Orkun Kökçü maakt geen fout in penaltyserie, maar Ángel Di María wel

18 april 2024, 23:51   Bijgewerkt: 18 april 2024, 23:58
Foto: © ESPN

Olympique Marseille heeft zich ten koste van Benfica gekwalificeerd voor de halve finale van de Europa League. In een strafschoppenserie trok l’OM aan het langste eind. In de halve finale wacht een dubbele ontmoeting met Atalanta.

Elf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Faris Moumbagna de 1-0 voor Olympique Marseille. In de verlenging werd niet meer gescoord. Na de eerdere 2-1 zege van Benfica in Portugal moesten er dus strafschoppen aan de pas komen.

Artikel gaat verder onder video

Ángel Di María schoot de eerste strafschop voor Benfica tegen de paal. Orkun Kökçü wist de tweede penalty voor de Portugezen wel te benutten, al had hij mazzel: keeper Pau López dook de juiste kant op en voelde de bal onder hem door glippen. López zat eigenlijk voortdurend in de goede hoek en wist ook de penalty van Antonio Silva te keren.

Olympique Marseille maakte geen enkele fout vanaf elf meter en bereikte de halve finale. Het Benfica van Roger Schmidt kan dit seizoen, na de Supercup, alleen nog de landstitel winnen. De achterstand op koploper Sporting Portugal bedraagt echter zeven punten en dus lijkt dat gat moeilijk te overbruggen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Liverpool is klaar in Europa: Koopmeiners en De Roon gaan door ondanks nederlaag

Liverpool is uitgeschakeld in de Europa League na het tweeluik met Atalanta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen