Franse media hakken met ontzettend lage cijfers in op Oranje: één speler krijgt een 3,5

21 juni 2024, 23:40
Foto: © Imago

De Franse media zijn vrijdagavond niet bepaald onder de indruk geraakt van het Nederlands elftal tijdens het EK-duel met Frankrijk (0-0). Met name de aanvallend ingestelde spelers van Oranje komen er slecht van af.

Foot Mercato, een van de populairste voetbalwebsites van Frankrijk, beoordeelt alle spelers na afloop. Diepe onvoldoendes zijn er voor Memphis Depay (3,5), Jeremie Frimpong (4) en Xavi Simons (4,5). “Een slechte wedstrijd voor de meest ervaren speler van de selectie”, schrijft Foot Mercato onder meer over Depay. “De voormalig speler van Olympique Lyon hielp meerdere counters om zeep en had moeite om kansen te creëren.”

Artikel gaat verder onder video

Ook bij Maxi Foot is Depay de laagst beoordeelde speler van Oranje, opnieuw met een 3,5 als eindcijfer. “Depay stelde al teleur tegen Polen en tegen Frankrijk wist hij zijn niveau niet op te krikken. Depay viel vooral op doordat hij technisch onnauwkeurig was. Fysiek moest hij het keer op keer afleggen tegen de Franse verdedigers. Ook in de combinaties met teamgenoten was hij slordig”, klinkt het.

Ook van MadeInFoot krijgt Depay een 3,5 en daarmee wordt hij ook door dat medium als slechtste Oranje-speler beoordeeld. MadeInFoot volgt Foot Mercato in zijn beoordeling van Frimpong en Simons, met respectievelijk een 4 en een 4,5.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  62
  + 1
avatar

Nu ben ik benieuwd of Koeman de ballen heeft om Depay en Xavi op de bank te zetten , wat ik erg sterk zou vinden van de bondscoach.

Daan Beentjes
Link gekopieerd!
  72
  + 1
avatar

Denk dat als je alleen memphis op het bankie zet, en gewoon met een echte spits speelt (bij voorkeur zirkzee) je al een heel eind komt.

Mr. LabMan
Link gekopieerd!
  69
  + 1
avatar

Exactly Zirkzee is onze man, en zet Frimpong op rechts en Geertruida rechtsback.

FriesR
Link gekopieerd!
  52
  + 1
avatar

Nee let maar op depay gewoon in basis tegen Oostenrijk want die zit tot zijn elleboog in reet van koeman en xavi zal wel op bank zitten want daar heeft hij niet veel mee en zullen meerdere spelers uitmeten maar die dikkop laat zijn "vriendjes" staan. Die dikkop weg en frisse wind door selectie.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  37
  + 1
avatar

Wat ik erg sterk van u zou vinden is dat u ook de alternatieven even benoemd, dus welke vervangers voor Depay en Xavi en wie zou u op dit moment geschikt vinden om vandaag nog het stokje van "die dikkop" over te nemen.......? Dasn gaan we dat regelen namelijk..... ;-)

Ron@home
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Het is gewoon geen sterke bondscoach... Neem nou de terugkeer van Wijnaldum: wat voegt dát nou nog toe als je in de zandbak je zomeravondwedstrijdjes speelt met andere uitgerangeerde ex-vedetten?

Michiel Tempel
Link gekopieerd!
  63
  + 1
avatar

Was altijd wel een voorstander van Memphis, bij gebrek aan beter . Maar de laatste twee wedstrijden kun je nog beter met tien man gaan spelen . Malen er in , Memphis naar huis , kan hij nummers op nemen met Akwasi . Zijn vrienden keuze is nogal discutabel, zou hij de boel opzettelijk saboteren?

Vlear
Link gekopieerd!
  75
  + 1
avatar

Frapant die lage cijfers. Als dat zo was had Frankrijk toch met een nulletje of 5 moeten winnen?

Ajeto!
Link gekopieerd!
  54
  + 1
avatar

Mijn frans is zwaar kut maar ik kwam toch tot de conclusie na even snel scrollen dat Dembele ook een 3 kreeg en Griezman niet verder dan een 4 kwam. Dus eigenlijk is het een half verhaal want ze waren over beide teams niet heel enthousiast.

WH3K
Link gekopieerd!
  29
  + 1
avatar

FC Update is in hetzelfde rijtje te plaatsten als ongehoord Nederland. Uit op sensatie en belachelijke headlines. Een verschrikkelijke voetbalsite die ik ook heb verwijderd van Facebook

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Waarom leest u dan nog wel artikelen op de webversie terwijl u het ' een verschrikkelijke voetbalsite ' vindt dan? Ik ben erg benieuwd naar uw antwoord...

Savarunl
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Dat vraag ik mijzelf ook wel eens af. Vroeger was dit een prima site, maar sinds een jaar of 2 is het niets dan sensatie-headlines en de verbale diarree van Verwij en kornuiten die hier klakkeloos wordt neergeplempt. Voor het meeste voetbalnieuws zit ik al op andere sites, maar klik uit gewoonte nog wel eens terug naar FCUpdate, al wordt dat echt steeds minder.

HenkieZ
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Ik ergerde me vooral aan het makkelijk rond spelen van de Fransen rond het strafschopgebied van Nederland. Waar natuurlijk kansen uit kwamen. Dit kwam vooral doordat Nederland niet kort durft te dekken en aan te pakken. Ja als je elke Franse speler 3 ; 4 meter ruimte geeft. Zo,n Reinders staat verdedigend in no mans land. Handbal verdediging. Je mist bikkels zoals Wouters of Davids. Jongens die keuzes durven te maken. Niet van die reageerders en afwachters.

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

De Franse media realiseert zich zeker niet dat Frankrijk nog geen doelpunt heeft gemaakt.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Zielig voor de Fransen dat ze niet konden winnen van een elftal met zulke lage cijfers. En ook nog de hulp krijgen van scheids en VAR. Typische Franse arrogantie.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Dit was een heuse "gentlemens agreement" gelijkspel wedstrijd. Beiden staan op 4 punten in de groepsfase dat is het belangrijkste. Nog even Oostenrijk van je af "jodelen" en op naar de achtste finale !

eazy1968
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Nee dat doet hij niet! Heeft hij inderdaad de ballen niet voor.

boyke
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

De Fransen geven Nederlandse spelers lage cijfers. Hebben ze nu niet in de gaten dan het oer domme Fransen zijn dat ze van een Nederlands elftal wat allemaal lage cijfers krijgt niet kunnen winnen. Pleit voor hun eigen spelers dat die dan nog lagere cijfers moeten hebben gekregen anders hadden ze wel gewonnen. Ze hebben nog geluk gehad dat het doelpunt ontrecht is afgekeurd. Hebben ze zelf al een doelpunt gemaakt. Verbeter de wereld Fransen maar begin bij je eigen spelers. Wat hebben ze toch een hoop air over hun team en land.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen