Mannelijke voetballer verbijsterd door Goedemorgen Eredivisie: ‘Niemand dwingt vrouwen fulltime te voetballen’

24 maart 2024, 21:34   Bijgewerkt: 24 maart 2024, 21:42
Foto: © ESPN

Voormalig profvoetballer Mario Bilate heeft zich verbaasd over de uitzending van Goedemorgen Eredivisie van zondag. Daarin pleitten Kika van Es (oud-speelster van onder meer PSV en het Nederlands elftal) Wieke Kaptein (dit seizoen door FC Twente gehuurd van Chelsea) voor hogere salarissen in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Dit weekend wordt er in de Nederlandse vrouwencompetitie actie gevoerd voor hogere salarissen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De aanvoerders van de vrouwenploegen betreden in de achttiende speelronde het veld met shirts met de tekst ‘Betaald voetbal = betaald worden’, omdat zij vinden dat de speelsters meer geld moeten verdienen. Van Es en Kaptein schoven zondagochtend aan bij het televisieprogramma Goedemorgen Eredivisie van ESPN om meer bewustzijn te creëren voor het financiële probleem dat in hun ogen bestaat.

Artikel gaat verder onder video

Bilate, voormalig speler van onder meer RKC Waalwijk, NAC Breda en ADO Den Haag en tegenwoordig in de Tweede Divisie actief voor Kozakken Boys, heeft verwonderd gekeken naar de uitzending, waarin presentatrice Fresia Cousiño Arias behalve Van Es en Kaptein ook analisten Hans Kraay junior en Marciano Vink en bondscoach Andries Jonker van het Nederlands dameselftal ontving. “Ik begrijp de discussie rondom de salarissen in het vrouwenvoetbal niet zo goed”, schrijft de spits verbijsterd op X. “Je krijgt toch betaald naar de financiële mogelijkheden van de club waar je voor speelt? Je verdient meer als je veel genereert toch? Niemand dwingt ze om fulltime te voetballen toch? Mis ik iets?!”

Tijdens de uitzending werd onder meer benoemd dat doordat de salarissen in de Azerion Vrouwen Eredivisie te laag liggen, veel speelsters een extra baan moeten nemen. Dat zou er echter toe leiden dat de fysieke belasting te hoog wordt, hetgeen naar verluidt de kans op blessures weer vergroot. Bilate denkt dat voetbalclubs ‘dik’ zouden investeren in het vrouwenvoetbal indien dat ‘vroeg of laat’ rendabel zou zijn. “De concurrentie van het mannenvoetbal is de grootste factor, denk ik”, schrijft de aanvaller, die verder onder meer stelt dat clubs uit de de Azerion Vrouwen Eredivisie zich vooral zouden moeten focussen op het trekken van vrouwelijke toeschouwers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Bilate heeft gewoon gelijk. Alleen daar kan kunnen de deugers niet tegen .

schreudje
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

De mannen in het voetbal bij de grotere clubs verdienen schandalig veel ,en de dames in de top verdienen schandalig weinig ,,Bilate verdiend bij de amateurs meer als de dames in de top ,

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het is gewoon vraag en aanbod. De mannen trekken volle stations, grotere sponsoren en meer shirt verkoop, hierdoor mee geld in kas om een hogere salaris te betalen ( wat schandalig hoog is) Vrouwen mogen blij zijn dat clubs en vrouwenafdeling op zetten, als de bestaande clubs dit niet doen komt er helemaal niets van de grond. Want er is gewoon weg op dit moment heel weinig interesse in de damesvoetbal...

SjackBlack
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Stop de waanzin van sekse discriminatie. Geen mannen en vrouwen voetbal, gewoon voetbal. Zullen we zien hoeveel vrouwen we nog in het profvoetbal zien. Ik zeg geen enkele! Hele discussie opgelost. Walgelijk geslacht is het ook. Het is dat je ze soms nodig hebt.

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Helemaal de weg kwijt die wijven joh

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen