Sven Mislintat krijgt één gigantisch compliment bij ESPN over werk bij Ajax

8 april 2024, 19:47
Foto: © Imago

Sven Mislintat werd in september vorig jaar vanwege een gebrek aan draagvlak ontslagen bij Ajax. Toch heeft de inmiddels vertrokken technisch directeur volgens journalist Mikos Gouka één ding wel goed gedaan in de paar maanden dat hij aan het roer stond in de Johan Cruijff ArenA.

Gouka is maandagavond te gast in het televisieprogramma Voetbalpraat van ESPN. De journalist van het Algemeen Dagblad is van mening dat het aankoopbeleid van Mislintat te wensen overliet, maar vindt tegelijkertijd dat de Duitse beleidsbepaler afgelopen zomer wel goed heeft verkocht. “Hij heeft goed verkocht. Financieel zag dat er goed uit, toch?”, werpt Gouka op. “Volgens mij heeft hij heel veel geld opgehaald voor Ajax.”

Artikel gaat verder onder video

De journalist doelt op de uitgaande transfers afgelopen zomer van Mohammed Kudus (voor 43 miljoen euro naar West Ham United), Jurriën Timber (voor 40 miljoen euro naar Arsenal), Edson Álvarez (voor 38 miljoen euro naar West Ham United), Calvin Bassey (voor 22,5 miljoen euro naar Fulham) en Mohamed Daramy (voor 12 miljoen euro naar Stade Reims). 

“Hij heeft zelfs Bassey zonder verlies verkocht. Dat is op zich al een prestatie”, vindt Gouka. Collega-analist Kenneth Perez is het met hem eens dat het verkopen van de Nigeriaanse verdediger aan Fulham voor 22,5 miljoen euro een uitstekende zet is geweest van Mislintat. Gouka: “Hij heeft gewerkt zoals ze in Duitsland volgens mij gewend zijn: daar werkt de technisch directeur los van de trainer.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Man met 90 wedstrijden in Ajax 1 naar voren geschoven als opvolger Alex Kroes

Een deel van de supporters van Ajax hoopt dat hun club een oudgediende aanstelt als opvolger van algemeen directeur Alex Kroes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wat hij aan spelers heeft ingekocht, zit zelfs winst in. Alleen qua succes op het veld voor de club, dat niet. Nog sterker Sven en Alex moeten gewoon eisen dat ze terug n functie komen, hoe ironisch!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

22,5 voor BAssey???? die man is echt een MEESTER oplichter!!!! effe kees van der spek bellen hahahahah

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen