'Ajax nadert akkoord en heeft opvolger Van 't Schip zo goed als zeker binnen'

22 mei 2024, 17:04   Bijgewerkt: 22 mei 2024, 17:10
Foto: © Imago

Ajax nadert een akkoord met het Franse OGC Nice over de overkomst van trainer Francesco Farioli, zo meldt Voetbal International. De 35-jarige Italiaan wordt daardoor 'zo goed als zeker' de opvolger van John van 't Schip, zo weet het weekblad.

Farioli wordt al langere tijd gezien als dé topfavoriet om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in de Johan Cruijff ArenA, maar zijn huidige werkgever wilde per se wachten tot het huidige seizoen ten einde was voor de onderhandelingen met de Amsterdammers konden worden opgestart. Inmiddels naderen beide clubs dus een akkoord over de door Ajax te betalen transfersom. Met Farioli zelf is de club er al uit over een contract tot medio 2027.

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast schrijft VI dat het 'in de lijn der verwachting ligt' dat Farioli zijn twee vaste assistenten mee zal nemen naar Amsterdam. Dat zijn de Spanjaard Felipe Sanchez Mateos en zijn landgenoot Daniele Cavalletto. Daarnaast zou huidig Jong Ajax-trainer Dave Vos eveneens een rol in de technische staf van Fariloli moeten krijgen.

Met Farioli krijgt Ajax een jonge trainer, die weliswaar nog geen ervaring in de absolute top heeft kunnen opdoen, maar wel kan buigen op een op z'n minst opmerkelijk cv. De Italiaan haalde als speler nooit het profvoetbal, maar was wel werkzaam als keeperstrainer bij een aantal Italiaanse profclubs, bij zowel Benevento als Sassuolo was hij dat onder scheidend Brighton-trainer Roberto De Zerbi. Na een periode als assistent bij het Turkse Alanyaspor stond Farioli bij Fatih Karagümrük in datzelfde land voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer, een functie die hij daarna in Alanya ging uitoefenen. Met Nice, dat hem afgelopen zomer aanstelde, plaatste hij zich voor de groepsfase van de Europa League door in de Ligue 1 als vijfde te eindigen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Kom op alsjeblieft geen dave vos bakt er niets van jong ajax 16 plek totaal geen waarde voor ajax en het eerste elftal

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nederlands sprekende, weet wat voor jeugd eraan komt.. kan praten met de jonge jongens in het Nederlands. Denk dat zo iemand juist wat toevoegt nu je een italiaan hebt.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zet er dan wim jonk naast Dave vos maakt jong ajax al niet beter

Kramer
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wim Jonk is een ruziepot. Als je die naam maar blijft roepen dan kom je echt uit 1966, Jonk heeft overal ruzie gemaakt waar die kwam.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Je moet beter het ajax nieuws volgen het grote probleem was Dennis Bergkamp niet jonk

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En bij volendam was Jan Smit

Kramer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Als 1 persoon ruzie heeft met 2 verschillende personen (bij Ajax zelfs meer dan alleen Dennis) dan ligt dat aan de ander? Jonk hoop ik nooit meer bij Ajax te zien.

Copa
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Toen ik de kop las dacht ik dat dit artikel al vele malen geplaatst was. dat zou kunnen liggen aan de foto, of aan de kop. Zo goed als zeker heb ik vaak gelezen, maar gelukkig stond er nu iets nieuws bij. Verstandig om assistenten mee te nemen. Anders moet de coach ook de assistenten gaan inwerken. Vos Dat hij dit jaar niet zo hoog geëindigd is zie ik eerder als een plus dan een min. Zijn team moet niet spelen om kampioen te worden, maar puur om jongens klaar te stomen om in te kunnen vallen zodra er ruimte in het eerste komt. Of hij dat gedaan heeft weet ik niet

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als dit al (helemaal) waar zou zijn dan is het goed bericht voor Ajax. Het mooiere van dit bericht is dat hij naast Dave Vos zijn 2 vaste assistenten meeneemt, dit is goed voor hem als mentale en verbale steun, niets is beter dan 'ons kent ons'. Het hoofd van het nieuwe Ajax is dan al binnen, het geraamte tot en met de stuit is er al, nu nog de handen, voeten en ribben. Het zou mooi zijn als hij ook spelers die hij goed genoeg vindt meeneemt. Nog mooier zal zijn als Ajax de spelers die in de etalage geplaatst worden voor redelijke prijzen verkocht kunnen worden. Net als bij Slot in Liverpool mag in het eerste seizoen niet direct de grote successen van worden verlangd, als het voetbal maar het aankijken waard is en daarmee Ajax bij de tegenstanders respect afdwingt en weer boven meedraait. Dit rampzalige seizoen is verre van dat. Ook is een Italiaan als hoofdcoach van Ajax een unicum, kijken hoe dat gaat worden.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En dat vind in nou precies van jou met je grote bek en irritant gedrag hier. En aankomend seizoen is jou clubje weer het lachertje van het jaar. Net als dit jaar. Wat een schande wat een schande het voetbal is niet om aan te gluren. En dat gaat de komende 10 jaar ook zo zijn. Niemand wil naar dat clubje van je. En jij gaat het niet meemaken dat Feyenoord in de shit raakt. Wij maken wel mee dat jou clubje in de shit zit en genieten er heerlijk van. En principes? Die heb jij niet grote loser. Geniet er maar van de komende jaren.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Eigenlijk heb ik geen zin om op jouw 'vreemde' reacties te antwoorden, maar goed. Slot jouw 'natte droom' is een eenvoudige trainer meer niet, die met je club uit R'dam-Zuid 3 seizoenen door omstandigheden van buitenaf met de club wat geluk had gehad. Die club is na zoveel jaren weer eens landskampioen geworden, maar verder.....???.: 3e in de groepsfase van de CL, na de winterstop een verdieping lager door de eerste de beste tegenstander uit Europa geleld, dus internationaal mislukt, heel mager. In de ED, 2e zonder verweer geworden (is veel te weinig voor je topclub), de JC-schaal verloren, de eerste wedstrijd gelijk gespeeld, in het vervolg veel -moeizame- wedstrijden net als de thuiswedstrijd tegen de degradant Volendam. Ik zie de nabije toekomst met gemengde gevoelens tegemoet, zal zwaar worden. Wat de door jou zo overdreven opgehemelde Slot -is al weg wen er maar aan en blijf niet nog steeds triestig aan hem hangen- heeft je club net als AZ eerder, als springplank naar hoger en beter gebruikt en voor zijn carrière heeft hij gelijk, want de club van Anfield Road is toch een echte topclub vergeleken met die van de Kuip of niet ? Je club zal Slot nu een zorg zijn, de Kuip is voor hem 'te klein'. Ik ben benieuwd met welke coach jouw o zo heilige Te Kloese komt, Ten Hag en Mourinho komen niet, want ze willen niet, ze kijken het beter uit zal wel een snotneus als Sahin of ook zo'n halfbakken oude meuk als Pusic worden of een Pascal Jansen of een Alex Pastoor of een Frank de Boer, misschien uit wanhoop Van Bronckhorst die ik wel een goede coach vind, Van Persie jongen van de club is al vergeven. Ik ga het nog meemaken dat jouw club ook in de shit terechtkomt en jij en een paar van je 'vriendjes' hier, niet de overige integere supporters, zullen plat op je bek gaan. Mijn principe is om mij niet zoals hierboven over je club te laten gaan, maar in het bijzonder JIJ breekt mij de bek open met je steeds maar beledigende reacties naar Ajax en zijn supporters toe Rudolfje. Ik heb gemerkt dat ik niet de enige ben die jou een domme irritante lul met een grote bek vindt.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ook zo'n lul. Poeh het angstzweet, de jaloezie, de nijd, het kinderachtige druipen af van je reactie Jacobie. Het wordt toontje lager, arrogantie en jouw 'grote' woorden zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.......fijn. Als er één is die de afgelopen maanden irritant gedrag vertoont dan zijn jij en Rudolfje scheet.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Angstzweet? Jaloezie? Waarop?. Wij zijn niet jaloers hoor op die criminele organisatie met al dat geld. Daarom is het ook zo knap van Feyenoord om met nul Euro toch 84 punten te halen en voetbal heeft laten zien waar heel Europa over praat. En daarnaast jou pauperclubje helemaal achterlijk heeft gespeeld. 10 voor 0 tegen. Zelfs de scheidsrechter had medelijden met jullie. Hoe laag kan je zinken.. Begin maar vast te zweten krutje met je kinderachtige gedrag en afgunst. Komend seizoen word weer een feest.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Lul niet Rudolf, je kan het toch niet laten, wie reageert als eerste op mijn reactie ? Dat is Rudolfje, die denkt dat hij andere clubs en personen zomaar altijd kan bashen. Je krijgt tegenreacties, wen er maar aan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Jacobie, ja angstzweet en vooral afgunst. Maak je je nou niet zo druk gastje, niet zo onrustig er is nog niks aan de hand. Je gedrag is net als een stoere puber die denkt dat zijn vriendinnetje voor altijd van hem zal houden en voor altijd van hem is. Dat jij op deze site voor volwassenen nog een account kan hebben, is een ongezonde situatie. Voor het overige komen jouw hatelijke reacties niet bij mij aan, vergeefse moeite. Wij reageren nog wel op elkaar in het nieuwe seizoen, voor het overige ben jij voor mij nobody.

Storm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Spannende tijden voor Ajax, ik ben heel benieuwd naar deze Farioli. Vertrouwen is een groot woord maar ik zie het positief in. De club heeft ook wel lef om het gewoon met deze relatief onbekende en redelijk onervaren man te proberen. En an sich ben ik persoonlijk best blij dat ze niet zijn ingegaan op de geruchten over Frank de Boer of Dick Schreuder. Of Alex Pastoor. Of wie er nog meer genoemd werden. Wellicht wordt met deze Italiaan ook de speelstijl van Ajax anders, maar daar heb ik geen problemen mee. Ik ben best positief hierover.

balletje rond
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn jullie toch een stel oeverloze ouwe zeverlappen over dat gedoe met die helemaal foute nieuwe trainer van Ajax ,daar had Frank de Boer moeten staan dat is pas een oude godenzoon wat moet je nou met zo n gekke Italiaan het komende seizoen gaat het helemaal niks worden in Amsterdan dat gaat weer lachen worden

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

En dit probeert de -echte- koekwous/koekwaus de wereld duidelijk te maken ha ha ha. Jij houdt duidelijk alleen van zuurkool en zeker niet van Italiaans eten hè balletje ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen