Zaakwaarnemer Geertruida reageert met drie uitroeptekens op gerucht over exorbitant salaris

15 april 2024, 17:46   Bijgewerkt: 15 april 2024, 18:00
Foto: © Imago

Feyenoord wil het contract van Lutsharel Geertruida verlengen, maar de verdediger hapt voorlopig nog niet toe. Volgens 1908.nl heeft het kamp-Geertruida een tegenvoorstel gedaan met een salaris van 3,5 miljoen euro per jaar, plus tekengeld en bonussen voor zijn belangenbehartigers. 1908.nl spreekt van een 'exorbitant' voorstel, waar Feyenoord vermoedelijk niet mee akkoord gaat. De zaakwaarnemer van Geertruida ontkent het nieuws overigens met klem.

Geertruida heeft een contract tot medio 2025. Mocht de aanvoerder niet bijtekenen, dan lijkt een vertrek komende zomer voor de hand te liggen. Feyenoord wil immers voorkomen dat de jeugdexponent gratis de deur uitloopt. Recent is door Feyenoord een 'balletje opgegooid' om het contract van Geertruida met een jaar te verlengen, waarna de belangenbehartigers van de verdediger volgens 1908.nl met het tegenvoorstel kwamen. Het bedrag dat daarin wordt genoemd is vergelijkbaar met het salaris dat Geertruida bij RB Leipzig had kunnen verdienen, als die transfer vorig jaar was doorgegaan.

Artikel gaat verder onder video

Als Geertruida niet verlengt, dan zou hij deze zomer 'voor een teleurstellend bedrag van rond de twintig miljoen de deur achter zich dicht trekken', stelt 1908.nl. Hij zou in de belangstelling staan van diverse clubs uit Europese topcompetities. Er ligt op dit moment geen officieel bod van een andere club.

Geertruida, die 193 officiële wedstrijden voor Feyenoord op zijn cv heeft staan, geldt als een belangrijke spil in de ploeg van Arne Slot. De 23-jarige verdediger is niet alleen achterin van waarde, maar wist dit seizoen ook al zes keer te scoren en vier assists te geven in dertig competitieduels.

Mikos Gouka: geen gesprekken, vertrek aanstaande

De informatie van 1908.nl wordt tegengesproken door journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad, die via X laat weten dat er niet over een nieuw contract is gesproken tussen Feyenoord en Geertruida. "Dus ook niet over een bepaald salaris of iets dergelijks, er speelt niets. Bij Feyenoord gaan ze ervan uit dat de aanvoerder in juli na zoveel jaar trouwe dienst transfer zal maken."

Zaakwaarnemer Geertruida meldt zich op Instagram

Ook de zaakwaarnemer van Geertruida, Leegreg Fer, komt met een krachtige ontkenning. "Er zijn geen onderhandelingen, er is geen aanbieding gedaan, geen voorwaarden besproken en er zijn geen eisen gesteld!!!", schrijft hij op Instagram. De zaakwaarnemer spreekt van 'fake news'.

© Instagram @leegreg

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Interview na zege op Fortuna Sittard lijkt vertrek bij Feyenoord in te luiden

'Ik ben niet iemand die graag op de bank zit. Dat is het antwoord', zegt een speler van Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Wat er ook gebeurt ik geloof erin dat Feijenoord en Geertruida eruitkomen met een symbolische verlenging van 1 jaar. En een transfersom van 30 tot 35 miljoen. Zowel hij als Feijenoord verdienen het er goed uit te komen .

Roffainho
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nee, Geertruida heeft vorig jaar al niet moeilijk gedaan. Is gebleven. Nu is hij toe aan een transfer. En uiteindelijk zal Feyenoord tussen de 15/ 20 milj. krijgen. Ja, zo werkt het in de voetballerij. Wij halen dan weer een G. Smal transfervrij.

Dropkick
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

3.5 miljoen ....is dat exorbitant in het top voetbal , voor topspelers een zak centje..

Ajeto!
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Voor een club als feyenoord wel. Als je 82 contractspelers heb (vanaf 15jaar) en er wordt jaarlijks 14.3 miljoen aan salaris betaald. Waar Gimenez met 1.1 de best betaalde is. Gevolgd door Ueda 0.96, Hancko/Trauner 0.9 en even verderop Geertruida 0.6. Is 3.1 echt wel een exorbitant bedrag

Roffainho
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wel exorbitant voor Feyenoord, waar de max. salaris voor een speler 1,5 milj. is. Maar als je door wilt groeien, zul je ook met je salaris moeten stijgen. Al is 3,5 milj. wel erg veel voor Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen