Brian Laudrup adviseert Premier League-speler om terug te keren in Amsterdam: ‘Dan wordt hij als koning onthaald’

9 april 2024, 12:44   Bijgewerkt: 9 april 2024, 12:49
Foto: © Imago

Michael Laudrup zou Christian Eriksen aanraden opnieuw bij Ajax te tekenen. De middenvelder was tussen 2009 en 2013 al actief in Amsterdam, waarna hij de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. Bij zijn huidige club Manchester United is hij geen vaste waarde.

Eriksen lijkt bij de ploeg van Erik ten Hag ondertussen op een zijspoor te zijn beland. De 32-jarige middenvelder speelde dit seizoen in zestien Premier League wedstrijden mee, maar begon vaak op de bank. De laatste keer dat hij in de competitie in de basis startte, was thuis tegen zijn oude club, Tottenham, op 14 januari 2024. In dat duel werd hij na 58 minuten gewisseld. In alle 21 wedstrijden waarin hij dit seizoen minuten maakte voor United, scoorde hij een keer en gaf hij twee assists.

Artikel gaat verder onder video

Laudrup geeft Eriksen via het Deense Viaplay raad. “Als ik zijn mogelijkheden bekijk, zou Ajax wat mij betreft een geweldige plek zijn om terug te keren. Daar kan hij nog een paar jaar goed presteren.” De aanvallende middenvelder kreeg tijdens het EK in 2021 een hartstilstand, maar keerde toch terug aan de top. “Na dat moment revalideerde hij ook in Amsterdam. Hij kent de stad, de taal, de club. Als hij terugkeert, wordt hij als koning onthaald.”

Laudrup speelde zelf ook aan het einde van zijn carrière voor Ajax, in het seizoen 1999/2000. Op het moment dat hij in Amsterdam tekende, was hij dertig jaar. Na een seizoen bij de club besloot hij zijn voetbalschoenen op te hangen. Eriksen zou volgens Laudrup baat hebben bij een fysiek minder zware competitie. “Dat denk ik ja. Ajax krijgt dan wel een oud middenveld met Henderson en Eriksen, maar het niveau van de competitie ligt lager; hij kan helpen het team weer op te bouwen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aad de Mos: 'Hij moet trainer van Ajax worden, helaas heeft hij één ding tegen zich'

Aad de Mos benoemt de ideale trainer voor Ajax. "Maar die jongen heeft één ding tegen, helaas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Eriksen is al bijna een veteraan en bij Ajax hebben wij al 2 veteranen, onze beide HuisWijn.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@krotje zaakwaarnemers van bovengemiddelde spelers kijken naar waar staat een club volg seizoen als ze tekenen gaan ze Europa in wat staat er nog meer op het veld, concurrenten op dezelfde positie wie gaat de trainer zijn wat is zijn visie , wordt er op tijd betaald ... dat laatste lijkt me wel. Welke spelers denk jij gaan willen komen ? Niemand staat te springen hoor...

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Goed lezen niet me woorden verdraaien een Bovengemiddelde speler dus niet dat er geen ene speler wilt komen. Zeg maar gewoon voor de eredivisie top is en waar je ook Europa mee in kan gaan... moeilijk. Ik geloof wel dat er bijvoorbeeld een Zuid amerikaanse aanvaller of middenvelder talentje of mischien van 25 jaar ofzo met degelijke kwaliteit zeker wel wilt komen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen, omdat Ajax , nogmaals door onvoorziene voorvallen: Overmars, Van der Sar, slechte scouts Huntelaar/Hamstra, Mislintat, binnenlandse strijd om de macht, 12 miskopen, veteranen die niet functioneren, nu in een slecht daglicht staat wil niet zeggen dat Ajax niet courant meer is als club. De AFC Ajax in totaliteit kan er niets aan doen en als zgn. 'bovengemiddelde' of mindere spelers niet naar Ajax willen komen is het juist een uitdaging van een nieuwe Ajax-organisatie in de breedste zin om de boel vernieuwend op te krikken. Er zijn zat spelers die graag bij Ajax willen spelen, maar Ajax moet niet wachten of bezig zijn met veteranen als Eriksen, Van de Beek, Blind, Ajax moet gewoon vernieuwen en langzaam een nieuwe selectie weder opbouwen. Ik ken voorbeelden zat van clubs die ook problemen hebben gehad: Sevilla, Valencia, Barca, Bayer Leverkusen, Newcastle, Tottenham, Olympic Marseille (Tapie) en nog genoeg vele andere. Trouwens mijn verwachting is dat in het nieuwe seizoen de huidige verhoudingen gewijzigd gaan worden door verkopen en nieuwe spelers, de ranking van nu zal anders er uit gaan zien. Ploegen als FC Twente, Utrecht, misschien AZ zullen ook van zich laten horen. Ajax moet een eigen koers varen, nieuwe ideeën van een andere coach met staf, hongerige spelers aantrekken, ook mazzel hebben. Komt goed. Jij en ik zullen in het nieuwe seizoen wel weer over deze materie gaan discussiëren, lijkt me leuk.

Neutraal
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Eriksen is iig wel iemand met de nodige ervaring en zou een goed verlengstuk, van de trainer, op het veld kunnen zijn. De rol die Michael en Brian Laudrup en later Frank Rijkaard in de jaren 90 vervulden. En nou nog een eigenwijze trainer, iemand ALS Louis vG

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en hoe vind je Henderson tot nu toe na alles wat je gezien hebt?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zit wat in wat je zegt maar dan hoop ik vlg seizoen voor die 5 miljoen salaris dat ie veeeeeeeel meer gaat brengen . .. Ben benieuwd

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax kan beter tadic terug halen beter voor de groep

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

zal zeker mooi zijn en gezien zijn voetballend vermogen drijfveer en motivatie . echt wel een goede keuze om de jonge mannen te motiveren bij ajax. dus laudrup praat eens met hem face tot face.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Ajax is praktisch iedereen van toegevoegde waarde, zo slecht staan we ervoor! Tussen alle jeugd is een oudere speler, met zijn kwaliteiten, altijd welkom!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laurens1, Christian is niet meer die Eriksen van voorheen. Klinkt respectloos, maar hij is nu al gemankeerd. Als hij bij Ajax komt zal hij na teleurstellende optredens op de bank belanden, zonde voor Ajax kost geld en jammer voor Eriksen. Kijk zoals PSV Saibari, Bakayoko, Vertessen, Til en Utrecht Boussaid en Heerenveen Sahraoui binnen gehaald hadden, zo moet Ajax opereren en niet arrogant zelf met halfbakken spelers en namen experimenteren. Na 2 jaar wordt het nu tijd voor Payday, misschien niet meteen het komend seizoen, maar daarna. Ajax is een 4-sterren UEFA- en een 3 sterren KNVBclub. Aan het begin van elke Ajaxwedstrijd worden de logo's van Ajax en de tegenstanders op het veld in beeld gebracht en staan nog steeds 3 sterren (36 landskampioen) tegen 1 of 2 sterren van ploegen die nu de lakens uitdelen, dit moet sportief zo snel mogelijk hersteld worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen