PSV kan vijfentwintigste al ruiken: Vitesse na pak slaag nóg dieper in het moeras

13 april 2024, 18:22   Bijgewerkt: 13 april 2024, 21:43
Foto: © Imago

Koploper PSV heeft zaterdag overtuigend gewonnen van Vitesse in de Eredivisie. Na drie snelle goals in de eerste helft en twee in de tweede kwam de eindstand neer op een 6-0 overwinning voor de aanstaande kampioen tegen de hekkensluiter. Luuk de Jong was met twee doelpunten en één assist de grote man, ook omdat hij nu bovenaan staat in het topscorersklassement.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het duidelijk dat PSV de favoriet zou zijn. Vitesse had dus zijn zinnen gezet op verdedigend countervoetbal. De grootste kansen waren voor PSV, maar Vitesse hield het even vol om de nul te houden. In de 28e minuut was dan toch de ban gebroken met het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Guus Til gaf een voorzet op een totaal vrijstaande Luuk de Jong, die alleen nog maar binnen hoefde te tikken.

Artikel gaat verder onder video

Twee minuten later, toen de bekende goaltune van PSV pas net weer op stil stond, mocht die meteen weer aan. Na twee gemiste kansen van Luuk de Jong en Guus Til, kwam de tweede rebound bij Malik Tillman terecht. De Amerikaan schoot binnen en verdubbelde de voorsprong. PSV besliste de wedstrijd voor rust eigenlijk al met de 3-0 die volgde uit een corner. Joey Veerman leverde de bal netjes af op het hoofd van André Ramalho, die onder de keeper door kopte.

Na rust was het nog niet afgelopen met de doelpunten. In de 53e minuut was het Johan Bakayoko met alweer de 4-0. Een mooie bal van Joey Veerman werd netjes afgelegd door Luuk de Jong, waarna de Belgische vleugelspeler mocht binnenschieten. De gever van de assist was even later weer van de partij om het vijfde doelpunt van de dag binnen te koppen. Een variant op een hoekschop belandde via een voorzet van Jordan Teze bij Luuk de Jong. Zo kwam de 33-jarige spits met zijn 26e doelpunt langs Vangelis Pavlidis in het klassement voor de Eredivisie-topscorer. In de extra tijd werd de eindstand op het bord gezet. Invaller Hirving Lozano kon werken aan zijn zelfvertrouwen en maakte de zesde van de wedstrijd.

Met deze 6-0 uitslag ‘verstevigen’ PSV en Vitesse hun positie als kampioens- en degradatiekandidaat. PSV moet rekening houden met uitslagen van nummer twee Feyenoord, maar heeft met zelf vier wedstrijden te gaan een voorsprong van twaalf punten in handen. Vitesse staat zeven punten achter op RKC Waalwijk, dat op een play-offplek staat. Eigenlijk moet het, gezien het doelsaldo, minstens acht punten gaan halen in de laatste vier wedstrijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Echte (aanstaande) kampioenen dat PSV, ze laten er geen gras over groeien.

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Aha daar is onze psv meeloper weer . Zijn eigen club zit in de shit. Dus hopt hij naar psv ,om feyenoorders dwars te zitten . Wat een gozert . Lekker huichelen . Ben benieuwd wanneer de 1e psv beledigende reactie komt ,als je club weer meedoet . 😭😭😭😭

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jullie blijven maar op en neer gaan he hahaha

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Aha daar is kneusje weer met zijn -autisme-. Als je niet uit je woorden kan komen dan ga je schelden kleutertje. Ga maar lekker -weer- je jaloezie tonen, laat mij maar lekker hoppen om (Feyenoorders ???, Feyenoorders in meervoud nota bene ???) dwars te zitten ? Hoe ziek kan je zijn rot op, je kunt het weer niet verdragen door je dwangstoornis hè, ik geniet er lekker van, ga zo door. Er is echt iets niet goed met jou. Welterusten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kom op Jurgen, wees nou eens eerlijk, uit het niets mij steeds opzoeken en aanvallen en lees die verdachtmakingen, je maat is ziek. Ik laat me niets meer welgevallen, hij krijgt hard terug.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@gtsb totaal onnodige reactie. Je kunt niet blijven wijzen naar een ander, terwijl je zelf op de man aan het spelen bent. Kom op man. Hij plaatst een volkomen normale reactie, en jij gaat direct met gestrekt been. Je zoekt het nu in mijn ogen zelf op.

FCJel
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

6-0 is wel een echte kampioenenuitslag inderdaad.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@krotje ik ga me shisha naar hem sturen

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Mag ik ook een lurkje van Jurgen ? Nee hoor grapje, fijn weekend en veel plezier met je club.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Om je te plezieren FCJel, de 6-0 van De Kuip was erger.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kon het niet laten, Krotje. Ik moest hem even inkoppen haha

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik mag dit wel van je FCJel moet er wel om glimlachen, zelfspot bij Ajax moet kunnen en het is realistisch, oef wat was mijn Ajax ziek in De Kuip, hopelijk krijgt het goede medicijnen om weer te kunnen herstellen.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De 25ste titel pas?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen