Schorsing Kroes doet zich voelen bij Ajax: 'Zijn komst is ineens onzeker'

3 april 2024, 08:42   Bijgewerkt: 3 april 2024, 10:22
Foto: © Imago

Christopher Vivell wordt mogelijk niet de directeur transfers bij Ajax. De Duitser gold als ‘droomkandidaat’ van Alex Kroes, maar nu de algemeen directeur met onmiddellijke ingang is geschorst en naar alle waarschijnlijkheid niet meer terugkeert, hangt diens komst aan een zijden draadje.

Dat schrijft Voetbal International woensdagmorgen, daags na het persbericht van Ajax over de schorsing van Kroes. De kersverse algemeen directeur wordt verweten te hebben gehandeld met voorwetenschap door een week voor de publicatie van zijn voorgenomen benoeming ruim 17.000 Ajax-aandelen aan te schaffen. De Amsterdammers zagen zich genoodzaakt om Kroes per direct te schorsen en willen de samenwerking het liefst permanent beëindigen. Daardoor komt het mogelijk niet tot een samenwerking tussen Ajax en Vivell.

Artikel gaat verder onder video

De Duitser, die in het verleden werkzaam was bij onder meer RB Salzburg, RB Leipzig en Chelsea, was bij Kroes in beeld om na de zomer directeur transfers te worden. Rond de indiensttreding van Kroes werd duidelijk dat hijzelf de positie van algemeen directeur komende zomer zou combineren met het dragen van de eindverantwoordelijkheid op transfergebied. Voor de periode daarna zou een directeur transfers worden aangesteld en daarvoor was onder andere Vivell nadrukkelijk in beeld. Daar lijkt nu dus verandering in te komen. “Wel is de komst van Vivell ineens onzeker. Tenzij anderen binnen Ajax, draagvlak weten te creëren voor de 37-jarige Duitser, maar hij was vooral de droomkandidaat van Kroes, die ook al meerdere gesprekken met hem voerde”, zo klinkt het bij VI.

Volgens het weekblad stond Vivell er ‘naar verluidt’ voor open om na de zomer aan de slag te gaan als directeur transfers in de Johan Cruijff ArenA. “Maar door de bestuurlijke wanorde zal hij inmiddels zijn bedenkingen hebben”, zo leest het. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf denkt dat de club er niet rouwig om hoeft te zijn als de komst van Vivell niet doorgaat. Verweij liet dinsdag in een speciale uitzending van Kick-off blijken geen fan te zijn van de Duitser. “Ik zag: in andere media werd die man neergezet als een enorme held. Die man heeft gewoon gigantisch gefaald bij Chelsea. Hij heeft daar zeven maanden gezeten als directeur buitenlandse bedrijfjes, hij mocht zeg maar de satellietclubs van Chelsea optuigen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Goedemorgen Eredivisie tipt nieuwe trainer voor Ajax: 'Waarom doen ze zo moeilijk?'

Urby Emanuelson tipt een nieuwe hoofdtrainer voor Ajax en krijgt bijval van Mario Been.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Waarom wil de RvC Kroes direct afserveren, zij wisten van zijn aandelenbelang? Bij Overmars heeft Ajax te laat ingegrepen, bij Mislintat zitten slapen en nu willen de commissarissen zich van hun goede kant laten zien. Onbegrijpelijk dat deze mensen nog steeds de club in de afgrond mogen storten!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Wat hadden ze volgens jou dan wel moeten doen?

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet zo lastig, tussen de regels door lezen!

R MN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Klantenservice. Hun werk. Dat mag je toch tenminste verwachten.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@Laurens: ik zie je vooral vragen stellen, verwijzen naar het verleden en klagen over hoe ze nu handelen. Dus wat hadden ze volgens jou in de situatie met Kroes anders moeten doen dan dat ze nu hebben gedaan? @RMN Dat hebben ze ook gedaan toch? Iemand die iets gedaan heeft, dat volgens juristen tegen de wet zou zijn, op non-actief zetten. Of vind jij dat ze iets anders hadden moeten doen?

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Beste Klantenservice, zou Rutte naast zijn NATO-baan misschien als crisismanager kunnen worden aangetrokken ? Ach grapje af en toe mag wel toch ?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@krotje haha, dat zou nog eens een carrière switch zijn! Zul je nog zien ook dat hij het opeens heel goed zou doen 😆😂

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Oh oh oh wat een ellende bij mijn clubje, brrrrr.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@krotje ajoh, komt vanzelf weer goed! Ik hoop volgend seizoen gewoon weer op een spannende top 5 met minder grote verschillen dan dit seizoen.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Terwijl die waarschijnlijk de wet overtreed? Is moeilijk dan om tussen de regels te lezen..

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Klantenservice, Na deze tsunami van onvoorziene voorvallen hoop ik het ook en bij mij en velen onder de Ajaxsupporters, "eens Ajax altijd Ajax", althans dit geldt voor mij en de onzen natuurlijk en Ajax komt wel weer terug, maar tot het nieuwe seizoen in augustus voorlopig maar dit seizoen naar vermogen uitdienen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen