'Robert van Overdijk mogelijk opvolger van Alex Kroes bij Ajax, hij is enorm hot'

2 april 2024, 20:52   Bijgewerkt: 2 april 2024, 20:59
Foto: © Imago

Robert van Overdijk wordt mogelijk de nieuwe algemeen directeur bij Ajax. Volgens sportverslaggever Jaap de Groot heeft AZ verregaande interesse, maar zouden de Amsterdammers door de schorsing van Alex Kroes ook naar zijn handtekening willen hengelen.

Eerder op dinsdag werd bekend dat Ajax Alex Kroes heeft geschorst, nadat de recent aangestelde algemeen directeur aandelen in de club bleek te hebben gekocht, kort voordat bekend werd dat hij bij Ajax aan de slag zou gaan. Volgens De Groot is Van Overdijk in beeld om Kroes op te volgen. “Zijn naam wordt serieus overwogen als Alex Kroes weg zou gaan”, vertelt de journalist bij BNR.

Artikel gaat verder onder video

De Groot legt ook even uit wie de man in kwestie is en wat hij tot dusver bereikt heeft. “Robert van Overdijk is de huidige directeur van het circuit van Zandvoort, die met een budget van honderd miljoen elke jaar de Grand Prix van Nederland organiseert. In twee, drie jaar tijd heeft hij Zandvoort toch winstgevend gemaakt.”

De journalist lijkt zelf een beetje verbaasd over het feit dat zoveel voetbalclubs naar verluidt interesse in Van Overdijk hebben. “Die Van Overdijk lijkt enorm hot te zijn. Zijn naam wordt nergens genoemd, maar hij is eerste kandidaat bij Willem II, hij was de belangrijkste kandidaat bij FC Twente, bij AZ is hij in beeld om naast Merijn Zeeman te werken.” Van Overdijk zou een plan B zijn voor het in crisis verkerende Ajax, hoorde De Groot van bronnen binnen Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Michael van Praag is spijkerhard voor Alex Kroes wegens plegen van vermeend strafbaar feit

Michael van Praag reageert op het nieuws rondom Alex Kroes, die door de Raad van Commissarissen van Ajax per direct geschorst is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Weer een messias.

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Idd weer een verlosser die niemand kent . Weer een gok

Allback
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ga je weer iemand buiten het voetbal halen als algemeen directeur. Doe dat nou niet. Bel nou naar Toon Gerbrands. Goed gedaan als algemeen directeur bij zowel AZ als PSV. Heeft alles wat je zoekt. Behalve een Ajax achtergrond, maar denk dat dat niet het belangrijkste is in de ellende waarin Ajax zit. Dan zoek je iemand met ervaring, rust, uitstraling.

dilima1966
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Weer iemand aan stellen die niet uit de voetbal komt weer een gok hendriks mosman lenderink eitinga allemaal waardeloze nu weer iemand die ze met natte vingerwerk willen straks willen ze bassie en Adrian nog Ga nou is gewoon voor iemand uit de voetbalwereld die een net werk heeft

FransisYousef02
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat moet je met een gebakke banaan en daar win je zowiezoo nooit de oorlog mee. Pfffh😮‍💨

Henk van Essen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat ik mij afvraag is het feit dat leden van de RvC een directeur kunnen wegsturen. Dit omdat hij aandelen ajax heeft. Maar hij heeft öok aandelen, gekocht voor aanstelling rvc, waarom is dat geen probleem

Laurens1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jaap de Groot is ieder geval een prima verslaggever waarbij de primaat Falentijn, nog niet eens in zijn schaduw mag staan. Jaap is meestal prima ingelezen en slingert geen vermeende aannames en leugens, zoals Driessen de ether in.

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ben met je eens Laurens1. De artikelen van Jaap waren om te smullen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen