Pijnlijke afstraffing voor FC Barcelona: PSG na waar spektakel door in de Champions League

16 april 2024, 23:00   Bijgewerkt: 16 april 2024, 23:07
Foto: © Imago

Paris Saint-Germain heeft de halve finale van de Champions League bereikt na een spectaculaire overwinning op Barcelona. Na de 2-3 van vorige week en de vroege goal van Raphinha leek Barcelona op rozen te zitten, maar een rode kaart voor Araújo gooide roet in het eten. Nog voor rust scoorde Ousmane Dembélé voor PSG en in de tweede helft zorgde Vitinha en tweemaal Kylian Mbappé ervoor dat de Fransen met 1-4 wonnen in Barcelona. 

Paris Saint-Germain moest flink aan de bak om de 3-2 achterstand goed te maken die het opliep vorige week tegen FC Barcelona. De ploeg van Luis Enrique zette Barça vanaf begin flink onder druk en de Catalanen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. De 1-0 voor de thuisploeg kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. De zestienjarige Lamine Yamal versnelde langs de rechterflank en gaaf de bal voor op Raphinha. De Braziliaan kwam voor zijn tegenstander en werkte de bal met zijn knie in het doel. Niet heel veel later kreeg Robert Lewandowski een aardige kans om de voorsprong nog groter te maken, maar hij schoot hard over. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde en de Parijzenaren begonnen kansen te creëren, zo  stuitte Kylian Mbappé van dichtbij op Marc-André Ter Stegen. 

Rode kaart Araújo

Artikel gaat verder onder video

De wedstrijd kantelde volledig na een half uur voetballen. Na een onderschepping van Nuno Mendes brak Bradley Barcola door en werd hij net voor de zestienmeter neergehaald door Araújo. Barcola was echter doorgebroken en dus werd Araujo met rood van het veld gestuurd. Xavi greep gelijk in bij zijn ploeg en haalde smaakmaker Yamal naar de kant voor verdediger Iñigo Martínez. De daaropvolgende vrije trap werd net over geschoten door Ousmane Dembélé, die de hele avond werd uitgefloten wegens zijn verleden bij Barcelona. Dembélé kreeg de fans in Barcelona stil door vlak voor rust de gelijkmaker binnen te schieten na een fraaie voorzet van Barcola. De schade voor Barcelona had nog erger kunnen zijn, maar Dembélé volleerde de bal in de laatste seconden voor rust rakelings voorlangs. 

Spectaculaire tweede helft

PSG ging in de tweede helft verder met waar ze gebleven waren en zette Barcelona stevig onder druk. Zo had Ter Stegen ontzettend veel moeite met een afstandsschot van Achraf Hakimi en schoot Fabian Ruiz van dichtbij naast. Na tien minuten in de tweede helft kwam PSG dan toch naast Barcelona over twee wedstrijden. Een hoekschop werd niet voor geslingerd, maar ging kort naar Vitinha die volledig vrij stond en vanaf twintig meter kon uithalen. Hij schoot de bal laag en hard in de verre hoek achter de kansloze Ter Stegen.

Barcelona nam de leiding bijna weer terug, maar Ilkay Gündogan schoot de bal op de buitenkant van de paal. Na ruim een uur voetballen maakte João Cancelo een oliedomme overtreding binnen het strafschopgebied op Dembélé. De Fransman ging richting de achterlijn, maar werd hard onderuit gehaald en dus belandde de bal op de stip. Mbappé ging achter de bal staan en schoot de bal overtuigend in de kruising. De gemoederen liepen hierna hoog op bij de bank van Barcelona en er vielen twee rode kaarten voor Xavi en de elftalleider. 

De Catalanen gaven echter nog niet op en bleven knokken. Lewandowski was twintig minuten voor tijd dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd gepakt door Gianluigi Donnarumma en Marquinhos voorkwam ternauwernood dat Ferran Torres de bal in de rebound kon binnenschieten. Ook Raphinha was dichtbij een treffer met een schuiver die voorlangs ging. Vlak voor tijd kreeg Barcelona nog een reuzenkans waarbij Robert Lewandowski voor eigen succes ging terwijl er verschillende ploeggenoten mee waren gelopen. De poging van de Pool werd geblokt door Marquinhos en even later viel het doek definitief voor Barça. Paris ontsnapte uit de counter via Mbappé en nadat Ter Stegen eerst nog een dubbele redding verrichtte, scoorde de Fransman alsnog de 1-4. Daarmee was het verzet van Barcelona gebroken en zo gaat Paris Saint-Germain naar de halve finale. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kraay wijst PSV'er Dest op veelzeggende verspreking: 'Wacht even...'

PSV-verdediger Sergiño Dest maakte een veelzeggende verspreking voor de camera's van ESPN.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die Araùjo is verantwoordelijk voor het missen van veel CL geld , nu moeten ze Frenkie wel verkopen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Uhhh ja? Staat hij gelijk aan de 32.5 miljoen die er in totaal nog klaar ligt bij winst in Wembley?

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Barca is in opbouw en heeft een nieuwe ploeg, ik vond ze wel toppie spelen alleen PSG is ervarener en als je een Marquinhos in de gelederen hebt bijvoorbeeld dan heb je een getrainde speler. Ik herinner me nog zijn kopbal tegen Bayern in de eerste minuten van de wedstrijd enkele seizoenen geleden en de Zuidduitsers waren meteen van de leg. Die linksbuiten van PSG is toch ook een topvoetballertje hoor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen