‘Kroes pakt door: Ajax heeft eerste aanwinst voor Farioli bijna binnen’

19 juni 2024, 19:52
Foto: © Imago

Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer Pablo Rosario zich speler van Ajax mag noemen. Volgens ESPN verlopen de onderhandelingen ‘voorspoedig’ en naderen de Amsterdammers inmiddels een akkoord met zowel de middenvelder als zijn huidige werkgever OGC Nice. Rosario, die een verleden heeft bij PSV en een goede bekende is van Francesco Farioli, moet naar verluidt zo’n zeven miljoen euro kosten.

Voetbal International pakte dinsdag uit met de vermeende interesse van Ajax in Rosario. Ajax-watcher Mike Verweij bevestigde dit nieuws, maar schreef daar wel bij dat een transfer nog niet op handen was. Volgens de verslaggever van De Telegraaf had de middenvelder een eerste voorstel van de Amsterdammers naast zich neergelegd. Verweij verwachtte wel dat de zaakwaarnemer van Rosario snel met een tegenbod zou komen en volgens ESPN naderen de partijen inmiddels een akkoord over een transfer.

Artikel gaat verder onder video

Rosario verkaste in de zomer van 2021 voor een bedrag van zes miljoen euro van PSV naar OGC Nice. Daar speelde hij in het afgelopen seizoen onder Farioli, de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Rosario kon onder de Italiaan rekenen op een basisplaats en zoals het er nu naar uitziet, worden ze binnenkort herenigd in Amsterdam. Hoewel Rosario bij OGC Nice nog een eenjarig contract heeft, betaalt Ajax de Fransen volgens ESPN zo’n zeven miljoen euro voor diens komst. De middenvelder wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste aanwinst voor Farioli. De naam van Wout Weghorst valt ook in Amsterdam, maar zijn komst is vooralsnog niet aanstaande.

Rosario heeft al een verleden in Amsterdam. Hij speelde in het seizoen 2013/14 in de jeugdopleiding van Ajax, alvorens naar Almere City te vertrekken. In Flevoland speelde hij zich in de kijker van PSV, dat hem in de zomer van 2016 overnam van Almere City. Voor PSV kwam hij uiteindelijk tot 138 wedstrijden, goed voor vijf doelpunten en elf assists. Het shirt van OGC Nice droeg hij 113 keer. Scoren deed hij in Frankrijk niet, wel verzorgde hij vijf assists.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Telegraaf zal wel balen en deze jongen gaan afmaken, omdat ze geen primeur hadden

KROTJE
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Ach ja de Telegraaf krijgt Johan Derksen als columnist.....

Dropkick
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Hij laat zich leiden door die Ravioli lol , de scouts moeten toch onderhand met iets op de proppen komen !! ??

Beukie
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

We hebben hem toch bij PSV zien spelen, en daar deed hij het niet verkeerd volgens mij

FCJel
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ja vond je hem zo goed bij psv?

Beukie
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Zo goed is overdreven denk ik, maar wat mag je verwachten voor het bedrag, denk niet dat je een wereld speler haalt voor deze transfersom, dus denk kwaliteit / prijs verhouding in balans of zelfs goed

QuarlonK
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Volgens mij was het niet veel bijzonders. Dit soort jongens maken Ajax niet sterker. Voor de breedte is het prima

Paulito
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Tja leuk voor de breedte is geen speler die het verschil maakt? Je hebt van der Boomen, Henderson, Vos, Mannsverk en Tahirovic al

Ajacio
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Bijna binnen, bijna binnen Daar koop je geen brood voor Altijd en eeuwig de geruchten Ze hebben al heel lang wat spelers nodig

dilima1966
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Steeds bijna daar heeft ajax en supporters niets aan al een aantal dagen zo eerst duidelijkheid of ze al onderhandelen ene keer zeggen ze wel andere nog niet gestart lekker duidelijkheid

CG
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Inderdaad is het nog steeds niet duidelijk of hij daadwerkelijk naar Ajax komt of niet !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen