Ajax krijgt 'nee' te horen van potentiële directeur: 'Hij wil weer trainer worden'

11 april 2024, 20:16   Bijgewerkt: 11 april 2024, 20:23
Foto: © Imago

Jordi Cruijff heeft ergens in het afgelopen jaar bedankt voor een toenadering van Ajax, dat in de zoon van clublegende Johan Cruijff de nieuwe sportief directeur zag. De Spaanse krant Mundo Deportivo schrijft dat de voormalig FC Barcelona-directeur hoopt zijn loopbaan als trainer komende zomer weer op zou willen pakken.

Cruijff verliet zijn post in Barcelona afgelopen zomer en werd in de functie van sportdirecteur opgevolgd door de Portugees Deco. Sindsdien heeft hij meerdere toenaderingen afgewezen, weet de Spaanse krant te melden: "Gedurende het jaar heeft hij voorstellen om sportief directeur gekregen van Al-Ittihad, Ajax, Tottenham Hotspur en Newcastle United", leest het. "Maar de Nederlander geeft er de voorkeur aan te wachten tot komende zomer met het idee om weer als trainer aan de slag te gaan", schrijft journalist Roger Torello echter.

Artikel gaat verder onder video

Volgens diezelfde Torello lijkt alles erop te wijzen dat de toekomst van Cruijff in het Midden-Oosten ligt. "Clubs uit Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar zijn zeer geïnteresseerd om de zoon van de legendarische Johan Cruijf in dienst te nemen." Bovendien zou de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Manchester United niet alleen ergens gaan tekenen: "Joel Lara, die hem assisteerde bij de scoutingafdeling van Barcelona, zal hem in diezelfde rol gaan vergezellen."

De afgelopen februari vijftig geworden Cruijff beëindigde zijn actieve voetballoopbaan in 2010. Voordat hij in 2021 terugkeerde bij Barcelona, eerst als adviseur en later als sportief directeur, stond hij als trainer op eigen benen bij Maccabi Tel Aviv en de Chinese clubs Chongqing Liangjiang Athletic en Shenzhen FC. Ook was Cruijff korte tijd bondscoach van Ecuador.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aad de Mos: 'Hij moet trainer van Ajax worden, helaas heeft hij één ding tegen zich'

Aad de Mos benoemt de ideale trainer voor Ajax. "Maar die jongen heeft één ding tegen, helaas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Il denk dat van Praag van kroes afwil en nog steeds jordi Cruijff al.op zijn planning heeft staan voor kroes

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Qua naam zou hij niet misstaan als coach van Ajax. Maar ik vrees dat hij daar wat te licht voor is. Wat vinden jullie, Krotje en King?

Vito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Functie van trainer staat ook open. Slechter dan nu kan niet

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Oh, kan nog veel slechter.

Dropkick
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dan kun je ook van t'Schip late zitten.

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

We krijgen het steeds moeilijker en moeilijker. Er gaat een lange tijd vooraf vooradat we weer op goede koers liggen voor een lange termijn !!!

Voetbal11tal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan niet, het is graag of niet. Volgend seizoen doet ajax gewoon weer mee voor de titel. Ajax heeft nog altijd meer geld dan psv en feyenoord. Ze hebben alleen een goede trainer nodig. Bosz en slot zijn niet beschikbaar. Dus dan blijft er nog maar 1 iemand over. Louie van gaal.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als ze dan zoveel geld hebben is het wel vreemd dat ze een krediet hebben afgesloten van veertig miljoen om de salarissen te betalen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen