Gekke situatie bij Ajax: 'angstvallige stilte' na akkoord met verdediger over nieuw contract

15 april 2024, 17:25   Bijgewerkt: 15 april 2024, 17:41
Foto: © Imago

Ar'jany Martha heeft een aanbieding van Ajax geaccepteerd om zijn contract te verlengen, maar sindsdien is het 'angstvallig stil' vanuit de club. De linksback is de afgelopen maanden gedaald in de pikorde van Ajax en het valt nog te bezien of de contractverlenging inderdaad wordt afgerond.

“Het is gek”, zegt journalist Mike Verweij bij de podcast Kick-Off over de contractsituatie. “Volgens mij heeft Martha een aanbieding gekregen om zijn contract met twee jaar te verlengen en heeft de zaakwaarnemer daar ‘ja’ op gezegd, maar vanuit Ajax is het op dit moment angstvallig stil. Ajax moet dat nog verder opvolgen.”

Artikel gaat verder onder video

Het huidige contract van Martha loopt in de zomer af. “Ik weet niet of ik het contract zou verlengen”, plaatst Verweij zich in de schoenen van de clubleiding. “Maar als je het gesprek met die jongen aangaat, moet je je niet laten lijden door een aantal mindere wedstrijden. Je hebt een visie en je wilt zijn contract wel of niet verlengen.”

John van 't Schip was eind februari spijkerhard in zijn oordeel over de prestaties van Martha, die voor het uitduel met Bodø/Glimt niet bij de selectie van Ajax zat. "We zijn een professionele club, geen liefdadigheidsinstelling waar je zomaar wordt meegenomen", legde de oefenmeester uit. "Je moet presteren en dat deed hij duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe een speler op het veld staat en dat was niet goed genoeg. We hadden niet het gevoel dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor reden dan ook."

Martha kwam nadien niet meer aan spelen toe bij Ajax 1 en zat de laatste vier officiële duels ook niet bij de wedstrijdselectie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Afellay schrikt van nieuws over Ajax: 'Dat is toch ondenkbaar?!'

Ibrahim Afellay is geschrokken van het nieuws dat een sleutelfiguur niet is benaderd voor het KPMG-onderzoek naar Ajax en Sven Mislintat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gedaan met het oog op een evt transfer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen