Klare taal bij ESPN: ‘We hebben gewoon weinig teringlijers in de groep, dat was vorig jaar wel anders!’

6 april 2024, 22:56
Foto: © ESPN

Redouan El Yaakoubi denkt dat Excelsior ‘te weinig teringlijers in de ploeg heeft rondlopen’, zo vertelt de invaller na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1 nederlaag) voor de interviewcamera’s van ESPN. Door de nederlaag op bezoek bij de directe concurrent hebben de Kralingers een forse dreun gekregen in de strijd tegen degradatie.

Excelsior bezet momenteel de zestiende plaats in de Eredivisie. Die rangschikking betekent nacompetitievoetbal aan het einde van het seizoen. Ook in Zwolle kon de ploeg van Marinus Dijkhuizen geen potten breken. In de nabeschouwing ging het met name over de mentaliteit van de Rotterdamse club.

Artikel gaat verder onder video

Volgens analisten en spelers ontbrak het ‘echte’ geloof bij Excelsior. El Yaakoubi laat zich hierover uit. “Misschien is dat inderdaad een groot probleem. In de zin dat we gewoon weinig teringlijers in de groep hebben. Die hebben we vorig jaar denk ik wat meer gehad”, ligt de verdediger toe. “Al spelen blessures natuurlijk ook mee.”

“Het gaat uiteindelijk om een stukje mentaliteit. Als je dat niet hebt vanaf moment één, kun je van alles proberen, maar levert het uiteindelijk niets op”, gaat El Yaakoubi verder. Excelsior heeft 22 punten, twee minder dan RKC, dat nog één wedstrijd tegoed heeft.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote ergernis over KKD-topper ADO - Groningen: 'Het is gewoon potsierlijk'

De Volkskrant-journalist Willem Vissers steekt zijn ergernis over de stillegging van ADO Den Haag - FC Groningen niet onder stoelen of banken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oud nieuws.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen