Driessen trekt keiharde conclusie na Feyenoord - NEC en roept KNVB op tot actie

22 april 2024, 07:50   Bijgewerkt: 22 april 2024, 10:12
Foto: © Imago/Vandaag Inside

Valentijn Driessen is van mening dat de KNVB de bekerfinale met ingang van volgend seizoen in een ander stadion moet organiseren. Jarenlang vormt De Kuip al het strijdtoneel voor de eindstrijd in het bekertoernooi, maar de verslaggever van De Telegraaf trekt na de onrustig verlopen ontmoeting tussen Feyenoord en NEC een keiharde conclusie: zo’n belangrijke wedstrijd organiseren in De Kuip is niet meer geoorloofd.

Na 35 jaar is het tijd om De Kuip in de ban te doen als locatie voor de nationale bekerfinale. Daarmee wordt een traditie om zeep geholpen, maar de KNVB kan als organisator niet langer vertrouwen op de stadiondirectie van de mooiste voetbaltempel van Nederland, zo schrijft Driessen in zijn column. Aanleiding vormt de onrust op de tribunes tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC van afgelopen zondag. Zowel in de eerste als in de tweede helft moest de wedstrijd tijdelijk stilgelegd worden wegens vuurwerk op de tribunes. In de tweede helft brak er in de gracht voor het vak met Feyenoord-supporters zelfs brand uit.

Artikel gaat verder onder video

Voor de zoveelste keer werd het bewijs geleverd dat De Kuip zo lek is als een mandje en het fouilleren van bezoekers een wassen neus, zo stelt Driessen. Volgens de verslaggever blijft het stadion van Feyenoord daarmee een ‘gemakkelijke prooi voor kwaadwilenden’. Hij zag dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük pas na tussenkomst van de brandweer toestemming kreeg om de wedstrijd in de tweede helft te hervatten. Het is tijd voor een duidelijk signaal uit Zeist richting de Stadion Feyenoord-directie. Al veel langer is er weerzin bij de KNVB om interlands van het Nederlands elftal te organiseren in De Kuip. Het stadion is gedateerd en heeft de tand des tijds niet doorstaan en voldoet en niet aan de eisen die je gemakshalve aan een voetbalstadion anno 2024 mag stellen. Niet alleen voor hoogwaardigheidsbekleders, sponsors of genodigden, maar tevens voor de gewone voetbalfan.

Driessen verwacht op korte termijn geen verbetering. Nieuwbouw zit er de komende vijftien jaar in Rotterdam-Zuid niet in en zelfs grondige renovatie van De Kuip laat op zich wachten. Het hindert Feyenoord danig om de benodigde commerciële en financiële stappen te zetten om Ajax en PSV bij te benen en structureel een ploeg neer te zetten die Europees potten kan breken, zo klinkt het. Een ‘lichtpuntje’ volgens Driessen is ‘wellicht’ de miljoenencompensatie die Stadion Feyenoord van de gemeente Rotterdam krijgt. Die komt er omdat De Kuip vanaf 2026 geen topconcerten meer zal organiseren. Directeur Lillian De Leeuw vestigt haar hoop op de miljoenensubsidie en zegt de ambities van Feyenoord te willen faciliteren en grote nationale en internationale voetbalevenementen te organiseren. Dat is nogal naïef als je ziet wat iedere keer allemaal fout gaat in De Kuip, is Driessen echter kritisch.

Aboutaleb en Paauw

Driessen ziet in de personen van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en Frank Paauw, die in beeld is om de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB te worden, bovendien ‘nog twee verraderlijke gevaren’ voor De Kuip. Eerstgenoemde verdwijnt in het najaar van het toneel in Rotterdam, maar gaf voor Feyenoord - Ajax begin deze maand nog een stevig schot voor de boeg. Misdragingen van hooligans in De Kuip zou Aboutaleb niet langer tolereren en hij dreigde met wedstrijden zonder publiek. Van zijn opvolger mag eenzelfde harde opstelling worden verwacht. Volgens Driessen heeft Paauw gedachten van ‘dezelfde strekking’. Logisch zou zijn als hij in dat geval als KNVB-bondsvoorzitter en gastheer van de nationale bekerfinale De Kuip in de ban doet na de ellendige gebeurtenissen bij Feyenoord - NEC. Is het niet voor eeuwig, dan minimaal voor een proefperiode van een paar jaar.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem is helemaal klaar met Nijhuis: ‘Van kantine naar tv, te gek voor woorden’

Bas Nijhuis kreeg tijdens en na de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord (0-1) weer eens een flinke lading kritiek over zich heen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GertSanders01
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

Je moet die Driessen uit de kuip houden dat is een Rad draaier

Oud keeper
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Het ligt niet aan het stadion, het ligt aan de individuen die er in zitten.

Lb
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Diessen staat al jaren in de top 3 grote engerd

haike
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

je moet de wedstrijden van het nl elftal ook niet meer in die amsterdamse betonbak houden!! sfeerloze zooi!

Ajeto!
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Sowieso wordt het tijd voor een nieuw stadion daar in Rotterdam. Wat er nu staat is gewoon armoede. Ik ben er een aantal keer binnen geweest en het is best wel imposant met de 12e man op de tribune maar als je toch achter de schermen gaat kijken... daar zal Rob Geus echt niet vrolijk van worden.

Supporter
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Welke club is er zo dom zijn stadion toe te wijzen? Zo lang die hersenloze idioten er zitten veranderd er natuurlijk helemaal niks, waar je de finale ook speelt. Bovendien kunnen de frustraties van een verloren finale ook nog eens leiden tot vernielingen en dus een grote schadepost. Wat engnek Driessen hier dus oppert is wederom een belachelijk voorstel.

Drs. E. Vijfje
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Hij is zeker spandoekbrandje vergeten in de Arena.

Performance
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Driessen is gewoon een onsmakelijk narcistisch onruststokertje, volksopnaaier 1ste klas, tip voor Aboutaleb, als hij vindt dat de onrust stokers vanwege misdragingen verwijdert moeten worden nemen wij het recht voor al die Marocs die zich hier misdragen het land uit te tie..en, hebben wij een deal Abou?

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Driessen is en blijft een rat die mag blijven schrijven voor de al jaren grootste oprui- en leugenaarskrant van Nederland.

gtsb
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Nee gebeurd alleen in rotterdam en met feyenoordsupporters . Slaap lekker driessen .

LunaDevil69
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Driessen is duidelijk antie Feyenoord en antie Kuip. Ik heb genoeg ellende en brandjes gezien in die betonnen vuilnisbak van 020. Die gasten zijn echt nog gekker . Maar Driessen moet eens zijn tanden gaan poetsen voor hij wat onzinnigs zegt. Voor mij is het een oetlul.

gtsb
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Driessen en veel roepers denken weer eens niet na . Buiten het feit dat het overal gebeurd ,en door elke supportersgroep /club . Wat is dan de oplossing !?. Het enigste stadion die het zou kunnen organiseren is de arena . De rest is gewoonweg te klein . Maar daar krijg je dezelfde problemen/'voordelen' als in de kuip . Het is de mentaliteit van de hele maatschappij . Het enige dat helpt is dat de politiek het mogelijk maakt ,dat justitie harder kan ingrijpen ,en straffen. Verder ben ik gister geweest en ook eerdere bekerfinales met feyenoord . Maar welk 'voordeel' is er dan !!??. Qua supporters namelijk 0. ,ieder gewoon 1/3. De ander1/3 zijn geen supporters maar evenementenpubliek Komt bij dat een club als nec iedereen mee kan nemen ,zelfs meer dan dat. Ja dan kun je er massal achter staan En het legioen verscheurt /door elkaar gegooid was . Daardoor een hele vreemde sfeer was . Ik heb van mijn tribune bijv bijna geen bekende gezien . Maar goed over een week ,praat niemand er meer over . Zo zit de wereld tegenwoordig in elkaar

Bert van 't Land
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die Driessen is van nature een galbak al gaat ie nog honderden keren bij VI zitten ook lachen kan die daar zelfs niet al probeert ie mee te doen maar het ziet er uit als een hardliijvig schijt gezicht

Ron Veenstra
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die azijnpisser moet maar aan één ding trekken, z'n stutten!! Wat een eigenaardige pisvlek is die man daar heb ik nu nog nooit iets zinnigs uit horen komen.

masterofdisaster
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

VD IS EEN OPROERKRAAIER. HIJ DENKT ALLES BETER TE WETEN.

CostadelSol44
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Driessen is een “neus”.Alles wat Feyenoord is,daar is hij op tegen. Telegraaf stuur deze man met de VUT of iets dergelijks.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen