Borussia Dortmund zoekt contact: PSV verlangt minstens 50 miljoen euro

8 april 2024, 16:38   Bijgewerkt: 8 april 2024, 17:11
Foto: © Imago

Het goede seizoen van Johan Bakayoko is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. De Belgische rechtsbuiten van PSV kan naar veel verschillende clubs, waaronder Borussia Dortmund, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Bakayoko speelt sinds 2019 bij PSV en groeide in relatief korte tijd uit tot belangrijke kracht in Eindhoven. Dit seizoen speelde hij tot dusver 43 wedstrijden voor de club, waarin hij elf keer scoorde en veertien assists leverde. De buitenspeler is slechts twintig jaar en kan zichzelf dus nog flink verbeteren. Zijn prestaties voor PSV zijn ondertussen ook opgepikt door buitenlandse clubs, waarvan er meerdere zich hebben gemeld.

Artikel gaat verder onder video

Zo is bijvoorbeeld Borussia Dortmund serieus: de Duitse Champions League-kwartfinalist heeft al contact gezocht met PSV of de entourage van Bakayoko. Bij Dortmund is Donyell Malen een van de smaakmakers. Hij etaleerde eerder zijn kwaliteiten in Eindhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad wil de koploper van de Eredivisie 50 miljoen euro voor Bakayoko ontvangen.

De 20-jarige buitenspeler heeft nog een contract in Eindhoven tot de zomer van 2026, waardoor PSV niet de hoofdprijs kan vragen. Mocht Bakayoko inderdaad rond de 50 miljoen euro opleveren, zou hij de duurste verkoop voor PSV kunnen worden; die eer heeft nu Cody Gakpo, die exact 50 miljoen opleverde. Malen vertrok enkele seizoenen geleden voor 30 miljoen naar Duitsland.

Het toptalent kan echter niet alleen naar Dortmund, ook Premier League-clubs staan naar verluidt voor hem in de rij. Het aantal clubs dat zich bij PSV gemeld heeft zou groot zijn. Bovendien moet Dortmund eerst nog maar Champions League-voetbal af zien te dwingen volgend seizoen. Als dat gebeurt, is de Duitse club mogelijk een aantrekkelijke volgende club voor Bakayoko.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laurens 1 Slim van Borussia Dortmund om de angel bij PSV eruit te willen halen in naam van Johan Bakayoko. Dit is een zelfde reactie als jij aanhaalt bij Slim van PSV om de angel bij Feyenoord eruit te halen als het om de keeper gaat. PSV kan wel 50 miljoen vragen maar ervoor krijgen is niet aan de orde.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het is wel een hele vaardige speler had hem graag bij Feijenoord gehad. Ik denk zelf hoger als 35 max gaat hem niet worden.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vragen kan altijd , maar of ze het ook betalen is een tweede , en de Bundesliga is geen eredivisie, èn is hij good genoeg voor dat? Hij is heel voorspelbaar en voor top verdedigers eenvoudig te verdedigen, maar misschien maakt Dortmund hem minder voorspelbaar. Ik gun iederèèn een prachtige transfer ,dat zeker.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het voorgenomen aan- en verkoopcarrousel van spelers en trainers (o.a. Van Nistelrooij) is al op kleine schaal begonnen. Hopelijk kan mijn club Ajax ook een graantje van meepikken (beetje zelfspot !!! voordat ik een tsunami van boze reacties krijg ha ha ha). Ik ben benieuwd hoe in de Europese voetbalwereld het speelveld dan er uit gaat zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen