Willem van Hanegem lacht ‘hele middelmatige’ Ajax-speler live op televisie faliekant uit

8 april 2024, 21:41   Bijgewerkt: 9 april 2024, 07:48
Foto: © Ziggo Sport

Willen van Hanegem is totaal niet onder de indruk van Jordan Henderson. De clubicoon van Feyenoord noemt de 33-jarige Engelse middenvelder van Ajax maandagavond in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport ‘een hele middelmatige speler’ en moet hardop lachen wanneer Marco van Basten oppert dat het gemis van Henderson zich tegen Feyenoord (6-0 verlies) misschien wel deed voelen voor Ajax.

Van Basten plaatst het pak slaag dat Ajax zondag kreeg van Feyenoord in perspectief door te wijzen op de afwezigheid van onder anderen Brian Brobbey, Steven Berghuis en Henderson. “Die mis je wel allemaal”, zegt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. “Ja, dat is wel een aderlating”, reageert Van Hanegem cynisch op het opnoemen van de naam van Henderson door Van Basten, waarna De Kromme samen met de eveneens aanwezig Rafael van der Vaart in lachen uitbarst.

Artikel gaat verder onder video

“Vind jij Henderson niet goed?”, vraagt Van der Vaart vervolgens aan Van Hanegem. “Nee, natuurlijk niet”, antwoordt de inmiddels tachtigjarige oud-speler. Wanneer Van der Vaart aangeeft Henderson ook geen goede speler te vinden, moet Van Hanegem opnieuw lachen. Presentator Wytse van der Goot vraagt Van Hanegem zijn mening over Henderson toe te lichten. “Hij is een hele middelmatige speler. Die gaat Ajax niet op sleeptouw nemen”, reageert de analist.

Van der Goot beaamt dat Ajax ‘veel betaalt’ voor Henderson, maar vindt niet dat de routinier ‘iemand is die Ajax slechter maakt’. “Hij heeft ze niet beter gemaakt, toch?”, reageert Van Hanegem weer. “En als je veel geld moet uitgeven aan zo’n speler, dan denk ik: er zal bij Ajax toch wel iemand van zeventien, achttien of negentien rondlopen? Geef die dan een kans.”

Van Basten merkt op dat er in de jeugdopleiding van Ajax geen spelers rondlopen die het eerste elftal beter maken. “Dat is ook het probleem van Ajax: ze hebben die opleiding al een jaar of acht verwaarloosd. Er komen heel weinig goede spelers door. Dat is echt een probleem. Dat is iets van de laatste zes, zeven jaar: er komen heel weinig goede spelers door”, aldus de oud-topspits. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Opstootje buiten beeld tussen twee spelers van Ajax na zesde treffer Feyenoord

Na het zesde doelpunt van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax, in de 66ste minuut gemaakt door Igor Paixão, heeft er buten beeld een woordenwisseling plaatsgevonden tussen twee Ajacieden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Allemaal bla bla bla, Willem heeft natuurlijk wel gelijk hierin.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen