Verenigde Staten voert de druk op: strijd met Nederland om Lily Yohannes barst los

26 maart 2024, 16:50
Foto: © NOS

Lily Yohannes is geselecteerd voor het Amerikaanse elftal. Het toptalent van Ajax staat op de lijst voor de SheBelieves Cup, een vriendschappelijk toernooi. Daarmee voert de Verenigde Staten de druk op: Nederland hoopt dat Yohannes kiest voor een carrière bij Oranje.

De zestienjarige middenvelder is geboren in de VS en speelde mee op trainingskampen van de Onder 15 en Onder 16 van Team USA. Ze woont sinds haar tiende al in Nederland, maar heeft nog geen Nederlands paspoort. De KNVB benaderde haar onlangs al om mee te trainen met Oranje Onder 19. Yohannes gaf daar gehoor aan en ging in december mee op trainingskamp.

Artikel gaat verder onder video

Mocht Yohannes gaan uitkomen voor de VS, dan hoeft die keuze nog niet definitief te zijn. Voetballers tot en met 21 jaar kunnen nog van voetbalnationaliteit wisselen, indien ze niet meer dan drie wedstrijden voor een land hebben gespeeld. Die regel geldt echter niet voor spelers die minuten hebben gemaakt op een (inter)continentaal eindtoernooi.

Oud-international Leonne Stentler reageert op de oproep van Yohannes. “USA voert de druk op”, schrijft ze op X. “Voor de context: Yohannes heeft geen Nederlands paspoort, dus zomaar even oproepen zoals USA dat doet kan niet. Daarnaast gaat het om een vriendschappelijk toernooi, terwijl NEderland vol de EK-kwalificatie in gaat."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax Legend (67) maakt grote indruk: 'De beste voetballer ter wereld op zijn leeftijd'

Een 67-jarige legende van Ajax krijgt op sociale media de nodige complimenten voor zijn spel en fitheid tijdens een benefietwedstrijd tegen de Liverpool Legends.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen