Slot oogst kritiek: 'Pas dán is hij echt een toptrainer'

23 april 2024, 13:19   Bijgewerkt: 23 april 2024, 13:29
Foto: © Imago

Arne Slot moet zich een stuk minder aantrekken van de media, zo oordeelt Valentijn Driessen. Pas dan kan hij echt een toptrainer worden volgens de journalist van De Telegraaf.

Na afloop van de bekerfinale zei Slot het volgende: “De media vindt je pas een succesvolle trainer als je prijzen wint." Driessen vindt het bijna onprofessioneel dat de 45-jarige coach dat zo stelde, vertelt hij bij Koffie met Valentijn. “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen." Ook vond de trainer van Feyenoord dat Hans Kraaij jr. altijd nog op zoek is naar negatieve punten. In zijn eigen belang zou Slot er goed aan doen om wat minder de strijd aan te gaan met de media, vindt Driessen. “In Nederland kunnen we daar wel mee omgaan. Alhoewel, ik ook niet altijd. Maar hij is de trainer die juist wel heel veel complimenten (van de media, red.) krijgt en succesvol wordt geacht omdat hij Feyenoord op een bepaalde manier laat spelen. Zoals hij dat graag ziet, dat is knap."

Artikel gaat verder onder video

Vooral als Slot een mogelijk transfer maakt naar een club buiten Nederland, zou zijn gedrag hem wel eens tegen kunnen gaan zitten. "Als je naar het buitenland kijkt… Nu spreekt hij gelukkig geen Spaans, daar kan hij gerust gaan werken. Maar daar gebeuren nog gekkere dingen in de media", zo stelt de journalist van De Telegraaf.

Vervolgens krijgt Driessen de vraag of dit gedrag bij een buitenlandse toptrainer past. “Nee, natuurlijk niet. Zidane of Ancelotti liggen er toch ook niet wakker van. Af en toe, een of twee keer per jaar, geven ze een sneer naar de media.” Als Slot in het buitenland zou mogen bepalen welke interviewer hij te woord staat, houdt het snel op volgens Driessen. “Dan spreekt hij na drie weken met niemand meer. Nergens zijn we liever voor Arne Slot dan in Nederland. Iedereen ligt aan zijn voeten. En als je dan een keer iets kritisch zegt…"

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Binnen Ajax wordt gewezen naar Feyenoord-trainer Arne Slot'

Achter de schermen bij Ajax valt de naam van Feyenoord-trainer Arne Slot nogal eens.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ach Driessen je blijft toch echt een minkukel. Juist jouw mening is verre van maatstaf gevend! Altijd op zoek naar de stok om de hond te slaan. Geweldig als je een keer de verkeerde tegenkomt en jij de hond bent!

Mike
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ja want Klopp reageert nooit op de media.. die sprak laatst oom Milan van Dongen niet aan op het interview met Henderson.. Louis van Gaal had nooit moeite met de media.. Mourinho liet het allemaal van zich afglijden.. (/s)

Klantenservice
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Ik denk dat Driessen vooral naar zijn eigen gedrag moet kijken, omdat daar nog een hoop verbeterpunten zijn. Aangezien dat een helse klus wordt, kan hij beter daar al zijn focus op leggen.

gtsb
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Als je met feyenoord dit presteert ben je gewoon een topper . Verder is er geen trainer in nederland die zo netjes reageert en het allemaal verwoordt dan slot.

Derk62
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Niet de strijd aangaan met de media? Laat die Driesen san zn bek houwen

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Driessen heeft nog steeds niet door dat het al een toptrainer is.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hij moet toch elke dag weer z'n nieuws ( gelul) kwijt. Anders krijgt hij zijn salaris niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen