Splitsing bij Ajax: 'Ruime meerderheid in bestuursraad voor Kroes, vergadering kan heel pijnlijk worden'

5 april 2024, 18:00
Foto: © Imago

De bestuursraad van Ajax vindt de straf voor Alex Kroes buitenproportioneel. In de bestuursraad lijkt zich een (ruime) meerderheid af te tekenen voor de terugkeer van de geschorste algemeen directeur, zo schrijft De Telegraaf. Daarmee is duidelijk dat er een splitsing is tussen de bestuursraad en de raad van commissarissen.

De bestuursraad, het machtigste orgaan binnen Ajax, onderzoekt de mogelijkheden om de straf voor Kroes af te zwakken. Een betrokkene zegt, weliswaar anoniem, dat Kroes te zwaar gestraft is. "Alsof hij de doodstraf krijgt voor door rood licht fietsen." De bestuursraad vindt dat de raad van commissarissen laks is geweest in de aandelenkwestie omtrent Alex Kroes, omdat niet tijdig werd gevraagd wanneer Kroes de aandelen had gekocht.

Artikel gaat verder onder video

Er lijken koppen te gaan rollen bij Ajax. De krant meldde al dat de bestuursraad af wil van commissarissen Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. "Nu Michael van Praag en Leo van Wijk zich achter hun collega-commissarissen lijken te scharen, wordt ook niet uitgesloten dat vijf van de zes RvC-leden de wacht wordt aangezegd. Alleen Danny Blind zou in dat geval kunnen blijven zitten."

Ajax heeft een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders uitgeschreven vanwege de zaak-Kroes en het KPMG-rapport over de mogelijke belangenverstrengeling van Sven Mislintat bij transfers. Op die vergadering 'kan het weleens buurwerk worden', zo klinkt het. "Bestuursraad-voorzitter Ernst Boekhorst – nota bene degene die de ervaren rotten Van Praag en Van Wijk tijdelijk de RvC binnenhaalde – lijkt de schorsing van Kroes te moeten afkeuren en eventueel de commissarissen de wacht te moeten aanzeggen." Met name in het geval van erevoorzitter Van Praag en erelid Van Wijk zou dat 'bijzonder pijnlijk' zijn.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Michael van Praag is spijkerhard voor Alex Kroes wegens plegen van vermeend strafbaar feit

Michael van Praag reageert op het nieuws rondom Alex Kroes, die door de Raad van Commissarissen van Ajax per direct geschorst is.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Oprotten al met al die mensen die aan het roer staan bij ajax geen een hoort daar te zitten ook van Praag niet ze hebben de club om zeep geholpen

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Precies ze zitten er allemaal voor zichzelf. Gebruiken de club om er zelf beter van te worden .

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dat is de enige juiste oplossing heel de rvc eruit gooien,en Alex Kroes gewoon behouden als algemeen directeur. Om de simpele reden dat van Praag en consorten een macht spelletje willen spelen. En het is inderdaad geen speeltuin de eigen woorden van van Praag.

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Natuurlijk dient de RvC plaats te maken, zij en niemand anders zijn verantwoordelijk voor de huidige bestuurlijke chaos! Al die troep, welke nu op het veld staat, is klakkeloos voor geaccordeerd naar “misselijkerat” toe. Dat deze farizeeër zich nog verrijkt heeft over de transfers is een grote gotspe! Al het disfunctioneren is met de mantel der liefde bedekt, enge plucheklevers zonder enige vorm van know-how. Men stond erbij en keek er naar 🤮🤮🤮 OPROTTEN!!!!

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Laten we niet vergeten, als de genoemde feiten datums kloppen, hij ook gewoon een wet heeft overtreden. En daarvoor gewoon voor de rechter kan verschijnen. Wil je zo iemand als directeur?

Cleplu
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zonder een geheel nieuwe RvC, commissie en directie blijven de rotte appels aanwezig alleen voor hun eigenbelang!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen