats vast, lekker weer de CL in, is altijd feest voor de Kuip, Feyenoord heeft niets meer te verliezen ook als Ajax zou winnen. Ajax heeft juist heel veel te verliezen, de 5e of zelfs de 6e plaats inleveren bij verlies. Helaas het is niets anders, maar ook niet getreurd, dit seizoen is wat mij betreft al voorbij. Misschien in het komende seizoen nieuwe kansen. Ja wij gaan op onze manier naar de wedstrijd kijken, hopelijk geen wedstrijd met vechtpartijen enz. So wie so een fijn weekend toegewenst.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

I@ gabriella k geloof niet dat slot het over de var heeft gehad. De extra tijd was geheel terecht net als het gelijke spel .Moet je de kansen maar benutten. Ajax is met dit elftal niet eens europa l waardig dus waarom een ander team eens niet europe ervaring op laten doen.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een butchering van mn naam. En nee, ik zeg ook nergens dat Ajax het verdient om in Europa te zitten. Daarbuiten, verder over mijn gezeik, dat wil ik terugnemen. Was simply even licht geïrriteerd. Neemt niet weg dat ik het vrij opmerkelijk vond dat een Feyenoorder ging lachen om het gelijkspel van Ajax terwijl ze zelf gelijk speelden. Maargoed, even goede vrienden en gefeliciteerd alvast met de overwinning zondag, en nog een goed weekend.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De keeper is de laatste wedstrijden niet safe, zet Rulli er maar in tegen Feyenoord. Ramaj is ook maar een grabbelaar. Dacht dat we aardige keeper hadden maar gisteravond wel erg amateuristisch en dan nog een blessure veinzen, om zijn onkunde te verbloemen, schande! Pupillen fout

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Meer een kwestie van opkomende arrogantie bij Ramaj net als bij Onana destijds, zie je nu ook af en toe bij de Argentijnse wereldkampioen Martinez/Aston Villa. Maar Ramaj had Ajax ook veel er door heen geholpen en voor Ajax punten gepakt Laurens1.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen