Feyenoord heeft uitstekend nieuws voor supporters, maar komt ook met serieuze waarschuwing

11 juni 2024, 12:20
Foto: © Imago

Feyenoord komt in de aanloop naar het nieuwe seizoen met goed nieuws voor de achterban. De nummer twee van Nederland in het afgelopen seizoen verwijdert de palen en netten die rondom het veld in De Kuip staan, die sinds april 2023 moesten voorkomen dat er vanuit het publiek spullen op het veld terecht konden komen. De club komt zo tegemoet aan een breed levende wens en wil supporters vertrouwen geven én belonen voor de nimmer aflatende steun, zo klinkt het.

In april 2023 ging het in De Kuip mis tijdens de ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax in de halve finale van de KNVB Beker. Ajax-speler Davy Klaassen kreeg vanuit het publiek een voorwerp tegen zijn hoofd gegooid. Klaassen liep een hoofdwond op en er volgde een lange break. Het duel zou uiteindelijk wel worden uitgespeeld, maar het incident maakte veel los. Feyenoord plaatste nog in dezelfde maand, na invoering van nieuwe regels door de KNVB bij het gooien van plastic bekers of andere voorwerpen, palen en netten rondom de grasmat van De Kuip. De club wilde daarmee voorkomen dat wedstrijden zouden worden onderbroken of zelfs definitief gestaakt, is de uitleg.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel Feyenoord het op dit terrein recent nog mis zag gaan bij meerdere wedstrijden van andere clubs, onder meer in de play-offs om promotie en degradatie, gaat het desondanks over tot het weghalen van de gezichtsbeperkende palen en netten in De Kuip, zo klinkt het goede nieuws van Feyenoord voor de achterban. Volgens de club is het nu aan de supporters om te laten zien dat dit ‘kan’. Feyenoord schrijft er niet vanuit te gaan, maar indien er in de toekomst toch weer voorwerpen op het veld terecht komen en de wedstrijd daardoor wordt onderbroken of zelfs gestaakt moet worden, ‘dan zullen de palen en netten weer terug worden geplaatst tot tenminste het einde van het seizoen 2024-2025’.

Europees gezien verandert er niets. “Vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de UEFA Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten”, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wie is Brian Priske, de mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord met een opvallende Nederlandse link?

Een eerste introductie met Brian Priske, de mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AjaxTheGreatest
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

100% garantie dat het weer fout gaat aflopen, heel erg domme beslissing en heel jammer voor de normale supporters die weer worden genaaid door een stel raddraaiers.

K. Daffie
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Mee eens. Zou gewoon overal moeten zijn.

Storm
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Idd een domme beslissing. Je weet gewoon dat er weer gezeik gaat komen.

Geus
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

In de Arena ging het beter. Het wordt gewoon tijd dat er veel zwaarder gestraft gaat worden. Op zijn Engels. Boete 10k, binnen 2 weken betalen en niks anders. Geen betalingsregelingen etc. Dan denken ze wel extra na! Zoveel camera’s overal. Zo moeilijk is het niet lijkt mij. Zonde dat het zo vaak misgaat. Strenger handhaven lijkt mij een betere oplossing! Maakt niet uit voor welke club je bent… gisteren zaten ze bij NL elftal ook weer allemaal gebroederlijk naast elkaar. Dan kan het wel!😀

Goku
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Denk dat daar een andere soort supporter komt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen