Brian Brobbey krijgt live op televisie de volle laag: 'Sorry, maar dan wil je niet beter worden'

10 juni 2024, 23:52
Foto: © Imago

Gerald Vanenburg vindt dat Brian Brobbey onverstandige uitspraken heeft gedaan over Marco van Basten, zo laat de oud-voetballer maandagavond weten in het programma Rondo op Ziggo Sport. Volgens Vanenburg had Brobbey anders met de kritiek - die Van Basten in het verleden op Brobbey en Ajax in zijn geheel heeft geuit - moeten omgaan.

"Ik begrijp het ook niet helemaal, sorry", begint Vanenburg als de kritiek van Brobbey op Van Basten ter sprake komt in het programma Rondo op Ziggo Sport: "Met alle respect: als Marco het over een speler heeft, zou ik er wat mee proberen te doen, Desnoods bellen van: wat bedoel je? Ik denk dat het niet de eerste de beste is als spits in Nederland", doelt Vanenburg op de kwaliteiten die Van Basten had als spits. "Dus je kan er ook wel wat meer mee doen, denk ik", geeft de oud-Ajacied aan.

Artikel gaat verder onder video

Vervolgens brengt Wytse van der Goot ter sprake dat Brobbey in zijn kritische interview over Van Basten ook aangaf niet met de analist van Ziggo te willen trainen, mocht hij dat aanbieden. Hij traint dan liever met John Bosman of Klaas-Jan Huntelaar. Ook deze uitspraak begrijpt Vanenburg niet: "Dan wil je niet beter worden, dat vind ik niet zo slim. Ik vind Brobbey echt een goede spits, maar ik zou er anders mee omgaan", besluit Vanenburg.

Van Basten begrijpt wel dat Brobbey zich soms kan ergeren aan uitspraken van hem op televisie, maar trekt zich verder weinig van het interview aan: "Ik geef gewoon mijn mening, meer niet. Ik begrijp wel dat ie denkt van: pff. Maar geef ook maar gewoon mijn mening. Meer niet", zegt de analist tot slot.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Daley Blind doet anderhalf jaar na vertrek opvallende onthulling over Ajax

Daley Blind kijkt nog altijd met een pijnlijk gevoel terug op zijn vertrek bij Ajax. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Die houding zegt gewoon alles over die jongen . En hij is niet de enige trouwens . Maar het is wel een houding die hem dus niks gaat brengen . Vanenburg heeft gewoon gelijk . En al die spelers met dezelfde soort houding in interviews . Je minacht je fans

Frank1954
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Wat een onzin dit zeg en ook die reactie.Van Basten was een geweldige voetballer maar een pannenkoek van een coach en analist.Hij kent de trainer niet dus is het niet.Wat een ongelofelijk gelul.Brobby heeft helemaal gelijk

KROTJE
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

@Frank, klopt dat Marco in zijn tijd een wereldspits was, maar daarmee houdt het op, nu is hij een zeur. Hij zou beter zijn handicaps moeten verbeteren. Wat die reactie betreft die is afkomstig van een bekende Feyenoordsupporter die de gewoonte heeft denken te weten hoe het met Ajax, met Ajaxspelers, met het Ajaxbestuur zou moeten kortom met Ajax kan en moet beter. Notabene Brobbey is Ajacied, Vanenburg in zijn tijd was een goede technische speler is oud-Ajacied, Van Basten is oud-Ajacied en deze Feyenoordsupporter hangt schijnheilig de moralist uit en vindt dat fans door Brobbey wordt geminacht, ik voel me helemaal niet geminacht en zo ja, wat deze gast betreft so what ? In zijn reacties over Ajax zitten vaak addertjes onder het gras. Mooi dat Brobbey zijn mond tegen Van Basten durft te openen tegen dat steeds afzeiken. Wellicht ten overvloede, ik ben geen fan van Brobbey hoor ik vind hem te beperkt, van mij mag hij weg, maar Brobbey is nu en Van Basten is qua voetbal al een gepasseerd station en krijgt van mij als voetballer in actieve dienst mijn respect, maar nu is hij een ouwehoer plat gezegd.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Ik voel me ook niet geminacht. Ik heb trouwens liever dat Vanenburg oud-PSVer wordt genoemd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen