Steun voor verguisde Van Praag: ‘Het stoort me, niet chic hoe ze met hem omgaan’

15 april 2024, 17:18
Foto: © Imago

Mike Verweij vindt het niet netjes hoe de Ajax-supporters omgaan met Michael van Praag. In de podcast Kick-off van De Telegraaf neemt de Ajax-volger het op voor de verguisde voorzitter van de raad van commissarissen van de Amsterdammers.

Tijdens het thuisduel van Ajax met FC Twente op zondag waren er verschillende spandoeken te zien die zich uitspraken tegen Van Praag en de geschorste Alex Kroes steunden. “Het stoort me wel hoor”, begint Verweij hierover in Kick-off. “Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat er zulke spandoeken hangen. Ze zijn misschien iets te hard van stapel gelopen met de opmerking: ‘Hij (Kroes, red.) wordt ontslagen en kan nooit meer terugkomen.”

Artikel gaat verder onder video

“Michael van Praag is natuurlijk iemand die ontzettend veel voor Ajax heeft betekend”, vervolgt de journalist zijn betoog. “Hij is erevoorzitter en was altijd heel erg geliefd bij de supporters. Dat geeft wel aan hoe boos ze nu op Van Praag zijn. Maar hoe ze nu met de erevoorzitter omgaan, vind ik niet zo heel chic.”

Verweij denkt dat Van Praag er verstandig aan doet terug te komen op zijn uitspraken over het ontslag van Kroes. “Ik denk dat er heel snel actie moet worden ondernomen door Van Praag, Van Wijk en Blind, want de bestuursraad zegt: ‘We willen dat jullie het deze week gaan heroverwegen’. Als ze slim zijn, sluiten ze Kroes weer in de armen. Anders kunnen ze zelf wel eens gaan sneuvelen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nieuw probleem dreigt voor Ajax: 'Dreigement tijdens koffie met Van Praag'

Het is de vraag of Ziggo de komende jaren de hoofdsponsor van Ajax blijft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is toch terecht. Hier is sprake van de POT (van Praag) verwijt de ketel (Kroes) dat hij zwart ziet. Van Praag was al in overtreding toen hij bondsvoorzitter was. Hij heeft zelf zijn doodvonnis getekend door het artikel in het bondsreglement te ondertekenen, waarin staat, dat een bondsbestuurder geen belang mocht hebben in een organisatie, die het belang van de bond zou kunnen beschadigen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen