Pleidooi voor vertrek van drie RvC-leden van Ajax: 'Amateurisme ten top, die zijn niet te handhaven!'

2 april 2024, 13:45
Foto: © Imago

Freek Jansen vindt dat drie leden van de Raad van Commissarissen van Ajax niet te handhaven zijn na het nieuws rondom de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes bij Ajax. De hoofdredacteur van Voetbal International vindt dat RvC-leden amateuristisch te werk zijn gegaan en daardoor nu ongeloofwaardig zijn.

"Amateurisme ten top", begint Jansen in een extra uitzending van Voetbal International, waarin hij met presentator Bart Frouws en Ajax-watcher Lentin Goodijk het nieuws rondom Kroes doorneemt: "Als je weet dat iemand aandelen heeft, is vervolgens de vraag logisch wanneer iemand deze heeft aangeschaft", vindt Jansen, die de RvC-leden daar verantwoordelijk voor stelt. "Als dat dan jaren geleden is, is dat geen probleem. Als het in augustus kenbaar is gemaakt, is de RvC gewoon niet te handhaven", vindt Jansen. "Er moet goed gekeken worden welke RvC er toen zat", benadrukt Jansen, die niet vindt dat RvC-leden die niets met de zaak te maken hadden, moeten vertrekken.

Artikel gaat verder onder video

De oud-watcher van Ajax vervolgt: "Het is onder Pier Eringa als voorzitter gebeurd. Volgens mij zijn Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen de drie namen waar het om gaat", geeft Jansen aan. Zij kunnen volgens de journalist niet blijven: "Het deugd en klopt van geen kant. Het was acht maanden wachten tot Alex Kroes ging beginnen. Acht maanden lang wisten zij ook dat hij deze aandelen had", zegt de hoofdredacteur van VI met verbazing in zijn stem

Jansen vindt het overigens niet alleen een fout van de RvC van Ajax, maar ook van Kroes zelf. De journalist noemde het dinsdagochtend in gesprek met Radio 538 al een oliedomme actie van de algemeen directeur van Ajax. Jansen vindt dat Kroes zijn eigen heeft ingegooid met het aanschaffen van aandelen van de Amsterdamse club, vlak voor zijn aanstelling.
 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke straf hangt Alex Kroes boven het hoofd om handelen met voorkennis?

Alex Kroes wordt niet alleen geschorst door Ajax, maar moet ook vrezen voor strafrechtelijke vervolging. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het bestuur deugd nog steeds niet Iedere keer komen er weer dingen aan her licht Het vertrouwen in dit bestuur moet worden opgezegd en helemaal op nieuwe starten zo komt er geen enkel rust structuur in de club wat is het volgende weer het wordt steeds meer amateuristisch in Amsterdam en gewoon allemaal blijven zitten daar

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Ajax is altijd wel wat te doen. Zijn het niet de hoeren dan wel de boeren! Succes met de rotzooi opruimen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen