Nieuw dieptepunt: grote naam van Ajax debuteert vanavond in Keuken Kampioen Divisie

8 april 2024, 19:18
Foto: © Imago

Jong Ajax begint maandagavond met Carlos Forbs in de basiself aan de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Het is voor het eerst dit seizoen dat de Portugese vleugelaanvaller speelminuten zal maken in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is een nieuw persoonlijk dieptepunt dit seizoen voor Forbs. De buitenspeler, afgelopen zomer voor minimaal veertien miljoen euro en maximaal negentien miljoen euro overgekomen van West Ham United kwam zondag niet in actie voor de hoofdmacht van Ajax tegen Feyenoord (6-0 nederlaag). In de laatste vier duels van Ajax viel hij één keer kort in en bleef hij driemaal negentig minuten op de bank zitten, waardoor hij nu speelminuten mag maken op een niveau lager.

Artikel gaat verder onder video

Forbs vormt de voorhoede van Jong Ajax vanavond samen met Julian Rijkhoff en Jaydon Banel. De ontmoeting op De Toekomst is een heuse helderkraker in de Keuken Kampioen Divisie: Jong Ajax staat momenteel vijftiende op de ranglijst, FC Den Bosch negentiende. 

De Amsterdamse beloften worden vanavond overigens getraind door Hedwiges Maduro. Hoofdtrainer Dave Vos doet éénmalig een stap opzij, zodat Maduro, normaliter assistent van John van ’t Schip bij Ajax 1, als onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding Jong Ajax kan leiden in een officiële wedstrijd. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Groot nieuws aanstaande bij Ajax: 'Drie koppen gaan op zeer korte termijn rollen'

Er gaan op korte termijn nog meer koppen rollen bij Ajax, zo voorspelt Mike Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat halve team speelde al in het eerste. Dan snap ik de frustraties bij eerste divisie teams wel, wat betreft competitievervalsing.

boyke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit lijkt gewoon nergens op dat zo'n speler mee kan doen in een wedstrijd voor de KKD. Meteen al die eredivisieclubs eruit met een 2e team, is puur competitievervalsing en dan moeten ze zich nog aanpassen door op maandagavond te spelen. KNVB weer op zijn sterkst en laten weer zien totaal geen bal inzicht te hebben en wat er onder de voetbalsport leeft. Ze halen aan dat ze de grootste zijn met de meeste leden maar hebben niet in de gaten dat er steeds meer spelers en jeugdspelers stoppen. Er moet een groot mes door Zeist en vakkundige mensen met een voetbalhart met verstand erin en geen ballenjongen die nu de dienst uit maken.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Mateloos overdreven. Kijk naar de stand en herzie je mening over competitievervalsing. Als het team nu afgetekend aan kop stond... quod non...

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is een helderkraker De Toekomst is een heuse helderkraker in de Keuken Kampioen Divisie: Jong Ajax staat momenteel vijftiende op de ranglijst, FC Den Bosch negentiende.

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pure competitie vervalsing. Maak desnoods een regel dat elke speler niet 2x in een wedstrijdselectie mag zitten. Deze speler, alleen zijn salaris is al hoger dan de begroting van DenBosch. Schrap ook het voetbal op maandagavond.

Gusa
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Voordat de beste jongen naar Ajax kwam was hij enkel uitgekomen voor jeugdploegen. In zijn minuten in Ajax 1 heeft hij niet laten zien dat hij daar nu ook maar enigszins klaar voor is. Als KKD-ploeg zou ik er niet zo wakker van liggen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen