Luis Enrique wijst op groot verschil met huidig Barcelona-trainer Xavi: 'Kijk maar naar de statistieken'

9 april 2024, 18:22
Foto: © Imago

Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique vindt dat hijzelf beter bij de stijl van Barcelona past dan de huidige oefenmeester van de Catalanen, Xavi Hernández. Zeven jaar geleden was Enrique nog trainer van Barça tijdens de legendarische remontada in de achtste finale van de Champions League. Woensdag staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar, nu in de kwartfinales van het miljardenbal.

Barcelona kreeg destijds in de heenwedstrijd een enorm pak slaag van PSG, dat in Parijs met 4-0 won. In Camp Nou werd de schade echter op opzienbarende wijze gerepareerd, toen Sergi Roberto diep in blessuretijd met de 6-1 in Catalaans voordeel tot een enorme deceptie bij de Parijzenaars zorgde.

Artikel gaat verder onder video

Enrique en Xavi kennen een uitgebreid gedeeld verleden, maar stonden nog niet eerder als trainer tegenover elkaar. "Ik ken hem als ploeggenoot en als een van mijn spelers, maar niet als coach", laat de PSG-trainer dinsdag weten op de persconferentie waarin hij vooruitblikt op het weerzien met zijn vroegere werkgever. "Ik ken de club natuurlijk heel goed, maar ik weet niet of dat een voordeel is", voegt hij daaraan toe.

Gevraagd naar wie van beiden het beste bij de huisstijl van Barcelona past, komt Enrique met een duidelijk antwoord. "Geen twijfel over mogelijk, dat ben ik. Dat is geen mening, kijk maar naar de statistieken. Als je het hebt over balbezit, kansen, drukzetten, gewonnen prijzen... Anderen denken er misschien anders over, maar dat ben ik absoluut", wordt de trainer geciteerd door Get Football News France.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Willem van Hanegem merkt in Nederland haast een volkswoede richting één topvoetballer

Van Hanegem: 'Nu hij het niet laat zien in Oranje, zijn we in dit land bijna boos op hem.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een westrijd tussen de Barça en de ex Barça trainer , dat is wel speciale Is het verstandig om Lewandowski op te stellen vraag ik me af ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen