'Kroes kan mogelijk alsnog terugkeren bij Ajax, maar dan in een andere functie'

8 april 2024, 18:39   Bijgewerkt: 8 april 2024, 18:46
Foto: © Imago

Alex Kroes kan mogelijk in de toekomst bij Ajax een functie gaan bekleden als technisch directeur. De geschorste algemeen directeur lijkt niet in zijn huidige functie in Amsterdam te kunnen terugkeren, maar bestuursleden van de club zien de Utrechtenaar graag alsnog voor Ajax werken.

Mike Verweij wordt tijdens de podcast Kick-off gevraagd of we deze week nog nieuws omtrent Alex Kroes kunnen verwachten. “Ja, dat kan wel. Alle leden hebben een brief ontvangen van Christian Visser, een van de bestuursleden en een jurist. Wat je nu toch steeds meer hoort is dat ze Ajax Kroes graag terug willen. Hij is heel populair op de Toekomst, omdat hij al 25 jaar lid is daar en nog steeds in het vijfde elftal voetbalt. Desnoods, en daar wordt wel een beetje op aangestuurd, in een andere functie. Dan moet je misschien aan het technisch directeurschap denken, waarbij iemand anders algemeen directeur zou moeten worden, al dan niet ad interim."

Artikel gaat verder onder video

Verweij denkt ook dat sponsoren hiermee akkoord zouden kunnen gaan. "Als je dat doet, niet als statutair maar als titulair directeur, dan heb je een goed verhaal naar al je stakeholders, met de sponsoren voorop. Want ik denk niet dat veel sponsoren het goed zullen vinden als hij alsnog algemeen directeur wordt, alsof er niks gebeurd is. Er is natuurlijk wel iets gebeurd; hij is oliedom geweest." Valentijn Driessen gelooft ook niet dat Kroes nog terug kan keren als algemeen directeur bij Ajax. "Door de uitspraken van Michael van Praag lijkt een terugkeer van Kroes als algemeen directeur mij echt een gepasseerd station. Ik denk dat Van Praag bereid is de strijd aan te gaan tijdens een aandeelhoudersvergadering. Die gaat zijn poot niet terugtrekken, echt niet. Ze zijn zo uitgesproken geweest, dan ben je echt ongeloofwaardig als Raad van Commissarissen."

De betreffende aandeelhoudersvergadering is momenteel nog niet gepland. Verweij vertelt dat die nog even op zich kan laten wachten. “Dat duurt minimaal nog zes weken, tweeënveertig dagen." Driessen denkt dat de situatie in de tussentijd al flink veranderd kan zijn. "In die periode kan de RvC natuurlijk zo een directeur aanstellen. Daar heeft de bestuursraad helemaal niets over te vertellen." Ook het verdict van de Autoriteit Financiële Markten kan nog een rol gaan spelen volgens Verweij. "Als in de tussentijd blijkt dat de AFM het helemaal niet spannend vindt wat Kroes heeft gedaan, dan kan er natuurlijk ook weer een hele andere situatie ontstaan." Volgens Pim Sedee is de kans op een ferme uitspraak van de AFM jegens Kroes onwaarschijnlijk, aangezien er andere regels gelden voor voetbalclubs dan grote bedrijven zoals multinationals. Dit vindt Driessen belachelijk. “Dat zou natuurlijk niet zo moeten zijn. Je moet je gewoon aan de regels houden."

Driessen heeft ook nog nieuws te melden, waar Kroes mogelijk voordeel uit kan halen. “Ik hoor dat Kroes aandelen heeft gekocht voordat hij van Ajax bevestiging had gekregen dat hij algemeen directeur zou worden. Dat zou eventueel een geitenpaadje kunnen zijn, ook voor de AFM, door te stellen dat de RvC iets te vroeg is geweest.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Man met 90 wedstrijden in Ajax 1 naar voren geschoven als opvolger Alex Kroes

Een deel van de supporters van Ajax hoopt dat hun club een oudgediende aanstelt als opvolger van algemeen directeur Alex Kroes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat gaat kroes niet doen Van algemene directeur naar technische directeur

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat alleen al zijn aanwezigheid wél serieus voor grote veranderingen gaat zorgen. Daarom dat hij wél moet komen !!!

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een crimineel moet je niet terugnemen. Van een goede werkrelatie kan geen sprake meer zijn. Kinsbergen terug halen. Altijd goed gefunctioneerd en geen strafblad.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen