Opvallend pijnlijke heatmap voor Bergwijn na vernedering in De Klassieker

8 april 2024, 14:08
Foto: © Imago

Steven Bergwijn kwam zondagmiddag in De Kuip nauwelijks in het stuk voor. Ajax verloor De Klassieker met 6-0 van Feyenoord, wat betekende dat de aanvoerder van de Amsterdammers vooral de bal had wanneer hij weer een aftrap moest nemen. Dat leverde een opvallende heatmap op.

Bergwijn stond zondag in Rotterdam tot en met de 77ste minuut op het veld. In die tijd kon de aanvoerder van Ajax geen potten breken. Met zeventien verzonden passes en geen enkele doelpoging was Bergwijn tot aan zijn roemloze aftocht een kwartier voor tijd slechts een figurant in De Kuip.

Artikel gaat verder onder video

Vooral opvallend aan de wedstrijd van Bergwijn was zijn heatmap. Daarop is te zien dat hij vooral op de middenstip in balbezit is geweest. Dat is logisch, want de aanvaller was degene aan Amsterdamse zijde die verantwoordelijk was voor het nemen van de aftrappen.

Tijdens de wedstrijd liet Bergwijn zich nog van zijn slechtste kant zien. De Ajacied gaf vlak na rust Bart Nieuwkoop een tik op het achterhoofd, maar ontsnapte aan een rode kaart. Maandagochtend werd bekend dat de aanvaller niet meer voor het moment kan worden geschorst, omdat het tijdens de wedstrijd door de arbitrage van dienst is beoordeeld.

© Sofascore

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opstootje buiten beeld tussen twee spelers van Ajax na zesde treffer Feyenoord

Na het zesde doelpunt van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax, in de 66ste minuut gemaakt door Igor Paixão, heeft er buten beeld een woordenwisseling plaatsgevonden tussen twee Ajacieden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik schreef al eerder dat Bergwijn passé is, hij speelt als een veteraan. Was en is nooit een meerwaarde voor Ajax (geweest). Bij PSV vond ik hem al zo zo.

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. De komst van Bergwijn luidde de ondergang van Ajax in: door zijn komst moest Tadic als een hete aardappel door de voorhoede worden gesmeten om Bergwijn maar te laten spelen. Bergwijn is echter een spits voor een TWEE spitsen systeem, doordat hij altijd naar binnen trekt loopt hij de spits in een DRIE spitsensysteem altijd voor de voeten. Het is ook een echte 'one-trick-pony': hard hollen, naar binnen trekken, uithalen... Dat heb je als coach na een kwartiertje beelden van hem te hebben bekeken echt wel door. Schaduwdekking en het gevaar Bergwijn is beteugeld. En dat zagen we na een week of zes dan ook massaal gebeuren en stokte de doelpunten die hij aanvankelijk nog wel wat wist te maken. Nutteloze voetballer, ongeschikt als aanvoerder. Haal de strik uit de kast en dan tegen ieder aannemelijk bod de deur uit!

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

lol

Martin0345
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Bergwijn heeft nog geen tiende van zijn aankoopbedrag waargemaakt. Door de hoogte hiervan, mogelijk de grootste miskoop sinds Sulejmani.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Alles afpakken, salarissen afgelopen 2 jaar terug laten betalen, en het land uitzetten !!! totaal geen meer waarde !!!

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze speler snel opruimen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen