Vitesse ziet potentiële redder afhaken: 'Geen interesse meer, ik heb er tabak van'

11 juni 2024, 08:08
Foto: © Imago

Het noodlijdende Vitesse kan een streep zetten door een reddingspoging van Michael van de Kuit, eigenaar van stadion GelreDome. De ondernemer onderzocht de afgelopen periode de mogelijkheden te bieden op de clubaandelen, maar ziet daar om een aantal redenen van af.

Van de Kuit licht zijn terugtreden dinsdagochtend toe tegenover De Gelderlander. In het artikel wordt uitgelegd dat de Arnhemmers een biedingsronde hebben uitgeschreven, waarin geïnteresseerden voor aanstaande woensdag een bod kunnen neerleggen om de club over te nemen. Aan de hand van het hoogste bod zal vervolgens een begroting opgesteld worden, die dan weer wordt voorgelegd aan de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB, die Vitesse tot 17 juni (volgende week maandag) de tijd heeft gegeven om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen.

Artikel gaat verder onder video

Vanuit Van de Kuit hoeft Vitesse echter geen bod meer te verwachten: "Vitesse heeft de kans gehad, maar er niets mee gedaan", legt de ondernemer uit. "Ik heb er tabak van", vervolgt Van de Kuit. Dat heeft alles te maken met de manier waarop de clubleiding het proces momenteel vormgeeft, zegt de stadioneigenaar. "Partijen kunnen nu een bod uitbrengen op Vitesse, maar er is geen financieel onderzoek naar de club mogelijk. Of een achtergrondanalyse. Dat is geen zakendoen", zegt Van de Kuit.

'Al maanden onzichtbaar'
Daarbij hekelt hij het feit dat er 'veel te veel geld' wordt uitgegeven aan 'commissarissen, managers en een nieuwe trainer (John van den Brom, red.)', terwijl Vitesse juist vecht om volgend seizoen überhaupt een proflicentie te kunnen behouden. "Als zakenman zie ik dit helemaal misgaan. Er liggen enorme schulden én dan komen er nog tekorten voor de komende seizoenen bij. Van 6 miljoen per jaar. Financieel is de club dan dus kapot", concludeert Van de Kuit. De door algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan aangekondigde sanering van 'zeker tien miljoen euro' is wat de stadioneigenaar betreft niet voldoende: "Er moeten nog miljoenen af. En dat kan echt. Van der Kraan is al maanden onzichtbaar. Dat was toch de redder van de club, die even orde op zaken kwam stellen? Nou, de kosten en uitgaven moeten veel dichter tegen elkaar aan liggen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Nooit meer kunstgras in de Eredivisie na degradatie Excelsior

Door de degradatie van Excelsior heeft geen enkele club volgend seizoen een plastic veld in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kolie
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Hij geeft gelijk zo gaat het al jaren daar. Dus jammer voor ze maar doeidoei

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ik ben toch wel heel benieuwd wat die stadioneigenaar met zijn dure stadion wil als Vitesse wegvalt. Misschien kan er via Ouwehands dierenpark iets geregeld worden met een 2 wekelijks dierencircus in de Gelredome.....!

boyke
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Michael van de Kuit zijn woorden, de door algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan aangekondigde sanering van 'zeker tien miljoen euro' is wat de stadioneigenaar betreft niet voldoende: "Er moeten nog miljoenen af. Dus van der Kuit begin eerst maar eens de huur flink naar beneden te gooien met je modder gooien naar het bestuur. Je bent nu al 3 keer weggelopen en hebt een grote mond maar jij ziet Vitesse liever Failliet gaan dat je het voor een dubbeltje kunt overnemen. Jij kan niet zonder Vitesse aangezien je ook als de wedstrijden wegvallen er niets voor in de plaats mag komen van concerten of iets dergelijks. Als dat wel het geval is dan moet heel de omgeving in opstand komen om dat tegen te gaan. En ook van der Kraan is onzichtbaar, weet jij als spion wat die man allemaal doet per minuut. Kwal van een vent ben je mister Michael van de Kuit. Wie zegt dar de trainer veel verdient als die het mogelijk wel voor niets doet. Jij bent bezig met oproer te veroorzaken en te hopen dat Vitesse slim is en snel weg gaat naar een ander stadion en jou het vuur aan de schenen gaan leggen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen