Zeer onmachtige Oranje Leeuwinnen onderuit in eerste wedstrijd in kwalificatiereeks EK 2025

5 april 2024, 20:10
Foto: © Imago

De Oranje Leeuwinnen zijn vrijdagavond kansloos onderuit gegaan tegen Italië Vrouwen (2-0). De ploeg van Andries Jonker was het gehele duel onmachtig en ging uiteindelijk onderuit in de eerste wedstrijd van de kwalificatiereeks voor het EK 2025 in Zwitserland.

Al na vier minuten ging het mis in Cosenza voor de Nederlandse voetbalvrouwen. Sherida Spitse werd op snelheid afgetroefd en zag hoe Valentina Giacinti de bal achter Lize Kop werkte. Spitse moest het vervolgens ontgelden op X en werd zelfs vergeleken met Ajax-middenvelder Jordan Henderson.

Artikel gaat verder onder video

Net als in de eerste helft, slaagden de Oranje Leeuwinnen er in de tweede helft niet in om een goede kans te creëren. Het resultaat hiervan was dat de voetbalsters na dertien speelminuten op 2-0 achterstand kwamen door een goal van Agnese Bonfantini. In het restant van de wedstrijd bleef het spelbeeld eenzijdig: Oranje kon geen vuist maken en was totaal onmachtig tegen de Italianen. Eindstand: 2-0.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mannelijke voetballer verbijsterd door Goedemorgen Eredivisie: ‘Niemand dwingt vrouwen fulltime te voetballen’

Een voormalig profvoetballer heeft zich verbaasd over de uitzending van Goedemorgen Eredivisie, waarin werd gepleit voor hogere salarissen bij de vrouwenploegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De eerste keer was het al geen succes met jonker nu gaat het ook niet de goede kant op totaal ongeschikt jonker als trainer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen