Henk Spaan weet meer over Louis van Gaal en Ajax en doet opvallende onthulling

15 april 2024, 20:34
Foto: © Imago

Henk Spaan heeft begrepen dat Ajax-adviseur Louis van Gaal meer op de hand van Alex Kroes is dan op de hand van Michael van Praag, zo geeft de journalist aan in de Hard Gras Podcast. Volgens Spaan maakt Van Gaal zich zorgen, maar kiest hij op dit moment niet de kant van zijn vriend Michael van Praag.

"Het gaat bij Kroes ook wel erg veel over Kroes, dat proef ik ook wel een beetje", begint Spaan in de Hard Gras Podcast als de bestuurlijke crisis van Ajax wordt besproken. "Maar goed, dat kan ook gunstig uitwerken. Met een ego kan je ook veel bereiken. Ik hoorde ook wel ergens in de wandelgangen dat Van Gaal als adviseur wel op de hand van Kroes is", geeft de journalist van Het Parool vervolgens aan. "Hij (Van Gaal, red.) maakt zich zorgen, hij houdt zich er wel mee bezig."

Artikel gaat verder onder video

De uitlatingen van Spaan zijn enigszins opvallend te noemen, aangezien bekend is dat Van Praag en Van Gaal goed met elkaar door één deur kunnen. Toen de adviseur van Ajax vorig seizoen de Oeuvre Prijs won tijdens de ESPN Awards, werd de prijs zelfs overhandigd door Van Praag, die als speciale gast aanwezig was. De voorzitter van de raad van commissarissen is er in het verleden veel voor Van Gaal geweest toen zijn vrouw Fernanda kwam te overlijden.

Volgens Spaan is Van Gaal op dit moment in ieder geval op de hand van Kroes, die als het aan Van Praag ligt niet meer terugkeert als algemeen directeur bij Ajax. Ook een andere functie voor Kroes in de Johan Cruijff ArenA is door Van Praag - die zelf ook onder druk staat - uitgesloten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Motie van wantrouwen op komst bij Ajax: 'Enorme stap, drie mannen gaan sneuvelen'

Arno Vermeulen denkt dat nog eens drie kopstukken van Ajax op korte termijn kunnen sneuvelen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik blijf bij mijn keuze om Kroes te nemen. Van Praag gaat richting de 80 jaar. Hij is overdatum !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen