Farioli kijkt uit naar samenwerking: ‘Als je het hebt over mentors en inspiratiebronnen, moet ik hem ook noemen’

24 mei 2024, 09:35
Foto: © Imago

Francesco Farioli mag zich eindelijk trainer van Ajax noemen. De oefenmeester is enorm blij dat hij zich in Amsterdam mag melden, want hij kijkt al heel lang tegen Ajax op, zo geeft hij aan in gesprek met Voetbal International.

“Er is geen club in de wereld die dichter bij me staat dan Ajax”, begint Farioli. “Ajax is het referentiekader. Het is logisch om de naam van Johan Cruijff te noemen, voor alles wat hij het spel heeft gebracht. Als speler, als trainer, bij Ajax, bij Barcelona. Voor ons, students of the beautiful game, hebben we het over een legendarische club. Als je het over de speelstijl hebt, dan is Ajax een unieke club”

Artikel gaat verder onder video

Naast Ajax vormt ook FC Barcelona een voorbeeld voor Farioli. “Als je kijkt naar het positiespel en alle gedragingen die je verwacht van spelers, zijn dit mondiaal de twee grootste instituties. Het is geen toeval dat ik nu hier ben, want ik geloof dat voetbal een kwestie van smaak is. Dat was de titel van mijn thesis, voor de trainerscursus. Mensen die dezelfde passie en visie hebben, zullen uiteindelijk bijeenkomen. Worden nieuwsgierig naar elkaar, om te leren. Ik heb van jongs af aan een diep verlangen om voetbal te begrijpen. Als je DNA duidelijk is, zal het universum je samenbrengen. Ik heb natuurlijk samengewerkt en veel over voetbal gepraat met Roberto De Zerbi, ook over Ajax, die naam kwam vaak terug in onze gesprekken.”

Farioli kijkt ook enorm uit naar de samenwerking met Louis van Gaal, die als adviseur werkzaam is bij Ajax. “Ik heb hem nog niet gesproken, maar wel natuurlijk ambassadeurs van hem. Alex en Marijn (Kroes en Beuker, red.) gaven onze woorden aan elkaar door. Ik kijk er enorm naar uit om de kans te hebben hem te spreken. Als je het hebt over mentors en inspiratiebronnen, dan moet ik hem natuurlijk ook noemen. Ik kijk er erg naar uit om met hem te praten, om wat advies in te winnen en ik hoop hem hier zo veel mogelijk te hebben en van hem te leren. Want in het voetbal stop je nooit met leren, om die kans en dat geluk te hebben om iemand met zijn kennis en charisma in de buurt te hebben… Laat ik het zo zeggen: ik denk dat ik hem voor behoorlijk wat diners ga uitnodigen!”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Met de komst van Farioli heeft Ajax een jonge frisse trainer binnengehaald met moderne voetbalopvattingen. Hij is enthousiast en heeft er zin in. Dat is ook wat je nodig hebt om Ajax vooruit te helpen. De verwachtingen zijn door Kroes niet hoog maar wel realistisch gesteld: je moet er niet vanuit gaan dat Ajax binnen de kortste keren weer in de top van de Eredivisie meedraait, maar je mag best inzetten op een beter draaiend Ajax. Waarbij natuurlijk ook nog spelers verkocht en aangekocht moeten worden. Er is goede hoop en vooral positivisme. Heel goed.

balletje rond
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

met Kerst weer weg deze frisse nieuwe jonge held en trainer de verlosser wat een gelukspoepers daar dat is weer lachen met die halve zolen

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik wil vooral het realistische gedeelte wat Kroes stelde naar voren halen, zodat de bekende domme haters zoals hen te doen gebruikelijk is niet achteraf fantaseren dat Kroes wat anders zei. Voor het overige volledig met je goede reactie eens.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hé Koekwaus, leg je nader uit als het kan wat ik betwijfel gezien je zwakke begaafdheid. Waar en hoe haal je je standpunt uit ? Uit je fantasie ? Uit je wensdenken ? Of uit pure nare jaloezie ?

balletje rond
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zelfs van Gaal en Blind waren tegen deze frisse en jonge trainer wat een gok daar in dwaalland Deze gok komt jullie duur te staan zeverlappen

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hé Balletje koekwous, Ik begrijp je niet zo goed: "Deze gok komt jullie duur te staan zeverlappen. Dan is het toch erg goed voor je club als Farioli faalt ?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hoop is uitgestelde teleurstelling. Met de kerst is deze verlosser alweer weg.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

En we gaan weer schelden.

balletje rond
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

voor krotje of hoe je mag heten als je het niet berijpt moet je maar terug naar school deze jonge frisse trainer kost 020 nu 1.5 milj met kerst het veelvoudige hiervan ,ONTSLAG begrijp je het nu, wezeloze

CG
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk ook dat dankzij de nieuwe trainer nu een frisse wind bij Ajax gaat komen, eindelijk !!!

Dug out
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

We hebben bij Ajax, PSV en Feyenoord gezien dat een moderne trainer, die tactisch goed is en een duidelijke speelwijze heeft, belangrijk is. Ajax is niet zo’n rijke club en moet het hebben van trainers die goede spelers top laat spelen. Het gaat er niet om eredivisie kampioen te worden, maar ieder jaar CL te spelen. Nu is dat dramatisch ver weg…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen