Michael van Praag is spijkerhard voor Alex Kroes wegens plegen van vermeend strafbaar feit

2 april 2024, 09:06   Bijgewerkt: 2 april 2024, 15:04
Foto: © Imago

Michael van Praag heeft dinsdagochtend gereageerd op het nieuws rondom Alex Kroes, die door de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club per direct geschorst is. De voorzitter van de RvC van de nummer vijf van de Eredivisie is van mening dat de positie van Kroes, die ervan wordt verdacht aandelen van Ajax te hebben gekocht op het moment dat hij al wist dat hij de nieuwe algemeen directeur zou worden, onhoudbaar is geworden.

Dinsdagochtend werd via De Telegraaf bekend dat de RvC van Ajax per direct heeft besloten om Kroes te schorsen, aangezien de nieuwe algemeen directeur op voorkennis aandelen van de club zou hebben gehad. Daar zijn, nadat de Amsterdammers om juridisch advies vroegen, sterke aanwijzingen voor. Het handelen met voorwetenschap is een strafbaar feit, waardoor Ajax zich genoodzaakt voelt Kroes direct een schorsing op te leggen.

Artikel gaat verder onder video

"Wij zijn zeer onaangenaam verrast dat dit Ajax nu overkomt, want dit is zeer slecht voor de club en voor iedereen die de club een warm hart toedraagt", begint Van Praag op de website van de Amsterdammers.  Het handelen van Alex Kroes is niet verenigbaar met waar we met Ajax voor staan. Het moment waarop hij de aandelen kocht maakt dat hij handelde met voorwetenschap. Een dergelijke wetsovertreding kan een beursgenoteerde onderneming niet tolereren, zeker niet als het de CEO betreft", maakt de voorzitter van de RvC van Ajax duidelijk.

Van Praag is, na overleg met de RvC van Ajax, tot de conclusie gekomen dat de positie van Kroes in Amsterdam niet houdbaar is. Kroes zijn takenpakket wordt overgenomen: "Ik vind het belangrijk om hieraan toe te voegen dat het technische beleid zal worden voortgezet met de mensen die we daarvoor hebben en op de weg die Ajax met Alex reeds was ingeslagen", legt Van Praag uit. Er lagen voor Kroes een aantal belangrijke vraagstukken op tafel, zoals onder meer het aanstellen van een nieuwe trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Van Praag, als hij geen bewijs kan leveren dan is wellicht aansprakelijk te stellen voor alle schade die hij Kroes toebrengt. Kroes koopt aandelen toen Overmars nog TD was en daar valt van Praag over, wat incompetente idioot is die van Praag toch die geilt op macht. ( tot conclusie gekomen met de RvC waarin nog steeds mensen zitten die schuldig zijn aan het debacle Schreuder/ Mislintat).

Kolie
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Zie idd liever de incompetente kleuterclub van de rvc oprotten met al die miskleunen erbij. Zoveel tijd gehad en dan nu ermee komen dat is dus het niveau van de rvc op dit moment

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Prima verwoordt Jay Fanta, hier speelt meer!

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Volgens andere berichten, kocht hij de aandelen vlak voor zijn aanstelling als T-directeur

R MN
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Michael van Praag. Telkens als zijn naam valt gaat het mis. Kan die baantjesjager niet thuis achter de geraniums gaan zitten, en zijn tuba in zijn aars proppen. Wie weet wat dat oplevert.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Die van Praag moet per direct oprotten, die maakt gewoon alles kapot ipv de club er boven op te helpen , helpt ie alles naar de kloten.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Volgens mij kunnen jullie beter de pijlen richten op Kroes ipv V Praag

Brigges
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kroes is niet dom heeft destijds gemeld bij Ajax dat hij aandelen had en wat hij ermee moest. Ajax beweert van niks te weten, maar daar geloof ik niks van. Die bestuursleden zijn gewoon te dom en te achterbaks om Alex een duidelijk antwoord te geven. Het nu toch echt tijd die oude seniele van Praag voorgoed verdwijnt bij Ajax. Sinds zijn komst is het nog een grotere bende geworden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen